nexen je bolji od nankanga, al ce svi kupiti nankang!
pa o tome govorim, svaka guma ima svoju kategoriju. turanza je touring guma, a bravuris je vise sportska guma. al vam hocu reci da je bravuris jeftiniji od bridgestone turanza a guma je dobro bolja u svim uvjetima! kuzite sad? potenza je druga stvar, i to je guma tipa bravuris samo sto je ta naravno bolja i barum tu nema sta traziti
hankook je nekad bio jeftin, vise nije! i oni sad kostaju kao i conti, michelin, i rade na slican nacin kao continental npr. nemaju vrhunski gumu vise manju od 17''
mene jako zanimaju gume i sve oko toga i zato dosta citam o tome a igrom slucaja imam priliku da dosta toga probam i nista ne govorim napamet nego iz iskustva
kad je izasla hankook s1 evo i kolega je kupio bila je jako jeftina, a guma je bila odlicna! recimo ja sam u to vrijeme vozio na pirelli p zero nero i taj hankook je bio bolji od te gume
kad sam kupovao gume, trebala mi je skupa dimenzija 205/50, i recimo michelin ps3 u toj dimenziji je nesto manje bio od 150 eura. barum sam kupio slucajno jer kod baruma cijene guma su tada isle naopako, umjesto da su 225/45 17 i 215/45 jeftinije od 205/50, kod baruma je bilo obratno, 205/50 17 je bila jeftinija! onda sam malo pretrazivo i raspitivo se i kupio i definitivno se nisam pokajo i svima cu ih preporuciti. Gume kostaju ko nankang a smijesno ih je porediti
Federal spada u tu katerogriju al je dobra guma. ako spada u losiju kategoriju to ne znaci da ne valja. i Syron spada u tu kategoriju pa su gume na prilicno visem nivou!
Barum je napredovo u zadnjih par godina stvarno i ja cu je preporuciti svakom. Recimo bravuris 2 u testu 20-ak guma ili koliko vec je bilo je bila druga u aquaplaningu. iznad nje je bio samo continental cs3
sto se tice njihovih zimskih guma ni jedna mi nije bila dobra, osim ove sad nove polaris 3