30-08-2026, 06:00:10

Autor Tema: Fiat Chrysler Automobiles (FCA) / STELLANTIS  (Posjeta: 183670 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ElRa

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Sarajevo
Odg: Fiat Chrysler Automobiles (FCA) / STELLANTIS
« Odgovori #1170 u: 15-03-2021, 07:44:03 »
To je bila bar lako. Prepakuj 2008 i imamo gotov model.

Tvornica u Kragujevcu je inače pred zatvaranjem. Nude radnicima mogućnost da predju u PSA tvornicu u Trnavi, plata neto 800 eura.

Nakon Kragujevca logično mi zvuči da se zatvori i Bursa, jer Doblo je pri kraju, a Tipa će gurati još 2 godine.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1171 u: 15-03-2021, 13:43:13 »
Rekoše Brazilci da je za njihovo tržište odluka pala da se koriste u budućnosti isključivo FireFly/GSE motori i za Peugeot i Citröen brandove.

https://www.google.com/amp/s/www.noticiasautomotivas.com.br/stellantis-firefly-turbo-tambem-vai-para-peugeot-e-citroen/amp/

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #1172 u: 15-03-2021, 21:26:18 »
To je bila bar lako. Prepakuj 2008 i imamo gotov model.

Tvornica u Kragujevcu je inače pred zatvaranjem. Nude radnicima mogućnost da predju u PSA tvornicu u Trnavi, plata neto 800 eura.

Nakon Kragujevca logično mi zvuči da se zatvori i Bursa, jer Doblo je pri kraju, a Tipa će gurati još 2 godine.

Zar nije ta tvornica u Srbiji među najmodernijim Fiatovim tvornicama? I sad da ju zatvore?  :?
Il cuore ha sempre ragione

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #1173 u: 16-03-2021, 10:25:01 »
U Srbiji, Turskoj, Indiji, Pakistanu i sl tvornice mogu samo da budu najmodernije u medijima.

Pored PSA tvornica u Slovačkoj, Španiji za proizvodnju manjih modela (LCV pick up, B segmnet), te FCA Poljska, Srbija i Turska im ne trebaju.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1174 u: 16-03-2021, 11:21:36 »
U Srbiji, Turskoj, Indiji, Pakistanu i sl tvornice mogu samo da budu najmodernije u medijima.

Pored PSA tvornica u Slovačkoj, Španiji za proizvodnju manjih modela (LCV pick up, B segmnet), te FCA Poljska, Srbija i Turska im ne trebaju.

Daj budi ozbiljan.

Tomo je ovdje apsolutno u pravu. Tvornica u Srbiji je apsolutno jedna od modernijih.

PSA tvornice? Jako zastarjele i slabo održavane. No to i je jedan od razloga iznimno velike profitabilnosti PSA u Europi. Iznimno malo ulažu u modernizaciju tvornica.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #1175 u: 16-03-2021, 15:21:48 »
Daj budi ozbiljan.

Tomo je ovdje apsolutno u pravu. Tvornica u Srbiji je apsolutno jedna od modernijih.

PSA tvornice? Jako zastarjele i slabo održavane. No to i je jedan od razloga iznimno velike profitabilnosti PSA u Europi. Iznimno malo ulažu u modernizaciju tvornica.
Istina. U srbiju su ulozili ogromne novce, i moderna je jako. Gledao sam na tv o tome. Ali valjda nemaju modela ili kaj? U turskoj rade tipo koje se dobro prodaje na tom podrucju.

S.M. Cuo sam da izlazi Tonale 1.12.  Ona tvornica nasa radi neke plastike za njih... točno?
I još jedan manji suv uskoro? Točno?
Hvala!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1176 u: 16-03-2021, 16:57:25 »
S.M. Cuo sam da izlazi Tonale 1.12.  Ona tvornica nasa radi neke plastike za njih... točno?
I još jedan manji suv uskoro? Točno?
Hvala!

Tonale bi u proizvodnju trebao negdje u 12. mjesec. Pričam o serijskoj proizvodnji. Ostale datume moram pogledati. Čini i se PHEV u 2., a MHEV u 3. Taj MHEV je sa novim 1.5 turbo benzincem i mokrim DCT-om od Getraga sa 7 brzina i ugrađenim elektromotorom.

