Pa ovak ja ne vidim niš smiješno. Fabia TDI je OK auto. Dosta robustan, ima dosta mjesta u unutrašnjosti, kvaliteta plastika je solidna, osjećaj vožnje je ok.
Golf 4, preskup. Nije to više nov auto a djelovi su skupi za poludjeti, uz to računaj da TDI ima puno km a održavanje je upitno jer "golf to je nepoderivo i to je švabo kojem ne smeta ka ga ne se pazi".
156 JTD ( 105 ks/77kw) ili 1.6 TS (120 ks-88kw)
Super auto, samo računaj da ćeš za 4500€ vrlo vjerojatno naić na izubijanu, s ovjesom koji je prikraju, a izmjena vilica je dosta skupa ( doduše kad se promjene onda si miran).
Postoji i 156 u malome 147 1.6 TS 77kw
ista stbvar s ovjesom ko na 156 uz to nnjih nema baš puno po toj cijeni.
Ne znam što misliš o 145/146 dal ti se optički sviđa auto.
Ako da onda imaš više opcija
1.6 boxer, neporerivi motor, ovjes dosta neproblematičan ( odu napred lageri vilica ali je dosta jeftinij popravak nego na 156), na boxera staviš plin i voziš se za male novce. To bi bio moj zbor jer motor nema puno stvari koje mogu krepat a da su skupe
druga opcija a da je dozvoljena za tebe je
1.4TS, motor je OK, no ima nekoliko stvari koje su skupe, varijator faze ( pa zvuči ko diesel to je boljka na svim TS motorima osim na 1.6 sa 77kw iz 147 jer nema varijator), zatim MAF skupa stavr a voli vremenom otić jer ljudima bude skupo za promjenu i onda prodaju auto.
problem s boxerom je kaj je to dosta star auto ali ih ima dobrih ispod 3000€.
Ako češ razumom onda je Škoda Fabia TDI najlogičniji izbor, malo troši no uvijek je pitanje kod diesela turbina i bosch pumpa.
Ako biraš razumom i srcom onda 145 1.6 boxer s plinom, zvuk boxera je super a s plinom je i račun za gorivo malen u rangu s dieselašem ako ne i niži.
Samo srce onda je to 156, al 1,8TS jer 1,6 je malkice slabašan, JTD (105 ks ) je možda bolji izbor zbog više momenta.