13-06-2026, 23:07:08

Autor Tema: pomoc pri kupnji prvog automobila  (Posjeta: 14513 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
Odg: pomoc pri kupnji prvog automobila
« Odgovori #30 u: 06-03-2009, 21:44:32 »
to mi stari vozi i prevelik mi je to auto

a da, 156 je ipak puno manji auto od octavie  :hehe:

Offline 156_Fever

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.0TS
    • Zadar
« Odgovori #31 u: 06-03-2009, 21:45:00 »
Najbolje će ti biti da dođeš po moju  QV, dobit ćeš je za manje od 4000, a ja da se preselim u novu... :hap:

DarkoM

• Gost
« Odgovori #32 u: 06-03-2009, 21:46:03 »
:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh jel mi opet forum steka il je ovo istina :smijeh ok ja cu jer vidim da su te decki uzeli u masinu...darko moj darko...ti si ovdje postavio pitanje kakvo ti je alfistima jako smjesno, blesavo, neusporedivo i slicno...ako se nastavis drzuziti sa nama, a bilo bi nam drago da se druzimo, smijat ces se i ti tome za koji mjesec...ovo su ti zagrizeni alfisti, ukljucujuc i mene...i za nas postoje alfe i prijevozna sredstva...dobro ima i koja lanca da valja i jos poneki auto :craz ...al zezaju te jer tu su svi sa srcem u alfama jako i smjesno je kad netko dodje i takvo pitanje postavi...ti si pitao na normalan nacin nekog ko ima neka ogranicenja i pokusava nac vozilo koje mu odgovara...al jedno ti mogu rec...jos nisi alfista i zato ti je cudno zasto se smiju, ali ako ipak slucajno kupis alfu, sigurna sam da ce se otrovat i voljet alfe zauvijek, ili ces bit pak jedan od onih jednom alfa nikad vise alfa...al dok ne probas neces znat..kao ni odgovor zasto te svi zezaju i smiju se tvom pitanju :hap:
hahahaha majd lako meni za to

ijuric

• Gost
« Odgovori #33 u: 06-03-2009, 21:48:29 »
hahahaha majd lako meni za to

:hehe: ma kupi bilo sta dok ne naucis vozit...i drzi se slova zakona...a ti ces kupit jednom alfu ne bi ti njusko ovuda inace :craz ...i kaki golf to svaki seljak vozi :hehe: ...skoda ti je narodni auto to si kupi i mirna bosna :hap:

Offline silvije

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • alfa 145 junior zender edition
    • pula
« Odgovori #34 u: 06-03-2009, 21:52:49 »
KUPI GOLF 3 GTI I BIT CES FRAJER

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #35 u: 06-03-2009, 21:55:11 »
tko će livat gti? i tdi sa crvenim i je dovoljan da budeš faca  :hehe:
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline 156_Fever

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.0TS
    • Zadar
« Odgovori #36 u: 06-03-2009, 21:55:57 »
KUPI GOLF 3 GTI I BIT CES FRAJER
Je krivo dečka savjetuješ, kako te nije sram! :sado: Pravi fakeri voze Čunirani Golf 3 TDI! :hap:

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #37 u: 06-03-2009, 21:56:57 »
Nemoj kupovat alfu, zarazit ćeš se ko i svi mi ovdje i onda ti nema pomoći.  :drive: :drive: :drive: :drive: :drive:
POWERED BY Diesel & Gasoline (again)

Offline silvije

• Ovisnik o alfistima
  • alfa 145 junior zender edition
    • pula
« Odgovori #38 u: 06-03-2009, 21:57:54 »
tko će livat gti? i tdi sa crvenim i je dovoljan da budeš faca  :hehe:
DOBAR SI  :care

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #39 u: 07-03-2009, 09:10:39 »
Nemoj kupovat alfu, zarazit ćeš se ko i svi mi ovdje i onda ti nema pomoći.  :drive: :drive: :drive: :drive: :drive:

Definitivno istina, ja sam nedavno kad sam gledao kaj da si piknem gledao sve i svašta i alfa mi je bila tek onako usput na listi ali kad sam je vidio i čuo nije mi bilo spasa...  :love:

Odonda je samo...

teško češ nać dobru i skroz ispravnu alfu 156 za 4500E, pa češ kao i dosta drugih ljudi imat krivo mišljenje da talijanski auti nevaljaju... za te novce radije 145 ili 146 JTD probaj nać... dobiješ 97,98 ili novije godište u savršenom stanju za 4000E  :mah:

Potpis ja sam svoju 146 piknuo za 2k € ali treba još i servis napravit na njoj a i 95 godište je...

