19-04-2026, 15:27:58

Autor Tema: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER  (Posjeta: 82181 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • RI
Odg: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER
« Odgovori #300 u: 29-03-2009, 20:36:06 »
Moja ima 6 bobina  :kosa:
Za v6 24v je distribucija jako skupa, za 2.0 v6 turbo neznam koliko košta.

Znam da ima 6, ima sistem ko ts, bobina je nataknuta na svjećicu, a TB ima jednu bobinu i onda od nje idu kabeli na svjećice. A

jimmy

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #301 u: 12-02-2010, 16:40:11 »
 :mah: ljudi trebam par infromacija...mozda cu uzet gtv 2.0 v6 tb ,pa me zanima na sto kod nje moram pazit u kupnji,kakva je potrosnja,kolko je tehnicki...  :?: ali bi svoju 145  QV prodao neznam dal mi se uopce ju isplati prodat u dilemi sam,jer imam par kombinacija ali,ali mi se nekak tesko od nje odvojit,ali turbak je turbak....

Offline Rivi

• Sa stažom
  • Alfa Romeo GTV 2.0TB / Yamaha Fazer 1000
    • Split
« Odgovori #302 u: 12-02-2010, 16:42:44 »
:mah: ljudi trebam par infromacija...mozda cu uzet gtv 2.0 v6 tb ,pa me zanima na sto kod nje moram pazit u kupnji,kakva je potrosnja,kolko je tehnicki...  :?: ali bi svoju 145  QV prodao neznam dal mi se uopce ju isplati prodat u dilemi sam,jer imam par kombinacija ali,ali mi se nekak tesko od nje odvojit,ali turbak je turbak....

Šta god ti rekli za potrošnju, lažu!!! Osim ako ne kažu da im troši 18-20 litara!  :) :hehe:
"Črast mi"!!!
Potpis :)

jimmy

• Gost
« Odgovori #303 u: 12-02-2010, 16:45:31 »
Šta god ti rekli za potrošnju, lažu!!! Osim ako ne kažu da im troši 18-20 litara!  :) :hehe:
"Črast mi"!!!
ma ne moguce da tolko trosi...........20 trosi valda kad ji dusu oces uzet

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #304 u: 14-02-2010, 14:33:32 »
onu iz nedelišća?

Offline Rivi

• Sa stažom
  • Alfa Romeo GTV 2.0TB / Yamaha Fazer 1000
    • Split
« Odgovori #305 u: 14-02-2010, 15:55:47 »
ma ne moguce da tolko trosi...........20 trosi valda kad ji dusu oces uzet

Samo se ti tješi. I ja sam u početku.
Potpis :)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #306 u: 14-02-2010, 16:17:58 »
ma potrošnja kombinirana normalne vožnje je 12-13L možeš ju spustit na 9L ali da ju totalno zagušiš, a neki maximum joj je 18+ 

komplet rega je oko 5000kn sa 50% ... a sve sotalo imaš u podtemama od GTV, ima nekoliko tema upravo o tome na šta treba paziti kod gtv tb...  :mah:

btw. od frenda frend prodaje jednu TB 97. god.  (stavit ču danas ili sutra oglas na forum) za 4500€....
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 14:39:12 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

jimmy

• Gost
« Odgovori #307 u: 14-02-2010, 16:24:05 »
onu iz nedelišća?
ne nije ta,bratic mi ima,samo treba prednje staklo zamjenit,felga savinuta i nije reg....ali ima novu limariju,malo bila udarena  :wal: ,svi filteri i svjecice i remenje zamjenjeno i kaj mi je najbitnije nova turbina je gore....jedino kaj me sprijecava da je uzmem je potrosnja,reg i da je skuplja za odrzavat a i tesko mi se nekak rijesit svoje  QV previse sam ulozio  :love2: .......ali......

jimmy

• Gost
« Odgovori #308 u: 14-02-2010, 16:30:07 »
ma potrošnja kombinirana normalne vožnje je 12-13L možeš ju spustit na 9L ali da ju totalno zagušiš, a neki maximum joj je 18+ 

komplet rega je oko 5100kn sa 50% ... a sve sotalo imaš u podtemama od GTV, ima nekoliko tema upravo o tome na šta treba paziti kod gtv tb...  :mah:

btw. od frenda frend prodaje jednu TB 97. god.  (stavit ču danas ili sutra oglas na forum) za 4500€....

