Opet mi se dogodilo da nemam priliku odgovorit jer je tema zaključana, a još je i naslov promjenjen, ali ovo je valjda prava tema pa...
- Krivo primjetiš da je auto 2003, svi papiri koji o autu postoje, pokazuju da je 2004.
- da, ne sviđa mi se Alfin JTD 16V, nakon RS-ice ko da sam sjeo u lijenu kobilu što se ubrzanja tiče, radi se samo o ubrzanju ničemu više, 2.4 20V bi mi sjeo taman
- tehnički podaci su jedno, a vozač i uvjeti drugo.
Možemo staviti temu o filozofiji kada se učlaniš
- Da ne raspravljamo previše, ePER kaže da je proizveden 12/2003, a kada je uvezen u HR, kada je prodan i kada je prvi puta registriran to je druga stvar...
- Upravo sam u prvoj obrisanoj temi rekao da VW-ov TDI vozi upravo tako na kratke trzaje u malom rasponu okretaja, ti si rekao da bi mijenjao za V6 pa bi normalan čovjek onda očekivao da ti se više sviđa Fiat-ov 1.9 JTD 16V Mulitjet koji je puuuno linearniji i bolje raspoređen motor
- Kao što sam davno rekao, članstvo u klubu nije mjerilo Alfizma što se i ovdje potvrdilo, ali kao što sam obećao Alex i to će biti ovih dana rješeno
A gle sad opet:
Kao prvo auto je 2004-a godina i svi papiri su mu 2004-a. Eper-ov rezultat si možemo okačit mačku o rep jer ako ja ukucam u eper broj šasije moje 155 (sada kumov auto) Eper javlja da je to 155 TD 93-a a auto je 2.0 16v TS iz 97-e, po broju šasije moje 145 javljalo je da je 94-a a auto je bio kraj 95-e i tak dalje.
Drugo, filozofiranje o tome zakaj on prodaje auto je sasvim nebitno i nepotrebno, to je isključivo njegova stvar iako ja osobno zam pravi razlog prodaje ovog auta i razlog je sasvim opravdan iako se on nema kome kaj pravdat, on ga prodaje i doviđenja, ako hoćeš kupiš ako ne nikom nikaj.
Treća stvar Fabia RS je brža od 156 jtd 16v bez obzira kakvim ti papirima i tehničkim podacima mahao tu nama. Pitaj ljude koji su probali.
Jedina stvar potrebna komentara je bila oprema i nikaj drugo. A tu nekog pametnog komentara nije ni bilo koliko se sjećam.
EOD
Što se tiče usporedbe Alfa 156 1.9JTD 16V Multijet 140ks vs Škoda Fabia 1.9TDI RS 130ks
Alfa je avion za tu Škodu, po tehničkim podacima je brža na ravnome od Škode, Alfa ima svemirski ovjes u odnosu na tu Škodu pa po zavojima uopće nema usporedbe sa Škodom, o ostalome uopće ne bi trebalo raspravljati.
Imao sam prilike isprobati par raznih 156-ica, i par raznih Škoda između ostalog i jednu sa 1.9TDI motorom od 130ks
Tako da bi onima kojima je Fabia bolji izbor od 156-ice odmah preporučio da se učlane i u Škoda klub