znam da je m+s guma "ni vrit ni mimo" ali svatko ima svoje potrebe... pa u skladu s time treba odabrat ... dakle, moja sestra se vozi 90% po gradu i to ak napravi 100km na tjedan, puno sam rekla, na autoput ili brzu cestu ide 1x godišnje kad ide na godišnji i to se ne vozi brže od 130-140, i njoj je imati 2 seta guma nepotrebna komplikacija i nepotrebno bacanje novaca ...
Zagy , ove sam i ja gledala al nisam sigurna dal su m+s ili su više zimske
: ...isto tako, ako nas dvije sjednemo u auto i odemo po 4 gume od 52€, dakle sve skupa 208 €, dal na to uopće ide carina ili smo ispod limita?
Ajmo ponovo! m+s su zimske gume. Mogu i ne moraju imati planinu sa pahuljicom, to zavisi od proizvođačke specifikacije. Ako nemaju pahuljicu, ne znači da nije zimska guma, ako su putnički auti u pitanju.
Nekada je pahuljica označavala zimske gume za ultra niske temperature i nordijsko tržište, danas to nije tako i proizvođači je stavljaju kako im pukne, tj stavljaju je skoro svi zbog marketinga.
Ja na svom autu imam čiste zimske gume (Toyo) koje npr. nemaju pahuljicu.
BTW zimske gume su za ljeto iznad 30 stupnjeva katastrofalne na kočenju, a na mokrom su još gore.
Al-season gume su all season-gume i tako se prodaju i to nema veze sa m+s oznakom.