25-07-2026, 07:48:29

Autor Tema: Alfa 156 - Original radio  (Posjeta: 41608 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Toncheee

• Gost
  • Trade Count: (0)
Alfa 156 - Original radio
« u: 26-03-2007, 15:26:01 »
Dakle dobio sam blaupunktov radio cassetofon sa ugrađenim GSM-om, ali nigdje ne vidim mikrofon  :?:

Uguro sam SIM karticu, telefon radi i mogu zvat i primit poziv, ja čujem na zvučnike OK, ali se mene ne čuje ništa.

Di je mikrofon???   

pomozite ljudiiiiiii   :pivo: :pivo:
« Zadnja izmjena: 24-02-2013, 10:16:45 od a.m.alfa »

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
Odg: Alfa 156 - Original radio
« Odgovori #1 u: 08-05-2007, 15:17:50 »
Mikrofon se obično spaja sa zadnje strane u za to predviđeni priključak. Ako u autu nemaš original mikrofon, onda spoji neki od bilo kojeg handsfree uređaja. :mah:
POWERED BY Diesel & Gasoline (again)

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #2 u: 07-08-2011, 19:24:58 »
Pozdrav! Dal netko zna da li originalni radio/CD iz 156-ice ima izlaz za pojačalo na sebi? Pitam radi eventualne ugradnje suba, jer mi je prokleto šuplje slušat bilo šta bez suba...  :mad: I još jedno pitanje - pošto imam kontrole za radio na volanu, dal je moguće staviti neki drugi radio unutra, da se kontrole zadrže ili to mora biti samo originalni Alfin?
Čitam da sedani nisu sub-friendly, pa razmišljam dal bi bilo moguće probat ugradit sub na stražnju policu pa oko suba napravit kompresijsku kutiju jer tuba ne dolazi u obzir, moram prevozit gitarsku opremu u njoj i jedino bi prošla neka kutija rađena po mjerama, što mi nije problem napraviti...

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #3 u: 07-08-2011, 19:31:03 »
evo moja polica,sub pojačalo za male pare!  :mah:

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #4 u: 07-08-2011, 19:37:37 »
Tako nešto bi i ja radio, samo moram prvo pomjeriti da vidim kolko mi zauzimaju koferi od gitara  :bat
Druga opcija je uz naslon sjedala, s desne strane jer tamo mi ostane mjesta dok sve natrpam unutra, izračunat litražu kutije po drajveru i to je to...
Daj mi reci na koji si to radio spajao, originalni ili neki aftermarket? Kuda si provlačio napajanje i signalnu žicu? Na bravi bivšoj sam si povukao kroz pragove, ispod plastika kablove, al sad sam lijen raskapati sve te obloge na Alfici  :?:

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
    • Dubrovnik,Župa dubrovačka
« Odgovori #5 u: 07-08-2011, 19:56:53 »
Pozdrav! Dal netko zna da li originalni radio/CD iz 156-ice ima izlaz za pojačalo na sebi? Pitam radi eventualne ugradnje suba, jer mi je prokleto šuplje slušat bilo šta bez suba...  :mad: I još jedno pitanje - pošto imam kontrole za radio na volanu, dal je moguće staviti neki drugi radio unutra, da se kontrole zadrže ili to mora biti samo originalni Alfin?
Čitam da sedani nisu sub-friendly, pa razmišljam dal bi bilo moguće probat ugradit sub na stražnju policu pa oko suba napravit kompresijsku kutiju jer tuba ne dolazi u obzir, moram prevozit gitarsku opremu u njoj i jedino bi prošla neka kutija rađena po mjerama, što mi nije problem napraviti...

Taj originalni radio iz 156-ice je prilično loš...
Možeš ga zamjeniti sa ALPINE(zaboravio sam model ali mogu provjeriti), izlazi su 4*50,onako svijetli u crveno,lijepo se uklapa i dobro pristaje... dobar radio... :da:
Ovaj radio ti podržava i kontrole na volanu,jedino moraš kupiti neki konektor(džek) koji čini mi se košta oko 700 kuna...
Alfica i ništa drugo...

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #6 u: 07-08-2011, 20:03:15 »
Ajde molim te provjeri koji je model toga Alpinea i kolko košta? Taj oriđiđi radio nema izlaz za pojačalo?

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #7 u: 07-08-2011, 20:06:25 »
Alpine pioneer i kenwood imaju adapter za komande na volanu 72-88-92 eu po centrali.
Kablovi su ispod praga,netreba niš skidat!

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #8 u: 07-08-2011, 20:17:52 »
Alpine pioneer i kenwood imaju adapter za komande na volanu 72-88-92 eu po centrali.
Kablovi su ispod praga,netreba niš skidat!

Koji točno kablovi? Signal i napajanje? Mislim, sad pitam gluposti, al imam Đurđicu samo dva tjedna pa ju još upoznajem, bivšu bravu sam cijelu rastavio i sastavio...

