23-04-2026, 16:33:51

Autor Tema: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER  (Posjeta: 82316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
Odg: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER
« Odgovori #120 u: 09-12-2008, 13:15:23 »
...brate mili, al ste ga nadrobili, vech "tisuchu" puta prozhvakanu temu (hid, xenoni, perachi, brisachi - tehnichki), a jel ste na kraju nashli autoru teme solidan GTV... :?:

...niste!!! stoga, jel mozhe dalje bez  :off...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline bansi

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Alfa GT M-jet, BMW 540i, Yamaha MT-07
    • Velika Gorica
« Odgovori #121 u: 09-12-2008, 13:24:59 »
Dobro. Samo da znam da je normalno. Malo mi u 3. i 4. teže upada. U biti, pod nezgodnim mi je kutom, pa je teže pogodit. Mjenjač malo tvrđi, ali naviknit ću se.
Nalja ide sutra dole! Ali, kako ekipa stane na semaforu pa gleda, a meni toliki gušt da se vučem cestom.

A najveći događaj je, zavrtit ga u veće "đire", pa pustit gas. Ajme zvuka!!!! Prvi auto u kojem mi neće trebat jaka muzika. Slušat ću njega!  :hello: :hello:

Rivi prvenstveno ti čestitam na kupnji i dobrodošao u GTV obitelj. Doveo si u kuću pravu malu "prokletinju" jer ti poslje GTV-jke nijedna Alfa neće biti tak dobra (ovdje mislim na osječaj vožnje).
Što se tiće kvačila ono mora biti mekano. Tvrdo može biti samo iz dva razloga: 1.loš set kvačila
                                                                                                                   2. loši kuplung cilindri.
Kod tebe bi ako je kilomtraža ta što kažeš da je moglo biti ovo drugo. :ok:
ALFAMENALNO

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #122 u: 09-12-2008, 14:47:12 »
 :?: ja u koju god da sam gtv sjeo i stisnuo kuplung on je tvrđi nego u ostalim autima... da ti provjeriš na svom jel sve ok jer mekan kuplung i gtv  :?:ne2: nejde jedno s drugim  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Rivi

• Sa stažom
  • Alfa Romeo GTV 2.0TB / Yamaha Fazer 1000
    • Split
« Odgovori #123 u: 09-12-2008, 15:10:03 »
:craz znam ma da u zadnje vrijeme nemam priliku iskušati taj osječaj iz razloga što mi je turbina propišala tak da če ići na slaganje u ac (reparacija 2500-3000kn)  :ok: uživaj sa svojoj i čuvaj turbinu  :craz  :ok:
Aj mi objasni šta znači da je turbina propišala i kako uopće znaš jel radi kako treba? Mislim, debelo se osjeti da pali na 2.500 okretaja, ali kako znat da je sve ok?
Potpis :)

Marinela

• Gost
« Odgovori #124 u: 09-12-2008, 16:39:20 »
Malo me pere nostalgija! Svoju GTV-u isto crnu prodala sam prije 10 dana. Srećom ostala je u obitelji-kupio ju je šogor. S cijenom si super prošao jer sam ja iste novce dobila za 95. godinu (valjda šogor neće pročitati ovo), jedino što sam dosta uložila u tunning i veliki servis. Budi oprezan sa gasom, jer auto je prava zvijer! Sretno! :mahm

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #125 u: 09-12-2008, 16:56:47 »
Aj mi objasni šta znači da je turbina propišala i kako uopće znaš jel radi kako treba? Mislim, debelo se osjeti da pali na 2.500 okretaja, ali kako znat da je sve ok?

pa evo upravo suprotno nema više onog "šusa" na 2500-3000 okretaja tj. ona tu i tamo zna u 2. brzini se otvorit kak bi trebalo pa zaljepi za sic ali inače poteže kao i od mog frenda ts po tome znam a i bio sam u ac-u pa smo napravili krug (nije mi se dalo da spajaju pa mjere koliko bara otvori jer trenutno nemam više love utuko sam u ostatak motora pa mi je bezveze da provjeravaju kad ju sad trenutno nebudem popravljo) evo po tome znam ali nije skroz otišla jer kad otiđe do kraja onda baca bijeli dim kroz auspuh (kolko ja znam)  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline bansi

• Sa stažom
    • Velika Gorica
« Odgovori #126 u: 09-12-2008, 19:21:51 »
:?: ja u koju god da sam gtv sjeo i stisnuo kuplung on je tvrđi nego u ostalim autima... da ti provjeriš na svom jel sve ok jer mekan kuplung i gtv  :?:ne2: nejde jedno s drugim  :ok