pa potrosnju sam i mislio da je tak nekak,ali 5100 reg to nisam znao...  :kosa:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #309 u: 14-02-2010, 17:21:56 »
 :da:  ovisi o županiji gdje je regaš ali kreče ti se oko 4500 - 5000kn 
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 14:39:44 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #310 u: 14-02-2010, 18:08:12 »
ne nije ta,bratic mi ima,samo treba prednje staklo zamjenit,felga savinuta i nije reg....ali ima novu limariju,malo bila udarena  :wal: ,svi filteri i svjecice i remenje zamjenjeno i kaj mi je najbitnije nova turbina je gore....jedino kaj me sprijecava da je uzmem je potrosnja,reg i da je skuplja za odrzavat a i tesko mi se nekak rijesit svoje  QV previse sam ulozio  :love2: .......ali......
srebrna?

jimmy

• Gost
« Odgovori #311 u: 14-02-2010, 19:07:12 »
srebrna?

ne crvena iz pleskovca

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #312 u: 14-02-2010, 19:11:27 »
kod crkve desno prema zasadbregu?na tu sam mislio al je bila siva....

jimmy

• Gost
« Odgovori #313 u: 14-02-2010, 19:19:46 »
ne vjerujem da je bila siva
jer kad ju je frajer slupao ja sam je vidio,bila je crvena..to je bilo prije 6 mj a lik ju je jako malo vozio,prije nek je izletio

Offline robi v6

• Član Alfa Kluba 7
  • Pripravnik
  • *
    • Buzet
« Odgovori #314 u: 16-02-2010, 21:02:16 »
U Istri je registracija oko 3600kn sa 50%

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #315 u: 17-02-2010, 22:42:56 »
Auto je srebrni garantirano bio i stoji tam godinu dana u onoj travi prek puta nekakvih radiona u kojima je svojevremeno bio Genscher od Kolaka iz Pleškovca koji je kupio auto od mojeg brata. Do nje stoji narančasta ascona neka ili tak neki klump. Crvene GTV V6TB u međimurju nije bilo nikada. Ukupno ima 5 GTV-jki i 2 Spidera u Međimurju i to je sve, sve ih znam :craz Od svih 5 GTV-jki samo jedna je top auto bez ijedne jedine mane, sve ostalo je yebi ga :hap: Spidera su oba savršena kao i ta jedna GTV-jka :ok:

Hoćeš adrese gdje su auti :craz :?:
na tu sam i ja mislil  :ok: :ok:

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
« Odgovori #316 u: 09-11-2010, 23:02:01 »
Hellooouuu  :alfisti: :afr:

da ne otvaram temu, a da ne čitam tih "samo" 85 str......spremam se kupit gtv 2.0 TS-a, 1996. Slučajno na rudešu imam frenda servisera koji će pogledat kak getevejka izgleda, ali ipak bih želio ćuti i vaša mišljenja. Dakle da/ne radi godišta, TS i plin da/ne. Svako ostalo vaše iskustvo je dobrodošlo

thx  :craz :craz
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #317 u: 10-11-2010, 08:34:27 »
 :mah: :mah:
Nisam neki veliki znalac, pa će ti vjerojatno netko drugi moći dati potpunije i bolje informacije, ali ono što sam ja čuo prije kupovine svoje (a i sada mislim da je točno) je :
1. Turbaka kupi samo ako si 100% siguran od koga ga kupuješ, jer ako je motor u banani, naje*** si - iako, vjerujem da ako ti to nije problem, gušt u vožnji je puno veći nego TS :-)
2. S obzirom da ćeš kupovati rabljeni, najvjerojatnije računaj odmah sa velikim servisom
3. Neka derviser dobro pogleda kompletan zadnji ovjes jer je to nešto što redovito "odlazi" to jest počne klapati, a servis može biti pozamaša (pogotovo ako mijenjaš komplet vilice a ne samo selene).
4. Općenito stanje auta :-) (stanje siceva, tapecirunga, da ne zijeva to jest da nije složena i tak....) hehehe.. znam da je opširno i nekonstruktivno, ali :-(
ako si možeš dozvoliti više novaca :-), svesrdno preporučam GTV 3.0 od kolege 1mc iz Rijeke, ja osobno da imam novaca, odmah bi ju uzeo. 3.0 je jaako teško naći, izvana se ne mogu uvoziti tako da je definitivno rijedak auto, a biti će i rijeđi. Navedena je mažena, pažena , stiskana i sve što jedna prava alfa mora biti. Ponavljam, da mogu, odmah bi ju uzeo... to je auto koji će i za 5-10 godina biti nešto posebno, a ako ju budeš prodavao, možda bude vrijedila i više nego danas (naravno, pravom kupcu).