Za 4k se 145/146 pikne samo tak i to takva koja je tak skockana da je samo toči i  :drive: idućih 50-60k km i solidno godište k tome...  :cigara:
« Zadnja izmjena: 07-03-2009, 09:22:16 od yedwy »

Offline Boogie Man

• Ovisnik o alfistima
  • AR 146 1.6 TS
    • Split
« Odgovori #40 u: 07-03-2009, 09:38:38 »
Ma dobro ti govore, uzmi alfu 145/146, za te novce je možeš nać u super stanju i lipo uživaj, i ja san se mislija šta kupit prije godinu dana i nikad nisan požalija što je to bila Alfa :ok:  :love3:
CoMe In PeAcE, oR sTaY aT hOmE !!!

DarkoM

• Gost
« Odgovori #41 u: 07-03-2009, 10:22:23 »
Ma dobro ti govore, uzmi alfu 145/146, za te novce je možeš nać u super stanju i lipo uživaj, i ja san se mislija šta kupit prije godinu dana i nikad nisan požalija što je to bila Alfa :ok:  :love3:
raspitao sam se i na drugim forumima u vezi alfe ali su ga ajmo reci ocrnili kao jedan od najkvaljivih automobila itd...

Offline 156_Fever

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.0TS
    • Zadar
« Odgovori #42 u: 07-03-2009, 10:33:35 »
raspitao sam se i na drugim forumima u vezi alfe ali su ga ajmo reci ocrnili kao jedan od najkvaljivih automobila itd...
:sado:

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #43 u: 07-03-2009, 10:37:09 »

a to manje više gvorre oni koji nikada u životu nisu imali alfu. I ja mislim da Angelina Jolie nije baš nešto u krevetu

DarkoM

• Gost
« Odgovori #44 u: 07-03-2009, 10:42:29 »
a koliko trosi recimo jedna 156 sa 120ks

Offline Boogie Man

• Ovisnik o alfistima
  • AR 146 1.6 TS
    • Split
« Odgovori #45 u: 07-03-2009, 10:42:48 »

Pa šta bi ja triba reć za svoju  :rolll: Na popravku je 5-6 miseci (zbog nedostatka love) i sad je gotova, a kad san rastavlja dio po dio čudin se da je to auto uopće palilo, a ne vozilo 2-3 miseca i to jako dobro. Prijašnjem vlasnikku bi najradije  :henker: nije je održava nikako! Pa uzmi bilo koji auto koji nije održavan pa ćeš vidit oće li se kvarit i hoće li valjat  :ok:

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #46 u: 07-03-2009, 10:47:31 »

Gle to ti je relativan pojam jer "kvarljivost" auta (ili marke ako oćeš) ovisi o više faktora teško je sve pobrojati al budem probao malo elaborirat...

1. stil vožnje - ruku na srce alfe se ne kupuju da bi se vozile penzionerski, mislim ak si uzmeš novu alfu u salonu normalno da je nećeš gazit na limitator odma kad ju izvezeš (dok se mašina ne ufura i ti se ufuraš u nju) ali prije ili kasnije je se počne malo jače gazit i time se jače opterećuje auto...

2. mehanika - nemože se baš uspoređovati GM mašina koja iz npr 1.6L izvlači 60-70 ks i FIAT/alfa koja izvlači 100-120ks mislim valjda je jasno samo po sebi, posebno kad se uračuna k tome i stavka 1 koja dodatno opterećuje mjenjač, kuplung, kočnice, ovjes...

3. održavanje - alfe treba održavati a kako mnogi neće dati malo ekstra love za origigi (ili makar kvalitetne zamjenske) djelove logično je da će kad se uzmu u obzir dvije gornje stavke doći do zatajivanja istih "prijevremeno" tako da automtski znači češće kvarove i "više servisa" ali to je opet relativno jer ako staviš smeće djelove na Opela isto ne hoda - provjereno...

4. na kraju nije sve uvjek kako ekipa priča - npr prilično sam siguran da je na nekom od "drugih foruma" pala preporuka nekog od Opela ili Renaulta?
Evo npr ja imam iskustava i s jednima i s drugima i to na na puuuuno kilometara i znam da svi koji voze Opela će lako reć da im je mašina prevezla 500 000 km "bez većih kvarova" (mislim par puta sam čuo da se računaju preskakanja remena za zubac dva i razljetanje anlasera ili alternatora ili pumpe za vodu u tu kategoriju pa neznam kaj je onda "veći kvar") i da imaju 15g staru Corsu/Astru koja vozi "ko i prvi dan" ali neće recimo reći da prije svakog tehničkog idu gledati dal će im limarija na stražnjim blatobranima ili pragovima proći pregled (jer je trula na sve strane) ili npr dal će proći ekotest...