U mojoj je mekan a iz iskustva ti kažem jer sam i na prijašnjima kad sam zamjenio kuplung isto je pedala bila tvrda dok nisam promjenio kuplung cilindar onda je stvar postala daleko, daleko bolja :da: :da: :da: :ok:
ALFAMENALNO

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #127 u: 09-12-2008, 19:30:38 »
nemam pojma na mom je kuplung kad sam ju kupil bio na novo stavljen odvajo je odma nije propado (mislim i sad je isto tak) al uvijek je bio tvrd, i kod frenda na ts je isto tako tvrd bilo je ovdje još dosta ljudi što su rekli da je i njima tvrđi kuplung, pri tome ne mislim tvrd da se moram uprijeti tijelom o sic da ga stisnem alli onako malo tvrđi je
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #128 u: 09-12-2008, 19:53:01 »
...zanimljivo je kako sada svi hvale GTV, a kad sam ju ja kupovao prije 6 i pol godina, svi su se čudili i rekli, kaj ne ubodeš 147GTA i slično...objašnjavao sam da GTV nemora ić niti 100 na sat jer tak auto pruža sportski osjećaj i kad stoji...al ne, svi alfisti su se kleli da je to moja vizija koja nema veze sa stvarnošću...i sad gledam, svi su pokupovali GTV i kunu se da u bolji sportski auto od Alfe nisu sjeli, bez obzira na performanse...

Joooj, da mogu nać, citirao bi... :mah:

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #129 u: 09-12-2008, 19:55:18 »
...brate mili, al ste ga nadrobili, vech "tisuchu" puta prozhvakanu temu (hid, xenoni, perachi, brisachi - tehnichki), a jel ste na kraju nashli autoru teme solidan GTV... :?:

...niste!!! stoga, jel mozhe dalje bez  :off...

..solidan GTV da voziš i servisiraš iduće tri godine nemreš nać ispod cenera ojra...i to sam malo rekao...a vi me demantirajte...dakle, kočnice, ovjes, kuplung, limarija, da o motoru ne govorim, u iduće tri godine samo redovno održavanje...NEMA ISPOD CENERA... O0

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #130 u: 09-12-2008, 19:56:07 »
neznam za ostale ali ja tak neke nebi nikad izjavio jer ja recimo svoju nebudem nikada prodavao, ona je kod mene dokle god sam živ, več je i napravljena garaža za nju u vikendici jednoga dana kad če biti auto samo za nedjeljom za kavicu, a slažem se u potpunosti sa tobom da je to sportski auto i kad stoji jer taj feeling koji ona pruža kada sjedneš je neopisiv, to je ferrari za obične smrtnike  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #131 u: 09-12-2008, 20:02:47 »
neznam za ostale ali ja tak neke nebi nikad izjavio jer ja recimo svoju nebudem nikada prodavao, ona je kod mene dokle god sam živ, več je i napravljena garaža za nju u vikendici jednoga dana kad če biti auto samo za nedjeljom za kavicu, a slažem se u potpunosti sa tobom da je to sportski auto i kad stoji jer taj feeling koji ona pruža kada sjedneš je neopisiv, to je ferrari za obične smrtnike  :ok:

....pitaj malo ljude kaj su govorili prije 6-7 godina...na newsima i drugim forumima, dok još ovog nije bilo... :mah:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #132 u: 09-12-2008, 20:05:28 »
budem se malo raspito inače kaj se tiče alfe prvo mi je bila 164 3.0 V6 24V  :love: nakon toga sam se navuko na gtv-jku i reko sam da ču je imat kad tad i eto došla ni više ni manje kao prvi auto  :craz a uskoro ako bog da kupujem i od starog 3.0 V6 24V  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline g

• Sa stažom
  • 147 SS
    • Zagreb
« Odgovori #133 u: 09-12-2008, 22:48:14 »

..solidan GTV da voziš i servisiraš iduće tri godine nemreš nać ispod cenera ojra...i to sam malo rekao...a vi me demantirajte...dakle, kočnice, ovjes, kuplung, limarija, da o motoru ne govorim, u iduće tri godine samo redovno održavanje...NEMA ISPOD CENERA... O0

nema sanse...    :metak

ja bi svog dao jedva za 10000 eur, a sprema mu se izmjena remenja, kuplung nikad nije mjenjan (sad je dobar al moze jos max 50 tkm), i jednu zadnju vilicu treba mjenjat (oko 1200 kn)..
inace autic je u super stanju ali trazi redovno odrzavanje... 

to su vec stari auti a skupi su za odrzavanje i svrstati ce se uskoro u dvije kategorije, jeftine koje nemogu proc tehnicki bez ogromnih ulaganja, i skupe koje su i dalje skupe za vozit/odrzavat...

