Sava eskimo s3 sam kupovao do sada i nikakvih problema, klizanja ili zapadanja ( vozio sam i po tolikom snjegu da sam ga gurao kao ralica, sigurno 30 cm snjega).
Sada imam nove mish.alpin A4, grebu po snjegu nemam zamjerke ( bolje nego sava) , ali su i bučnije po cesti.Da se razumijemo kupio bih savu , ali je nisam mogao dobiti( kompenzacija).
Bilo je ili A4 ili UG8.
Pireli ljetne sam imao na vectri 195/65/15 i bile su kao banana, blaže rečeno katastrofa.
Barum ljetne su bile dobre i na kiši i blatu.
Sa njima me bio uhvatio rani snijeg i nisam doslovno mogao mrdnuti, ali su zato ljetne.
Na corsi imam Fulda progresso 185/55/15 i prezadovoljan.
Nakon 5g. i pređenih 60-70 tkm ne kližu,nisu plastične, nisu se potrošile i nisu bučne.
Dakako da su malo posivile i površinski ispucketale, ali su se i isplatile.
Kada sam kupio alfu imala je ljetne goodride 225/50/17 i mogu vam reći da su dobro držale cestu, dobre su bile i po mokrom i nisu bučne.
Jedina zamjerka je da su po hladnijem vremenu na temp. oko 10 stupnjeva i nakon što je auto stajao na mjestu desetak dana postale malo ulegnute.Drugi rječima , osjetilo se blago naskakivanje prvih 2-3 km. ali stvarno blago.
Ako vozite svaki koji dan, nema zamjerke.
Sada imam Nexen N6000 i jedina je razlika da nema tog naskakivanja, ma koliko da stoji na mjestu.Čak mislim da ove prije prokližu.
Stari ima neke univerzalne debica i postale su nakon dvije g. prava plastika.Kližu po mokrom kao na ledu( ne pretjerujem kada pišem kao na ledu) je se tako sava ponaša na ledu, kao ove po mokrom.
Eto toliko iz mog iskustva.