Nema savršenog auta ali nebi baš rekao da je alfa kvarljivija od ostatka talijanske ergele, istina možda su popravci skuplji od npr Fiata ili Opela ili Forda (iako promjena kuplunga na Mondeu npr košta više nego veliki servis na alfi i traži rstavljanje pola prednjeg ovjesa i ravnanje špurova na aparatima nakon toga npr) iako je Ford jedan od pouzdanijih po statistici...

« Zadnja izmjena: 07-03-2009, 10:52:58 od yedwy »

DarkoM

• Gost
« Odgovori #47 u: 07-03-2009, 10:51:20 »
imam jedno pitanje kako je moguce da ima 74kw??????
http://www.njuskalo.hr/oglas342623

Offline 156_Fever

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.0TS
    • Zadar
« Odgovori #48 u: 07-03-2009, 11:01:38 »

Ovo je vi[e ya tuning u hrvata! :hehe:

Offline Kovač

• Starosjedioc
  • 156 1.9
    • frkanovec-međimurje
« Odgovori #49 u: 07-03-2009, 11:07:26 »

možda tak piše u prometnoj,isto tako meni piše 77 a ima 76,
a i ta je sigurno bila non stop u crvenom pa bolje da to ne kupuješ
podjelom broja postova /sa brojem karmi = se dobije neki broj,čim ti je taj broj veči više prazne slame melješ po forumu
156 1.9 by marko neznati kovač

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #50 u: 07-03-2009, 11:21:16 »
Pa ovak ja ne vidim niš smiješno. Fabia TDI je OK auto. Dosta robustan, ima dosta mjesta u unutrašnjosti, kvaliteta plastika je solidna, osjećaj vožnje je ok.

Golf 4, preskup. Nije to više nov auto a djelovi su skupi za poludjeti, uz to računaj da TDI ima puno km a održavanje je upitno jer "golf to je nepoderivo i to je švabo kojem ne smeta ka ga ne se pazi".

156 JTD ( 105 ks/77kw) ili 1.6 TS (120 ks-88kw)
Super auto, samo računaj da ćeš za 4500€ vrlo vjerojatno naić na izubijanu, s ovjesom koji je prikraju, a izmjena vilica je dosta skupa ( doduše kad se promjene onda si miran).

Postoji i 156 u malome 147 1.6 TS 77kw
ista stbvar s ovjesom ko na 156 uz to nnjih nema baš puno po toj cijeni.

Ne znam što misliš o 145/146 dal ti se optički sviđa auto.
Ako da onda imaš više opcija
1.6 boxer, neporerivi motor, ovjes dosta neproblematičan ( odu napred lageri vilica ali je dosta jeftinij popravak nego na 156), na boxera staviš plin i voziš se za male novce. To bi bio moj zbor jer motor nema puno stvari koje mogu krepat a da su skupe

druga opcija a da je dozvoljena za tebe je

1.4TS, motor je OK, no ima nekoliko stvari koje su skupe, varijator faze ( pa zvuči ko diesel to je boljka na svim TS motorima osim na 1.6 sa 77kw iz 147 jer nema varijator), zatim MAF skupa stavr a voli vremenom otić jer ljudima bude skupo za promjenu i onda prodaju auto.

problem s boxerom je kaj je to dosta star auto ali ih ima dobrih ispod 3000€.

Ako češ razumom onda je Škoda Fabia TDI najlogičniji izbor, malo troši no uvijek je pitanje kod diesela turbina i bosch pumpa.

Ako biraš razumom i srcom onda 145 1.6 boxer s plinom, zvuk boxera je super a s plinom je i račun za gorivo malen u rangu s dieselašem ako ne i niži.

Samo srce onda je to 156, al 1,8TS jer 1,6 je malkice slabašan, JTD (105 ks ) je možda bolji izbor zbog više momenta.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #51 u: 07-03-2009, 11:21:41 »

nema! ima 88

DarkoM

• Gost
« Odgovori #52 u: 07-03-2009, 11:27:07 »
Pa ovak ja ne vidim niš smiješno. Fabia TDI je OK auto. Dosta robustan, ima dosta mjesta u unutrašnjosti, kvaliteta plastika je solidna, osjećaj vožnje je ok.

Golf 4, preskup. Nije to više nov auto a djelovi su skupi za poludjeti, uz to računaj da TDI ima puno km a održavanje je upitno jer "golf to je nepoderivo i to je švabo kojem ne smeta ka ga ne se pazi".