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #134 u: 10-12-2008, 08:56:21 »
 :craz Ja sam se na Alfu navukao s Mafijinim kredencom i sad kad sam napokon kupio GTV jedino kaj mogu reči.. GTVjka je čisti sex  :love3: :love3: :love:. Biti će slaganja po njoj jer ima sitnica koje treba srediti a hoću da bude bombon, ali kaj se vožnje tiče.. ne skidam osmjeh s lica 20 minuta nakon kaj izađem iz nje. :happ: :happ: :happ:

Offline bansi

• Sa stažom
    • Velika Gorica
« Odgovori #135 u: 10-12-2008, 10:16:27 »
Mafija. takve priče su pričali vjerovatno oni kaj su taj auto samo na slici vidjeli a da ne pričam da nisu ni sjeli u njega , a kamoli ga vozili.
Prije 6-7 godina taj auto je bio nedostižan za mnoge, a sada kad je cijenovno prihvatljiviji večina onih koji su "svršavali" na nju gledaju da je kupe.
I neka, jednom se živi i čovjek si kad-tad treba ispuniti neke želje, ZATO EKIPO PUNOM PAROM NAPRIJED :happ: :happ: :happ: :happ: :happ: :craz :ok:
ALFAMENALNO

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #136 u: 10-12-2008, 10:30:57 »
Mafija. takve priče su pričali vjerovatno oni kaj su taj auto samo na slici vidjeli a da ne pričam da nisu ni sjeli u njega , a kamoli ga vozili.
Prije 6-7 godina taj auto je bio nedostižan za mnoge, a sada kad je cijenovno prihvatljiviji večina onih koji su "svršavali" na nju gledaju da je kupe.
I neka, jednom se živi i čovjek si kad-tad treba ispuniti neke želje, ZATO EKIPO PUNOM PAROM NAPRIJED :happ: :happ: :happ: :happ: :happ: :craz :ok:

..al u to vrijeme su si svi kupovali 156 2.5V6 i 147 2.0 SS, GTA i slične...a moju GTV su gledali ko neki isprdak...čak su i dizele dizali u nebesa...a prije 6--7 godina fakat su bile rijetke...sad su vani za kikiriki pa se svi vesele...

I da, kad je GT došla, svi su se smijali GTV...a ja sam i dalje bio vjeran...jer je meni Gt samo 147 coupe...NHF...

...a ak su u kojoj sjedili, u mojoj su sjedili jer je bila izložena na ASu i u salonu...

Offline bansi

• Sa stažom
    • Velika Gorica
« Odgovori #137 u: 10-12-2008, 10:41:44 »
Mislim da ne treba mješati GT i GTV jer su to dva sasvim različita automobila.
Isto tako ih ne treba uspoređivati. Da je na platformi 147 to je istina, ali je isto tako istina da je 147 automobil sa najboljim ovijesom u kompakt klasi pa i šire tako da se tu nema čega sramiti.
Mišljenja sam da je i GT-jka posebna na svoj naćin i ne bi imao ništa protiv jedne u garaži.
Naravno osječaj vožnje (položaj sjedenja, osjet ceste itd.) je na strani GTV-jke :ok:
ALFAMENALNO

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #138 u: 10-12-2008, 10:44:19 »
Mislim da ne treba mješati GT i GTV jer su to dva sasvim različita automobila.
Isto tako ih ne treba uspoređivati. Da je na platformi 147 to je istina, ali je isto tako istina da je 147 automobil sa najboljim ovijesom u kompakt klasi pa i šire tako da se tu nema čega sramiti.
Mišljenja sam da je i GT-jka posebna na svoj naćin i ne bi imao ništa protiv jedne u garaži.
Naravno osječaj vožnje (položaj sjedenja, osjet ceste itd.) je na strani GTV-jke :ok:

...naravno da je GT jako dobar auto...al meni nije lego....

GTV je posebna i ostat će zadnja sportska Alfa izgledom i voznim osobinama još dugo vremena ako ne računamo čudovište 8C...

I baš mi je drago da sam kupio jednu od zadnjih u ACu...i uživao više od 6 godina...

Offline bansi

• Sa stažom
    • Velika Gorica
« Odgovori #139 u: 10-12-2008, 10:46:08 »
Uživao :?: :?: :?:
ALFAMENALNO

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #140 u: 10-12-2008, 10:46:52 »
Uživao :?: :?: :?:

...gledaj KS na HTV2 u subotu u 15:20

Offline bansi

• Sa stažom
    • Velika Gorica
« Odgovori #141 u: 10-12-2008, 10:57:30 »
Šta je to KS?

Slabo u zadnje vrijeme gledam telku pa nemrem povezat. :ok:
ALFAMENALNO

Offline bansi

• Sa stažom
    • Velika Gorica
« Odgovori #142 u: 10-12-2008, 11:02:42 »
A sad sam vidio, Automagazin.