Manji SUV je PSA platforma. Vjerojatno kraj 2022. ili početak 2023. To je iz Poljske. Ne znam veličinu tj. je li kao nova Mokka ili novi 2008. Veličina tj. međuosovinski razmak se dosta razlikuju iako je platforma ista.
Samo je tu problem PSA motora.

Tonale je predstavljanje u 9. mjesec gdje bi trebao ići i novi plan za Alfu. Takav je plan. Ne znam jesu li što mijenjali.
Predstavljanje i plan u stilu onoga lani od Maseratia kad je predstavljen MC20.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #1177 u: 16-03-2021, 17:59:57 »
Tonale bi u proizvodnju trebao negdje u 12. mjesec. Pričam o serijskoj proizvodnji. Ostale datume moram pogledati. Čini i se PHEV u 2., a MHEV u 3. Taj MHEV je sa novim 1.5 turbo benzincem i mokrim DCT-om od Getraga sa 7 brzina i ugrađenim elektromotorom.

Manji SUV je PSA platforma. Vjerojatno kraj 2022. ili početak 2023. To je iz Poljske. Ne znam veličinu tj. je li kao nova Mokka ili novi 2008. Veličina tj. međuosovinski razmak se dosta razlikuju iako je platforma ista.
Samo je tu problem PSA motora.

Tonale je predstavljanje u 9. mjesec gdje bi trebao ići i novi plan za Alfu. Takav je plan. Ne znam jesu li što mijenjali.
Predstavljanje i plan u stilu onoga lani od Maseratia kad je predstavljen MC20.
Hvala!

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #1178 u: 14-04-2021, 09:55:31 »
Vidim izabrali Beckama za promotera Maseratija. Mislim da je pogrešan izbor. Čovjek se povukao, nije više ne vrhuncu slave i svog uticaja. Kada su se već odlučili za ovaj potez to je trebao biti neko drugi, ili više osoba iz svijeta sporta, muzike, filma.
« Zadnja izmjena: 14-04-2021, 10:01:57 od ElRa »

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #1179 u: 14-04-2021, 12:18:48 »
Vidim izabrali Beckama za promotera Maseratija. Mislim da je pogrešan izbor. Čovjek se povukao, nije više ne vrhuncu slave i svog uticaja.

Kad pročitam tvoj opis, potpuno si odgovaraju  :tooth

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1180 u: 15-04-2021, 16:54:24 »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1181 u: 15-04-2021, 22:30:48 »

Offline ..miha..

• Sa stažom
    • N. Marof
« Odgovori #1182 u: 23-04-2021, 12:33:01 »
« Zadnja izmjena: 23-04-2021, 12:33:55 od ..miha.. »

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #1183 u: 23-04-2021, 13:53:33 »
S.M. Napisi kaj se dešava.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1184 u: 23-04-2021, 14:39:56 »
Na papiru postoji platforma STLA Large koja je ništa drugo nego sljedeća generacija Giorgio platforme i piše za D i E segment.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1185 u: 02-05-2021, 11:27:39 »
Jako sposobni PSA menadžment na djelu:
Citat:
The start of production (SOP) schedule for the three models is listed below. Sales normally begin three to four months after SOP.

The Jeep, which is code-named project 516, is due to go into production in November 2022, initially with a gasoline engine. A full-electric version will follow in February 2023 and a mild-hybrid version in January 2024. Batteries for the full-electric version will initially be supplied by Chinese supplier CATL, switching in July 2023 to another Chinese competitor, automaker BYD.
Production of a small Fiat crossover, code-named project 364, is due to start in April 2023, with a BYD-equipped full-electric version following in May 2023 and mild hybrid in February 2024.
Previously, the Jeep was expected to start production in July 2022, followed by the Alfa Romeo in January 2023 and the Fiat in July 2023.

The front-wheel-drive mild-hybrid versions of the three vehicles will have an electric motor located between the engine and the transmission.

The Alfa Romeo version that is awaiting approval is due to start production with the full-electric version in October 2023, followed by a front-wheel-drive gasoline mild hybrid in March 2024 and an all-wheel drive in July 2024. Alfa’s small crossover is codenamed project 966.

If approved, the Alfa crossover’s all-wheel-drive system, which has an electric motor on each axle, is expected to be added to the small Jeep.

The small SUV and crossover segment is the second most popular in Europe. The segment’s sales fell 18 percent to 1.73 million last year, according to JATO Dynamics market researcher. The segment narrowly beat out compact cars for second place after the small-car segment, Europe’s top-selling segment.

