0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
a ako pak ne divljaš s autom i bitnija ti je trajnost gume i udobnost od držanja zavoja onda Pirelli P7, Bridgesone Turanza, Michelin Pilot Primacy, Yokohama AVS dB itd...
a ja budem izgleda Michelin Pilot Sport 205/55-16 ))
Citat: zdravka - 10-03-2007, 16:25:58a ja budem izgleda Michelin Pilot Sport 205/55-16 )) Sa tim nebreš fulat
Citat: Papaja - 09-03-2007, 21:20:18Citat: robi v6 - 09-03-2007, 18:08:35Ja definitivno nisam zadovoljan sa GY F1. Bile su na akciji pa sam ih kupio ali ne bi ih više uzimao. Nadam se da će se AVS sport pokazat bolje. Ne znam zašto ih nema u testovima.Jesi li provjerio godište guma? Ako su bile na akciji možda su dugo bile u skladištu, a guma kad dugo stoji gubi svojstva. Taj model guma je na tržištu od 2000/01 godine kolko sam ja upoznat. Možda griješim..Moje F1 su iz 12.2003. Vidno su stare i vec se raspadaju, ali jos uvijek drze jako dobro. A zbilja ih ne stedim:
Citat: robi v6 - 09-03-2007, 18:08:35Ja definitivno nisam zadovoljan sa GY F1. Bile su na akciji pa sam ih kupio ali ne bi ih više uzimao. Nadam se da će se AVS sport pokazat bolje. Ne znam zašto ih nema u testovima.Jesi li provjerio godište guma? Ako su bile na akciji možda su dugo bile u skladištu, a guma kad dugo stoji gubi svojstva. Taj model guma je na tržištu od 2000/01 godine kolko sam ja upoznat. Možda griješim..
Ja definitivno nisam zadovoljan sa GY F1. Bile su na akciji pa sam ih kupio ali ne bi ih više uzimao. Nadam se da će se AVS sport pokazat bolje. Ne znam zašto ih nema u testovima.
Citat: Neven - 10-03-2007, 20:56:50Citat: zdravka - 10-03-2007, 16:25:58a ja budem izgleda Michelin Pilot Sport 205/55-16 )) Sa tim nebreš fulat Još 2 pitanja:- Kakve su Michelin Pilot Primacy? Vidim da nisu jeftinjava, a imaju ih u Molydonu gdje sam kupio i zimske. Takve su bile na autu kad sam ga kupio, ali total ćelave pa ne znam koliko su inače OK.- Gdje kupiti? Zagreb ili Rijeka...
Evo, ja sam sad stavio 14" ljetne gume i preporodio se u odnosu na 15" zimske balonke koje su bile na autu...E sad je dilema, da li kupiti sve 4 nove ljetne za 15", ili ostaviti zimske za zadnje kotače pa kupit 2 nove ljetne, ili stavit 2 polovne ljetne, ili čak sve 4 polovne ljetne (ali dvije su mi već zbilja previše polovne) Kako god da iskombiniram, ili nebudem zadovoljan rezultatom ili će mi opet ostati hrpetina do pola potrošenih guma koje se gomilaju na tavanu
Stavi što god hoćeš ali da ne bude mix. Ja se starih do pola potrošenih rješavam preko oglasa. Prije je bilo 100 kn komad a sad je 4 komada za 250-300 kn.
Citat: sokre - 17-01-2007, 21:52:08Čital sam članak i jedno mi nije jasno ... u leeru ići u zavoj ili skretati????? : : : Pa tak ni u auto školi nisam vozil ... Ako pimplas 15 km/h onda da, a ak se vozis kroz zavoj nekom vecom kilometrazom najbolje za kontrolu vozila je da je u brzini (u kojoj zavisi od jacine zavoja,brzini kretanja..). Ak se po zavojima vozis "na noz" dobro je u prvoj polovini zavoja istovremeno drzati i kocnicu i gas (kocenje zbog prebacivanja tezine na prednji kraj, a gas radi drzanja i izlaska iz zavoja). U ovom slucaju treba imati dobar osjecaj za doziranje kocione sile (praxa - malim i pametnim koracima). Ja u voznji (kad se malo brze vozam) uvijek kad idem u nizu trznem medugas (poboljsava saltanje) ali nikad ga ne koristim pri saltanj u visu (tada proklizava lamela, a to mi ne treba).Zakljucak: ler+zavoj - nikako!
Čital sam članak i jedno mi nije jasno ... u leeru ići u zavoj ili skretati????? : : : Pa tak ni u auto školi nisam vozil ...
kud ste svi zapeli za michelinke?imate neki popust : ))pa pirelli. dunlop, bridgestone i yokohama su bolje gume sa nižom cijenom
Da li neko zna za koliko se treba povećati tlak u gumi, ako se poveća širina naplatka? Npr. za alfu 147 tvornički je propisano da tlak u gumama 205/55/16 na felgi širine 6,5 J treba biti od 2,3 do 2,6 za max. opterećenje. Već sam na više mjesta čuo da se u slušaju povećanja širine naplatka mora povećati i tlak u gumi, ali nigdje nisam naišao na konkretnu formulu ili tablicu prema kojoj bi se mogao ravnati.
Ne već imam šire, toore su 7,5 a original alfine od 16" su 6,5. "za alfu 147 tvornički je propisano da tlak u gumama 205/55/16 na felgi širine 6,5 J treba biti od 2,3 do 2,6 " " u slušaju povećanja širine naplatka mora se povećati i tlak u gumi "
Test ljetnih guma: ...
Citat: sokre - 16-03-2007, 16:42:22Test ljetnih guma: ...mozebitno je to isti test koji ce biti objavljen u jednoj hr auto tiskovini, izlazi 29.3.necu rec u kojoj... ))
Citat: -164- - 12-03-2007, 12:34:43kud ste svi zapeli za michelinke?imate neki popust : ))pa pirelli. dunlop, bridgestone i yokohama su bolje gume sa nižom cijenomNeš ti cjena u hrvata...Kod našeg sponzora pireli p7 sa 20 posto popusta 860 kuna a kod furlana 590. Pa to izmnožiš sa 4 ....Kod skupljih guma razlika je još veća...Da imam firmu ne bi opće razmišljal...Kupim gume na firmu i to je to....Ali ovak mi ne gine opet u sloveniju...i muljat na carini...