Da sad sam se sjetio, a kaj bu u subotu?
ALFAMENALNO

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #143 u: 10-12-2008, 15:19:01 »
u subotu bude primopredaja ključeva novom vlasniku, a kaj se tiče ovjesa i ležanja na cesti dovoljno je reči da kada su stvarali 156-icu ovjes su preuzeli sa gtv-jke i malo ga preradili, mislim da to dovoljno govori o gtv  :ok:  a i gt i 147-ica i 156-ica su odlični auti ali kad staneš na semafor sa gtv-jkom i pored tebe se stane još neki čovjek sa istim auto, uopče te ne poznaje prvi put te vidi u životu i maše ti i sa respect-om gleda auto mislim da to nitko nebude doživio u 147-ici a boga mi ni u gt-jki, ma da su i to više nego dobri auti  :ok:
« Zadnja izmjena: 10-12-2008, 15:21:11 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #144 u: 10-12-2008, 17:18:14 »
kad staneš na semafor sa gtv-jkom i pored tebe se stane još neki čovjek sa istim auto, uopče te ne poznaje prvi put te vidi u životu i maše ti i sa respect-om gleda auto mislim da to nitko nebude doživio u 147-ici a boga mi ni u gt-jki, ma da su i to više nego dobri auti  :ok:

...doživio sam to...na semaforu na Savskoj, neka dva lika u podrpanoj crvendaći, antena se ne diže kak spada, visi malo staklo a i retrovizor je čudno stajao....i kažu oni: e, jebote, kaj je to '99? Ne, '02! Jeeeeboooteeee, kad si dojurio i uključo se kod Vjesnika u Savsku, izgledalo je ko da 911 dolazi...

I tak...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #145 u: 10-12-2008, 17:19:33 »
 :ok: o tom pričam, imao sam sličnih iskustva i to hrpu  :ok:  a najbolje mi je kad stojim na semaforu a ekipa komentira pogle ovog klinca ko je njemu dao tak dobar auto  :hehe: svaki put se podrobim  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline imc1

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #146 u: 10-12-2008, 19:29:07 »
u subotu bude primopredaja ključeva novom vlasniku, a kaj se tiče ovjesa i ležanja na cesti dovoljno je reči da kada su stvarali 156-icu ovjes su preuzeli sa gtv-jke i malo ga preradili, mislim da to dovoljno govori o gtv  :ok:  a i gt i 147-ica i 156-ica su odlični auti ali kad staneš na semafor sa gtv-jkom i pored tebe se stane još neki čovjek sa istim auto, uopče te ne poznaje prvi put te vidi u životu i maše ti i sa respect-om gleda auto mislim da to nitko nebude doživio u 147-ici a boga mi ni u gt-jki, ma da su i to više nego dobri auti  :ok:
Koji su to ovjes preuzeli iz GTV-jke? :?:

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #147 u: 10-12-2008, 19:32:27 »

To i ja kažem... :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #148 u: 10-12-2008, 19:33:33 »
evo citat o alfi 156

"Ovjes je definitivno jedna od stvari zbog kojih ovaj automobil treba voziti. U jednom dijelu svog hoda, amortizeri imaju notu udobnosti, no onda se automobil zaustavlja i drzi cestu kao da je grize. Ne postoje znakovi understeera niti oversteera, u prvim fazama proklizivanja cuje se samo škripa guma i to je sve. Poznata je izreka da onaj tko natjera Alfu GTV u understeer u sljedecem trenutku vjerojatno udara u drvo,pošto je granica vrlo daleko. Jasno je da su konstruktori Alfa Romea sva svoja iskustva sa Alfe GTV ugradili i u novu ljepoticu srednje klase."
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #149 u: 10-12-2008, 19:37:34 »
evo citat o alfi 156

"Ovjes je definitivno jedna od stvari zbog kojih ovaj automobil treba voziti. U jednom dijelu svog hoda, amortizeri imaju notu udobnosti, no onda se automobil zaustavlja i drzi cestu kao da je grize. Ne postoje znakovi understeera niti oversteera, u prvim fazama proklizivanja cuje se samo škripa guma i to je sve. Poznata je izreka da onaj tko natjera Alfu GTV u understeer u sljedecem trenutku vjerojatno udara u drvo,pošto je granica vrlo daleko. Jasno je da su konstruktori Alfa Romea sva svoja iskustva sa Alfe GTV ugradili i u novu ljepoticu srednje klase."
To je samo citat, možda su se i poslužili nekim iskustvima, ali gledaj mehanički ni prednji ni zadnji ovjes nemaju veze jedni sa drugim. :mahm