The Renault Captur was the most popular small SUV/crossover with 177,556 units sold, followed by the Volkswagen T-Roc at No. 2 with 158,776 sales and the Peugeot 2008 at No. 3 with a volume of 156,150.

https://timesnewsexpress.com/news/auto/jeep-fiat-small-crossovers-approved-for-production-at-polish-plant/

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1187 u: 04-05-2021, 21:42:33 »
Negdje krajem 2023. ili tokom 2024. će se početi proizvoditi auta na PSA eVMP platformi u Melfiu. Tada bi se trebala zvati STLA Medium. Valjda će i još neke tehničke novosti dodati.

Marke bi trebale biti Lancia, Jeep, DS i Opel. Pretpotavljam da su ova 3 novi Compass, DS7 ili manji model, te Crossland.  :Hm

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #1188 u: 09-05-2021, 09:21:39 »

Stiglo je novo rukovodstvo.

Situacija u Alfi Romeo nije baš najbolja već izvesno vreme, uprkos tome što je ponuda u vidu dva modela zaista sjajna. Međutim i Guliji i Stelviju, koji dele Giorgio platformu sa zadnjim pogonom, preostalo je još par godina na tržištu. Nakon toga će arhitektura biti promenjena, jer na scenu stupa nova „STLA Large“ platforma, koju trenutno razvija Stellantis.

Nova solucija je jedna od četiri koje će činiti osnovu za sva buduća Stellantisova vozila, a može da ugosti kako „plug-in“ hibridni, tako i čisto električni pogon. Za očekivati je da naslednici Giulije i Stelvija budu u najmanju ruku „plug-in“ hibridi. Oni koji su zabrinuti ovom napomenom, mogu da se opuste, jer novi Alfin šef ima poruku za njih, posebno Amerikance.

Žan-Filip Imparato, Francuz koji je vodio Peugeot pre spajanja FCA i PSA, oko sebe je okupio uglavnom Italijane, u okviru nove rukovodeće garniture Alfe Romeo. „Moramo poboljšati kvalitet našeg poslovnog modela u smislu ekonomskih performansi, kvaliteta proizvoda i odgovarajućih distributivnih kanala“, rekao je on.

Podjednako je važno da se Alfom upravlja iz Italije. Imparato kaže da je njegovo osobolje od 49 članova gotovo 100 odsto sastavljeno od Italijana, koji gaje strast prema proizvođaču iz Milana. Oni jednostavno odbijaju da puste Alfu niz vodu. Jedan od njihovih glavnih izazova je da održe emocionalno vozačko iskustvo bez obzira na uvođenje elektrifikacije.

Imparato je odbio da obelodani o kojim se budućim proizvodima radi, izjavivši samo da su aktuelna dva modela „fantastična“. Oni su jednostavno pristigli prekasno da bi ozbiljnije naudili prodaji nemačkih rivala. Međutim, sada je vreme da se počne iz početka, a Imparato je uveren da „Alfa Romeo ima potencijal da bude globalna premijum marka Stellantisa“.

On takođe nije želeo da komentariše  kada bismo mogli da očekujemo dolazak Tonalea, koji je odložen radi dodatnih poboljšanja. Brennero, budući SUV baziran na Jeepu, pozicioniran ispod Tonalea, mogao bi odlično da prođe, posebno na evropskom tržištu.

Vrele Gume

https://vrelegume.rs/sef-alfe-romeo-ima-poruku-za-ljubitelje-italijanske-marke/?fbclid=IwAR3eAgWuUZmQeJbTYoT81Za7N8-zcAxD7CthZRfo2_CtZ9fPOBcauLTTPFg

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1189 u: 09-05-2021, 14:54:20 »
Moš mislit, noFci i zarada su ispred svega

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1190 u: 20-05-2021, 10:36:23 »
Fiat Ducato MY22 dobio Fiatove 2.2 MultiJet3 dizele sa 120, 140, 160 i 180 KS. Ovaj motor je dostupan i za Light Duty i za Heavy Duty verzije. Mjenjač manualni sa 6 brzina odnosno 9 za neke razine snage. Okretni moment ide do 450 Nm pri 1500 o/min za verziju od 180 KS uparenu sa 9 brzinskim automatikom.

Dostupan je i Uconnect 5 veličine 7 odnosno 10.1".

