pricamo o novim gumama ne? cekaj jel ti iz vlastitih iskustava znas da bravuris nevalja ili si cuo negdje?
Predlani kad sam kupio auto, na njemu su bile nove Barum Bravuris 195/50/15, pošto sam auto kupio u 11 mjesecu, odmah sam kupio zimske na kojima sam se vozio do 3-4 mjeseca. Nakon toga sam opet stavio Barumke i vozio sam ih do 11 mjeseca prošle godine.
Inače cijelo to vrijeme sam bio nezadovoljan sa gumom, po suhom je bila kolko-tolko dobra, al po kiši katastrofa, svaki nagli potez volana izazivao je proklizavanje guzice, svako naglo dodavanje gasa u 2 brzini opet proklizavanje, no prilagodio sam vožnju prema tome i nekak sam se vozio do 11 mjeseca.
Onda je opet došao 11 mjesec i stavio sam gore zimske gume, pogledam ja u bunker da vidim u kakvom su stanju ljetne, kad ono guma nema...
Pitam je vulkanizera gdje su gume, i kad sam ih vidio skoro sam pao na guzicu - gume su u sebi doslovno imale rupe, al nisu bile čelave, nego su se jednostavno dijelovi gume otkinuli...
Rako mi je vulkanizer da sam imao sreće da mi se gume nisu razletjele negdje na autocesti...
Neznam kako ostali, ali ja na svoj auto nikad više ne stavljam Barumke, rađe nek auto stoji dok ne skupim lovu za bolje gume...
I da, s tim Barumkama sam preko ljeta napravio malo više od 10 000 km