Pozdrav ljudi!
Da ne otvaram posebnu temu, postavio bih nekoliko pitanja u vezi 156-ice, ako bi ko bio ljubazan da mi odgovori.
Ovako, vozim staru Lagunu i prilično sam zadovoljan njome. No, nedavno mi se ukazala prilika da uzmem Alfu 156-icu 1.9 jtd; '99. godinu. Kako sam čuo, motor je dosta dobar pa me tu ne muči puno toga, eventualno da mi netko napiše što trebam pogledati kod ovakvog motora sa cca 150 tisuća? Na kojim se intervalima mijenja remen na ovom motoru?
Ono što me zanima u vezi ove Alfe, prije nego je odem pogledati, je kako se ona ponaša pri velikim brzinama? Recimo, na 160 km/h? Kakva je buka odnosno izolacija pri toj brzini? Na mojoj Laguni je dosta OK pa bih očekivao da je na Alfi barem usporedivo slična, ako ne i bolja. To mi je, recimo, jedan od važnijih faktora pri izboru.
Nadalje, zanima me kakva je kvaliteta limarije, je li kojim slučajem pocinčana odnosno je li sklona prohrđavanju i u kojoj mjeri? Ne bih htio da mi auto za dvije godine procvjeta kao pupoljak.
Zapravo, volio bih da me netko uvjeri kako je ovo bolji auto od Lagune koju trenutno vozim pa da, eto, pređem u vaš klub, a istupim iz Renaulta.
Hvala unaprijed!