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #1191 u: 20-05-2021, 13:21:12 »
Čiji automat imaju gore, nije valjda zf9hp
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #1192 u: 20-05-2021, 16:08:32 »
Moj Daily ima ZF 8HP70 tako da je lako moguće da će biti sad 9HP na Ducatu
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #1193 u: 20-05-2021, 17:25:24 »
Čiji automat imaju gore, nije valjda zf9hp
Pa zf je top...ili si to mislija u pozitivnom smislu.
Iako meni u kombiju ne pase automatic nikako,pogotovo di bude tereta cesce. Nekako mislim da to nije trajno toliko,pogotovo ako se jos i priksa vuce.
Jednom sam sprintera 319cdi vozio s automatskim mjenjacem i top na prazan kombi,al kasnije mi bas nije odgovaralo

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Ready To Race

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #1194 u: 20-05-2021, 17:31:18 »
Moraš probati Daily 3.0, 210 konja automatik. Savršenstvo i kad je prazan i sa 2 tone vjeruj mi
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #1195 u: 20-05-2021, 18:10:24 »
Moguce da se ponasa bolje zf je dobar mjenjac,a i nobiji naravno. A  daily je stroj,ima sam par onih starijih,gen '00 i '06,strojcine koje ne staju nikad.
Ali mozda dogodine probam,svakako cu minjat kombi i odlucio sam odavno vec uzet opet daily-ja s duplim kolima

Ready To Race

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #1196 u: 20-05-2021, 23:55:27 »
Pa zf je top...ili si to mislija u pozitivnom smislu.
Iako meni u kombiju ne pase automatic nikako,pogotovo di bude tereta cesce. Nekako mislim da to nije trajno toliko,pogotovo ako se jos i priksa vuce.
Jednom sam sprintera 319cdi vozio s automatskim mjenjacem i top na prazan kombi,al kasnije mi bas nije odgovaralo

zf8hp il zf za uzdužni je top.
Poprecni 9hp je problematičan, a vozio sam par komada početkom godine i svaki je dosta "grub"
Aisin je uglađeniji i koliko sam vidio manje problematičan.

Vozio sam novog iveca automat i "kombi" je stroj.
3.0 6.5 il 7t. Šlepa, suv od cca 2t i dupla priksa iza znaci 3 auta kompozicija od cca 5t tereta + cca 3000 sama šlepa i radi ko sat.. Od kretanja do voznje.
Kaze  gazda da je preporod naspram ručnog za duge ture. Ja sam probao praznog par km svega ali radi odlično, bolje nego sprinter meni osobno kojeg sam znao cesce vozit punog i praznog.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1197 u: 25-05-2021, 15:08:32 »
François Leboine is appointed Fiat & Abarth Head of Design

Citat:
François Leboine joins the Stellantis Design organisation as of June 1, 2021. He will report to Jean-Pierre Ploué, Stellantis Chief Design Officer.

A graduate of the Royal College of Art and previously in charge of Renault Advanced Design, Leboine is a passionate advocate for beautiful design from the Renault Twizy to the Espace 5. Developing the Renault Clio, Captur and Dacia Sandero as Chief of Exterior Design Studio clearly illustrates his expertise in designing production cars. As Head of Advanced Design, he oversaw the creation of the Renault 5 prototype and Morphoz concept cars.

His strategic vision will be a key asset to lead the Fiat and Abarth transformation in partnership with the brands’ Chief Executive Officer, Olivier François.

Jean-Pierre Ploué, is ‘’glad to welcome a talented designer with recognised professional skills. His forward-thinking design approach and his great personality will be core strengths to lead Fiat and Abarth future changes’’.

Olivier François declares: "I am really excited to welcome François Leboine to the world of Fiat in a moment that is so full of opportunities with the power and scale of the new Group. Designing new Fiat and Abarth cars is key to expressing our full potential for customers around the world’’

https://www.media.stellantis.com/em-en/fiat/press/franois-leboine-is-appointed-fiat-abarth-head-of-design

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1199 u: 16-06-2021, 11:11:55 »
Četiri nova modela za Melfi od 2024., ne spominju koji su. Ja sam već ranije rekao da su to Lancia C-SUV, sljedeća generacija Jeep Compassa, sljedeća generacija Opel Grandlanda i sljedeća genracija DS 7 Crossbacka.

Platforma je STLA Medium.

https://www.quattroruote.it/news/industria-finanza/2021/06/15/stellantis_produzione_melfi.html