Hehe.. nadam se da sam barem malo pomogao :-).
Sretno s kupovinom i dobrodošao u klub!!  :ok:
« Zadnja izmjena: 10-11-2010, 09:34:48 od srele »

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #318 u: 10-11-2010, 09:13:53 »
Hvala srele  :ok: :ok:

Bogu hvala da imam dobrog frenda koji radi u Autocommercu pa će gtv kod njega na scan....radi se o 2,0 TS....3.0 mi je sada preveliki zalogaj

Gledam već jednog 96.....imao je plin koji je sada vani. Spomenuti frend mi je rekao da je 2.0 TS sa plinom vrlo diskutabilan jer ventili hoće pregarati. Kakva su Vaša iskustva. Pokušao sam kako na alfistima tako i ostalo pronaći owners manual, ali bezuspiješno...ima li možda tko kakav link  :craz

Tapecirung, sicevi....u skladu sa godištem tj u dobrom stanju

Nisam probao tog 96, ali probao ga je frend i po pitanju ovjesa ćini mu se da je sve u gabaritima. Ja sam, zasada samo sjeo u njega i ono što sam primjetio da nema check kad se da kontakt, tj niti jedna signalna ne prođe test....ideja  :)

još jedared...thx

"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #319 u: 10-11-2010, 09:41:09 »
Ne znam za Owners manual, ali imam servisne PDF-ove pa se lakko dogovorimo da ti to sporžim. Općenito, ima nas nekolicina koji imamo GTV i sve je ok ekipa i bez problema će ti bilo tko od ekipe pomoći. Odi u galeriju, otvori GTV i vidjet ćeš gornjih par tema :-).
Po meni, ako ti se auto sviđa ii nema većih zamjerki, kupuj :-).. za održavanje nije ništa skuplji od 156ice ili sllično, jedino ako ga uparkiraš nekome u gepek ili u stup, onda si naježio jer je limarija (pogotovo hauba) jako skupa, a dosta je teško naći rabljene dijelove.. ali i za to ima ljeka i dobrih ljudi s foruma :-).
Pregledaj, kupi i  :drive: :drive: :drive: (i naravno, otvori post u galeriji, da se svi divimo :-)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #320 u: 10-11-2010, 09:48:19 »
na ovom linku imaš user/repair manuale pa pronjuškaj ako će ti pomoči  http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=7018.0

što se tiče plina imao je kolega g plin u svojoj gtv ts i koliko znam nije imao nikakvih problema... ali o tome ti je najbolje njega pitati...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #321 u: 10-11-2010, 09:59:20 »
Hellooouuu  :alfisti: :afr:

da ne otvaram temu, a da ne čitam tih "samo" 85 str......spremam se kupit gtv 2.0 TS-a, 1996. Slučajno na rudešu imam frenda servisera koji će pogledat kak getevejka izgleda, ali ipak bih želio ćuti i vaša mišljenja. Dakle da/ne radi godišta, TS i plin da/ne. Svako ostalo vaše iskustvo je dobrodošlo

thx  :craz :craz

razmišljam o isto takvoj već duže vrijeme,
pa je svaka informacija dobrodošla
Spider 115

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #322 u: 10-11-2010, 11:48:22 »
Ne znam za Owners manual, ali imam servisne PDF-ove pa se lakko dogovorimo da ti to sporžim. Općenito, ima nas nekolicina koji imamo GTV i sve je ok ekipa i bez problema će ti bilo tko od ekipe pomoći. Odi u galeriju, otvori GTV i vidjet ćeš gornjih par tema :-).
Po meni, ako ti se auto sviđa ii nema većih zamjerki, kupuj :-).. za održavanje nije ništa skuplji od 156ice ili sllično, jedino ako ga uparkiraš nekome u gepek ili u stup, onda si naježio jer je limarija (pogotovo hauba) jako skupa, a dosta je teško naći rabljene dijelove.. ali i za to ima ljeka i dobrih ljudi s foruma :-).
Pregledaj, kupi i  :drive: :drive: :drive: (i naravno, otvori post u galeriji, da se svi divimo :-)

nema mi druge nego da kupim....nema mi druge nego da otvorim post u galeriji...čimčimprijetimtimbolje...danas dogovoram termin kod mehaničara pa sa makinom na jamu

daklen....osvrnut se malo i na stanje ovjesa.....još koji savjet je dobrodošao kad mi je makina već na grabi  :?:

Alfa_gtv thx  :ok:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #323 u: 10-11-2010, 11:51:07 »
di si ju našo :?:
Spider 115