156 JTD ( 105 ks/77kw) ili 1.6 TS (120 ks-88kw)
Super auto, samo računaj da ćeš za 4500€ vrlo vjerojatno naić na izubijanu, s ovjesom koji je prikraju, a izmjena vilica je dosta skupa ( doduše kad se promjene onda si miran).

Postoji i 156 u malome 147 1.6 TS 77kw
ista stbvar s ovjesom ko na 156 uz to nnjih nema baš puno po toj cijeni.

Ne znam što misliš o 145/146 dal ti se optički sviđa auto.
Ako da onda imaš više opcija
1.6 boxer, neporerivi motor, ovjes dosta neproblematičan ( odu napred lageri vilica ali je dosta jeftinij popravak nego na 156), na boxera staviš plin i voziš se za male novce. To bi bio moj zbor jer motor nema puno stvari koje mogu krepat a da su skupe

druga opcija a da je dozvoljena za tebe je

1.4TS, motor je OK, no ima nekoliko stvari koje su skupe, varijator faze ( pa zvuči ko diesel to je boljka na svim TS motorima osim na 1.6 sa 77kw iz 147 jer nema varijator), zatim MAF skupa stavr a voli vremenom otić jer ljudima bude skupo za promjenu i onda prodaju auto.

problem s boxerom je kaj je to dosta star auto ali ih ima dobrih ispod 3000€.

Ako češ razumom onda je Škoda Fabia TDI najlogičniji izbor, malo troši no uvijek je pitanje kod diesela turbina i bosch pumpa.

Ako biraš razumom i srcom onda 145 1.6 boxer s plinom, zvuk boxera je super a s plinom je i račun za gorivo malen u rangu s dieselašem ako ne i niži.

Samo srce onda je to 156, al 1,8TS jer 1,6 je malkice slabašan, JTD (105 ks ) je možda bolji izbor zbog više momenta.

sto se tice 147 on mi je preskup,jedini problem ako zelim kupiti 156 je ogranicenje od 75kw meni kao mladom vozacu,sto se tice fabije jedina na trzistu koju sam nasao je prodana ....

Offline Boogie Man

• Ovisnik o alfistima
  • AR 146 1.6 TS
    • Split
« Odgovori #53 u: 07-03-2009, 11:28:48 »
Mislin da je prika na krivom forumu postavija krivo pitanje. Pa normalno da će mu svatko reć da kupi alfu. Ja ne kažen da nema boljih i kvalitetnijih auta od alfe,ali isto tako tvrdim da se ovdi nitko nebi mislija između alfe,škode i golfa. Odgovor bi uvik bija alfa,ali nek momak kupi šta mu drago! NHF  :ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #54 u: 07-03-2009, 13:02:24 »

sto se tice 147 on mi je preskup,jedini problem ako zelim kupiti 156 je ogranicenje od 75kw meni kao mladom vozacu,sto se tice fabije jedina na trzistu koju sam nasao je prodana ....

gle onda ti prostaje nać 156 JTD i nadat se da neće svaki policjac gledat tih 2 kw ili pak uzet 145 1,3/1,4 boxer 66kw i bit miran dok ne navršiš 24.

DarkoM

• Gost
« Odgovori #55 u: 07-03-2009, 16:38:54 »
sad sam malo gledao i ako ne budem mogao kupiti famozni 156 smrc,zbog glupog zakona uzet cu nekakvu fabiju tdi ili benzinca do 100ks ili reno clio jer vidio sam da jako malo trosi a da se vozit

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #56 u: 07-03-2009, 16:45:32 »
Ma uzmi Alfu i pazi kako voziš,neće te niko zaustavljat ako se ne glupiraš po cesti a ako naleti rutinska probaj se izvuć nekako.Jebeš Škodu :gun:

DarkoM

• Gost
« Odgovori #57 u: 07-03-2009, 16:51:47 »
Ma uzmi Alfu i pazi kako voziš,neće te niko zaustavljat ako se ne glupiraš po cesti a ako naleti rutinska probaj se izvuć nekako.Jebeš Škodu :gun:
nemam namjeru pravit budalu od sebe u autu al opet nikad se nezna jedini problem mi je taj sto ima previse ks i mozda previse trosi za moj ukus i džep

Zagy

• Gost
« Odgovori #58 u: 07-03-2009, 16:57:53 »
nemam namjeru pravit budalu od sebe u autu al opet nikad se nezna jedini problem mi je taj sto ima previse ks i mozda previse trosi za moj ukus i džep

treba ti jugic pa se onda vozi......prvo da se naucis....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #59 u: 07-03-2009, 17:14:45 »
Za benzinca staviš plin.  Zato sam i rekao 1.3/1.4 boxer 90ks, a auto je zabavan, i dobra baza za naučiti se.