0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
danas stavio felge sa zimskim gumama 15cola i mogu reci da nisu bas nekaj udobnije neg ove GTA od 17" !!sam jos nesto da pitam,koliko manju potrosnju mogu ocekivati s manjim felgama?
racunaj da ce ti bit negdje ista potrosnja ja imam ljetne 225/40/18 a zimske 185/65/15 i ista je potrosnja vjerovatno zbog hladnijeg vremena
a udobnost?meni se cini da je neka mala razlika!!!ma ubiti nikakva
pa na koliko si ih napumpal?
iskreno ni neznam,dao sam auto otisao na kavu,i sad pitaj boga na koliko su naduvali inace su michelin alpin 195 60 15"
Eskimo M+S je zimska guma, Adapto HP zimsko-ljetna sam odlući kakve ti trebaju
Kriterij mi je cijena. Možda bolje da uzmem cjelogodišnju kad je ista cijena, a prodam nove ljetne koje sad imam na autu.
uvijek je bolje imati 2 seta guma, jedne ljetne i jedne zimske..osim boljih svojstava po ljeti i po zimi od cjelogodišnjih, sa dva seta guma će ti gume duplo dulje trajati
a jesi ih balansirao, treba i to svako toliko 2.2 na sve 4
Na koliko bi trebalo napumpat 185/65/15 zimske : sad sam stavio prednje na 2.2 a zadnje na 2.0 i da ispustile pola bara preko ljeta tako da bi bilo dobro uvijek provjerit kad se stave
pa kaj nemaš tvornički priručnik za upotrebu (uso e manutenzione)tamo ti pišu tvornički tlakovi za sve propisane dimenzije
Kažu ljudi da tte i takve gume su ok 10-15t km, a onda neznam da li je to točno, ali ima logike! :
Pa zar nije bolje zimske uzeti Tigra ili Savu (ako bas moraju jeftinije), nego neke tamo kineske, nikad cuo da su bar Nankang za njih bar znam, ajd ljeti i nekako uzeti te kineske, ali zimi.... nije to bas pametno, po meni... Ova marka ima kod nas u Robotu (trgovackom centru) uzeti izgledaju mi na dodir kao da su pune plastike cini mi se da su tvrde dosta (a mozda ja samo grijesim)
... u firmi su stavili kineske gume na prikolicu, nisu izdrzale 50000km , pojele su se totalno. a ostale izdrze oko 100 000 km bez problema