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #9 u: 07-08-2011, 20:30:27 »
Ajde molim te provjeri koji je model toga Alpinea i kolko košta? Taj oriđiđi radio nema izlaz za pojačalo?
Model je CDE-9882Ri
Neznam koliko košta jer ga nisam ja stavljao nego prijašnji vlasnik...provjeri preko neta ili možda bolje zna neko od naših prijatelja alfista...
Nisam upućen ni što sve ima oriđiđi radio ali mislim da ima malo toga;;;
Najbolje ako imaš koju paru je da staviš novi radio i budeš miran jer ovaj stvarno ima mali miliun funkcija za koje sam ja malo glup da ti ih ovdje sve izbacim.....kod mene trenutno u autu nema pojačalo ali bit će jednog dana...

Alfica i ništa drugo...

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #10 u: 07-08-2011, 21:14:55 »
1700 kuna košta a vidim ima i boljih i skupljih modela....koliko para toliko muzike  :hehe:  :hehe:  :hehe:
Alfica i ništa drugo...

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #11 u: 07-08-2011, 22:02:35 »
Ajd, to je ok cijena. I još 700 kunića za adapter... doći će valjda na red nakon servisa i to...  :happ:

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #12 u: 07-08-2011, 22:03:48 »
Koji točno kablovi? Signal i napajanje? Mislim, sad pitam gluposti, al imam Đurđicu samo dva tjedna pa ju još upoznajem, bivšu bravu sam cijelu rastavio i sastavio...
:da:

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #13 u: 07-08-2011, 22:10:35 »
Uuu, jebenica! Hvala bogu da ne moram raskapat plastike na štokovima radi toga! Hvala na infou!  :hello:

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #15 u: 04-09-2011, 22:15:24 »
trebal bi biti,kad na njemu piše kontola volana,znam da imaju alpine i pioner,nisam znao da i clarion to ima...mislim da ga je čak netko sa foruma prodavao za alpinu prije koji mjesec

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #16 u: 04-09-2011, 22:22:34 »
Ima sa sve žive marke uređaja, kolko sam vidio. Sony, Pioneer, Clarion, Alpine... Samo poanta je u cijeni, kod nas samo adapter košta 100 ojra, dok tu za nekih 450 kn dobiješ adapter, priključak za antenu i adapter za tablu za uređaj.

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #17 u: 11-10-2011, 23:11:14 »
Jel netko skužio da se radio da upaliti i dok se ugasi auto i izvadi ključ iz brave? Da ne ispadne da sam otkrio toplu vodu...

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #18 u: 12-10-2011, 11:04:40 »
da  :da:

Offline medojtd

• Trade Count: (-1)
  • Na probi
  • *
  • 156 2.4 jtd 150ks
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 27-12-2011, 10:05:47 »
Nije veliki problem al nervira, prije 2 dana se prvi put dogodilo ,a sad se događa konstantno,kad upalim auto, radio bi se trebo automatski upalit čim dam kontakt,al on se ne pali,onda ga ja upalim ručno,a mali se zgasi nakon 10 minuta,ja ga opet upalim i kad stignem na odredište ugasim auto izvadim ključ iz auta a mali ostaje radit,evo to se događa već 2 dana,i nemam pojma kaj mu je. razmišljam da ga resetiram na način da otpojim akumulator pa da se skroz resetira,drugo mi niš ne pada na pamet.ima ko kakav prijedlog ili slično iskustvo?radi se o običnom tvorničkom radiu u 156-ici za audio cd-e

HcxZg

• Gost
« Odgovori #20 u: 28-12-2011, 10:48:09 »
kod mene potpuno ista stvar! ja ga moram upaliti/ugasiti. ali ja imam neki stari Clarion...razmišljam si uzet neš novo sa USB-om, pa me zanima da li bi ga isto ja trebao paliti/gasiti, ili će se on sam, pri paljenju/gašenju auta?  :?:

Offline medojtd

• Na probi
  • *
  • 156 2.4 jtd 150ks
    • Zagreb
« Odgovori #21 u: 28-12-2011, 11:46:15 »
nemam pojma,samo kod mene je problem kaj je dosad sve bilo ok,palio se i gasio okretanjem ključa kod paljenja i gašenja auta

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #22 u: 28-12-2011, 12:10:13 »
izvadi autoradio van i provjeri sve kontakte, moze bit da ti gubi kontakt na radiu pa ti zato nece radit, jer nedobiva 12v sa bravice kljuca koja pali automatski radio ..
:Horse: :mehanic

Offline reja

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Ženski
  • Alfa 156 2.0 TS
    • Dubrava Zgb
« Odgovori #23 u: 28-12-2011, 12:31:42 »
kod mene potpuno ista stvar! ja ga moram upaliti/ugasiti. ali ja imam neki stari Clarion...razmišljam si uzet neš novo sa USB-om, pa me zanima da li bi ga isto ja trebao paliti/gasiti, ili će se on sam, pri paljenju/gašenju auta?  :?:

Pali se i gasi sam kod davanja kontakta na novijim playerima.
-Without communication there would be no nation. -

Offline medojtd

• Na probi
  • *
  • 156 2.4 jtd 150ks
    • Zagreb
« Odgovori #24 u: 28-12-2011, 22:27:25 »
nisam imo previše vremena al odvojio sam kleme na akumulatoru na minutu dve,veli  frend da trebam odvojit na bar 45 min. da se sve resetira kak treba,al moram reć da kad sam spojio kleme nazad , opet ista stvar,onda sam sjeo u auto nakon dva sata ,upalio sam radio ručno a on me traži "kod",ja ukucam kod a on po starom,pali gasi ručno. :craz ima jedna stvar koja mi je zanimljiva,radio nije izgubio memoriju radiostanica,znači da bi stvarno moglo bit do kontakta kak je kolega gore naveo,samo postavlja se pitanje kaj ak je s kontaktima sve u redu? :?:kaj onda? a imam onaj "kao" bose sustav u autu i kontrole radia na volanu,tak da mi je malo jeb..a stavljat drugi neorigigi radio,mislim može se al nije to to...

Offline medojtd

• Na probi
  • *
  • 156 2.4 jtd 150ks
    • Zagreb
« Odgovori #25 u: 31-12-2011, 18:12:02 »
PROBLEM RIJEŠEN , na staru godinu  :pivo: , nakon kojeg gemišta skužim da mi ne rade svjetla za rikverc,ni ljevo ni desno,gledam knjigu sa uputstvima i skužim da je pregorio osigurač,a autoradio i svjetla za rikverc su na istom osiguraču,promjenim osigurač i SRETNA NOVA GODINA  ,taj osigurač se nalazi u najdonjem redu u sredini (10 ampera)

Offline Ivek...

• Sa stažom
  • 156 2.4 JTD 10V
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 31-12-2011, 19:02:30 »
PROBLEM RIJEŠEN , na staru godinu  :pivo: , nakon kojeg gemišta skužim da mi ne rade svjetla za rikverc,ni ljevo ni desno,gledam knjigu sa uputstvima i skužim da je pregorio osigurač,a autoradio i svjetla za rikverc su na istom osiguraču,promjenim osigurač i SRETNA NOVA GODINA  ,taj osigurač se nalazi u najdonjem redu u sredini (10 ampera)

eto frend :mah:
Tko drugom jamu kopa, trecom proklizava!

Offline gromo

• Član Alfa Kluba 12
  • Pripravnik
  • *
  • alfa romeo 159 2.0 sw ti
    • ludbreg
« Odgovori #27 u: 11-04-2012, 23:39:09 »
Pozdrav ekipo!Imam problem sa svojim cd playerom(originalni) u 156 iz 2004.Na svkoj j... grabici na cesti preskače i to mi je za popizditi... :mad:Probao sam počistiti laser sa cd-om za čišćenje ali ništa.Več bi ga odavno promijenio jer nema usb,ne čita mp3 i sl.ali ne želim u svojoj Al ništa drugo nego origigi.Dal ko zna kolko bi me koštao novi origigi al da ima usb slot i da čita i  druge formate?Ili kaj da radim sa starim, da riješim ovo preskakanje!?

Offline VTEC

• Sa stažom
  • Giulietta 1.4 MAIR
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 11-04-2012, 23:52:00 »
Pozdrav ekipo!Imam problem sa svojim cd playerom(originalni) u 156 iz 2004.Na svkoj j... grabici na cesti preskače i to mi je za popizditi... :mad:Probao sam počistiti laser sa cd-om za čišćenje ali ništa.Več bi ga odavno promijenio jer nema usb,ne čita mp3 i sl.ali ne želim u svojoj Al ništa drugo nego origigi.Dal ko zna kolko bi me koštao novi origigi al da ima usb slot i da čita i  druge formate?Ili kaj da radim sa starim, da riješim ovo preskakanje!?

Fuckas taj CD,to nikad skoro nije rijesilo problem.
Izvadi radio van i ljepo ga otvori i rucno pocisti laser,natalozilo se prasine,a mozda je i nastao tanki film koji CD nemoze pocistiti.
Ima onih tekucina s kojom se ciste objektivi od fotoaparata,a i medicinskog alkohola koji daju puno bolje rjesenje.
Meni je bio identicni slucaj sa kucnom linijom,nije nista pomagalo dok se nije otvorilo i rucno pocistilo.Nebi covjek vjerovao kolko prasine tamo ima.

Offline suspenzija

• Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #29 u: 12-04-2012, 00:04:52 »
nema to veze sa ciscenjem lece sta preskace...poanta je jer original nema antisock pa priko svake neravnine nemoze ocitat cd...meni je origigi cd smeče teško, em sta preskace em sta nema mp3...ja sam sebi stavio jvc multimediju i zvuk je deset puta kvalitetniji...ako bas oces ostat na originalu ja mislim da ima sportwagon original da cita mp3