na svim ovim 159-kama je maknut dpf i softwerski ugašen, stavljeni su protočni lonci.
down pipe i cijeli novi auspuh ima jedino 156-ca.
što se tiće opterečenja lamele i dr ja bar za sad još ništa ne osjetim, kod mene je stavljen novi kuplung set na nekih
60000 km , lamela je bila otišla, auto je kupljen sa 45000 pa mi je teško reći jel sam krivac ja ili prijašnji vlasnik ,
s time da sam snagu dignuo na nekih 55000 , znaći samo 5000 sam ja odvozio na starom kuplungu.
to je ujedno i jedini kvar na mašini. sad imam 75000.
sa ovom cromom sam se ganjao 1:1 na nezgodnoj maloj dvosmjernoj cesti, dobio sam ga 2 metra,neznatno,
i to već u višim okretajim, makar sam loše krenuo u drugoj jer sam davao znak za start pa su mi okretaji u startu bili
jako niski, mogao sam malo naturirati.
ali šta taj dečko sad ima zbilja ne znam, jer svako malo mjenja mapu, zadnje znam da je pojačavao sa ubrizgavanjem goriva i sl al mi je sam rekao da ne osjeti neka poboljšanja. Alfa166tuner mu radi pa je bolje upućen šta sad ima.
on baš ide do skoro zadnjih granica, inaće mu je auto išao odlično. navodno je trebao doći na mjerenje ali se nije pojavio.
a ovo na kotačima i radilici, to mi više nije uopće jasno. mojih 192 Hp je kao da sam auto kupio tvornički sa tom snagom.
ako bi se gledali kotači auto bi mi trebao sad na dynu pokazivati znaći oko 220 Hp ako ne i više da je izmjerena snaga na kotačima.ovaj dyno je jako precizan, oduzima i mjeri sve. em dečko koji je vlasnik i koji nam je mjerio bavi se formulom i utrkuje tako da u njegove znanje ne treba sumnjati.
Arivatanen i ja imamo istu mapu, njegova je rađena kasnije po mojoj , ima još ljudi na forumu sa tom mapom.
Arivatenen osjeća lamelu u 5-toj pri nižim okretajima ali već i ima 100000 tvorničkim kuplungom.
a šta je najbolje ja sam na autu imao prije mapu koja daje 190-200 HP na " kotačima" , pa valjda bi osjetio tu razliku jer bi bila ogromna. ta mapa je bila jača ali samo zato što je drugačije rađena i moment je bio prejak (produžen) u svim brzinama, auto je doslovno vukao dok nisi prebacio brzinu. meni je vukao još i u crvenom. linija momenta je bila ravna od oko 2000 pa do kraja, što nije bilo baš zdravo za motor.
inače ja vozim normalno, gledam da mi okretaji nisu baš prenisko, stiščem samo kad treba.