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #324 u: 10-11-2010, 13:04:58 »
di si ju našo :?:

frend od frenda ju prodaje...lokacijski van zagreba, ne znam točno gdje...nisam niti pitao  :ok:

čini mi se ok......lakirana je, to sam primjetio, ali pošto je na frendovskoj osnovi znam da nije razbijana. Mašinica kolko sam vidio ko curica, brine me malo to što je bio a sad je izvađen plin...a ostalo ću vidjeti kod mehaničara

ak je sve iole ok...kupujem  :drive: :drive:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #325 u: 10-11-2010, 13:11:18 »
frend od frenda ju prodaje...lokacijski van zagreba, ne znam točno gdje...nisam niti pitao  :ok:

čini mi se ok......lakirana je, to sam primjetio, ali pošto je na frendovskoj osnovi znam da nije razbijana. Mašinica kolko sam vidio ko curica, brine me malo to što je bio a sad je izvađen plin...a ostalo ću vidjeti kod mehaničara

ak je sve iole ok...kupujem  :drive: :drive:

koja lovica je u pitanju
može i na PP
Spider 115

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #326 u: 01-12-2010, 21:19:31 »
Pozz ekipen  :mah:

ja i dalje tražim gtv-a....nešto probao, ali mislim da nije to još uvijek to....probao i jednog TB-a......brutalno  :happ:

U subotu mi vjerovatno dolazi jedan TB. Pošto tad nemam nikoga ko bi mi mogao pogledat auto imate li ideju kod koga bih mogao otići da mi pogleda auto. Dakle, naglasak je na subotu. Ciljano bih volio pregledat auto ispod, diskove, ovjes, mostove, na mašini poslušat ventile kolko se da, event. izmjerit kompresiju,razvodnu kapu, kablove..što još ??

Još neki savjet za TB-a  :?:

Radi se o TB kojem je mjenjana mašina  :?:  inače tek ugrađena plinara BRC ( 14 tkn ). Već sam razgovarao malo i sa kolegom  alfa_gtv  i po pitanju potrošnje. Sadašnji vlasnik navodi cca 450km sa 80L....što ispada 17,7 L plina na stoticu km  :?: Jasno mi je da je to šestak, al opet.
« Zadnja izmjena: 02-12-2010, 09:53:23 od VanjaTUONO »

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #327 u: 02-12-2010, 07:21:07 »
Zar nitko nikoga nezna  :?:

:sad: :mahm

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #328 u: 05-12-2010, 15:05:36 »
Pozz ekipen  :mah:

ja i dalje tražim gtv-a....nešto probao, ali mislim da nije to još uvijek to....probao i jednog TB-a......brutalno  :happ:

U subotu mi vjerovatno dolazi jedan TB. Pošto tad nemam nikoga ko bi mi mogao pogledat auto imate li ideju kod koga bih mogao otići da mi pogleda auto. Dakle, naglasak je na subotu. Ciljano bih volio pregledat auto ispod, diskove, ovjes, mostove, na mašini poslušat ventile kolko se da, event. izmjerit kompresiju,razvodnu kapu, kablove..što još ??

Još neki savjet za TB-a  :?:

Radi se o TB kojem je mjenjana mašina  :?:  inače tek ugrađena plinara BRC ( 14 tkn ). Već sam razgovarao malo i sa kolegom  alfa_gtv  i po pitanju potrošnje. Sadašnji vlasnik navodi cca 450km sa 80L....što ispada 17,7 L plina na stoticu km  :?: Jasno mi je da je to šestak, al opet.

to je velika potrosnja ali opet mozda se tip vozi pod boostom stalno ili je lose podesen. diskove i te stvari mozes vidjet i kroz felgu, obrati paznju na zadnji ovjes, ako lupa iza preko rupa vjerojatno je dobilo lufta a ovjes je dosta kompliciran. tesko ces na motoru izmjerit kompresiju , pogotovo na straznjim glavama. treba dosta toga maknut. radije pogledaj stanje turbine, jel ima lufta i kako izgledaju crijeva, jesu li zauljena i to.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #329 u: 05-12-2010, 15:12:24 »
ako je ta potrosnja po gradu onda bi mogla i biti normalna, jer ako je guzva kakva zna biti u zagrebu plus ako covjek vrti u boostu auto onda je to negdje 13-15L plus dodas jos 1-2L posto je na plin i racunica je jasna kao dan...

sto se tice mjerenja kompresije auto mora biti hladan stoga ako stoji preko noci onda uz sve to skinut usisnu granu da de dodje do one "unutarnje" glave nije preveliki problem, pogotovo za nekoga tko se bavi takvim stvarima...
moja AR GTV 2.0 V6 TB