Jako mi je zanimljiv taj segmet jer u zadnje 3 godine ušli su svi top proizvođači u ponudu cjelogodišnjih guma ... i bit će sve veća paleta. Nemoj samo gledat low end marke jer ako misliš ići na cjelogodišnju onda samo biraj renomirane proizvođače.
Bridgestone ti je najnovij, izašla ove godine i još se puno ne zna o njoj ali promo videji bridgestone najjavljuju da je bolja od Michelinovog CC+-a.
I meni je zanimljiv. Klima se totalno prominila i ne volim baš nagla iznenađenja po pitanju sigurnosti (npr. ovo lito je bilo potop, a litnje gume iako nove nisu dorasle tome).
Realno gledajući ionako svaka guma nakon 2 godine (ili 40-50 tkm) počne gubiti svojstva, tako da je i računica u korist isplativosti i sigurnosti na strani cjelogodišnjih u odnosu na set zimskih + ljetnje.
Mi smo tek ušli na tržište EU i iskreno nekako zatucano držimo da je samo par proizvođača guma dobro.
Ja zadnjih par godina naručujem iz UK, pogotovo zbog nemogućnosti da kod nas nađeš određenu dimenziju, a cijene su za trećinu niže nego kod nas. Tako recimo držim da je Federal super guma, iako je u nas praktički nepoznata.
Laga bi kad bi reka da ne pratim novosti i testove, ali preferiram subjektivne dojmove običnih korisnika, a manje labaratorijske tehno-test vozača. Baš zato što je Bridgestone Weather Control A005 nova i što je obični vozači hvale mi je itekako zanivljiva.