0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
moja koda je poludila u zadnje vrijeme,vozim kao i inace normalno i samo po gradu,kako ne gedam cesto po bc-u danas pogledam bezveze kad ono pise prosjecna potrosnja 9,5l :rolll: na koju foru da mi je znat : inace mi je oko 7 7.5l dali auto trosi vise kad je hladan jer vozim vecinom relacije od 10,15 minuta pa se ne stigne zagrijat motor i stalno ga palim gasim?
Eto meni se se potrošnja u prosjeku digla za neke o,5 litre. Em što je stigla zima,ali i termostat je prdnuo skroz dakle temperatura se ne diže iznad 50 nimalo osim kad stojim 10 min na mjestu.Mislite li i vi da ću smanjiti potrošnju ako termostat promjenim ,mislim već sam ga kupio.
meni se kazaljka od temperature nimalo ne pomakne a vozim jedno 4km od kuce do posla i prije toga cekam jedno 5 minuta da se malo zagrije motor,i jucer sam bas isao u grad u vrijeme guzve i jedno 20 minuta voznje a kazaljka nije dosla do 90 stupnjeva,dode na 90 jedino kad se vozim dugo u koloni kreni,stani jel to znaci da je i meni termostat riknuo : auto ima 155tkm i ne vjerujem da ikad mjenjan.
ako je hladno to je normalno. kad je vani oko 0 upalim alfu , pustim je par min da radi, krenem na posao. imam 14 km i dok dodem, temp vode bude oko 80 a ulje na 55.
Otprilike i kod mene je slično ujutro ,ali popodne kad se vraćam vozim se 11 km kući nekih 40 min ,a temperatura
a vozim se na posao cirka 4km i lagnom voznjom posto mi treba 3 sata da se ujutro razbudim :hehe: to kuzim da mi se nece zagrijat al nekad idem do grada kad je ful guzva i opet nece da dode do 90 stupnjeva jel postoji neki nacin da vidim dal je termostat ispravan,ustvari ne sjecam se kad je zadnji put temperatura bila 90 stupnjeva
blazeni benzinci, zagriju se za 3 minute. nema smrzavanja, kapa i rukavica.
Slažem se, al` mi je za to grijanje, 10 KS slabiji benzinac od sadašnjeg dizelaša, ispostavljao račun sa dodatnih 30-etak kuna / 100 km. Skupo neko brzo grijanje.
evo popela se potrošnja na oko 10l/100km . bemti!!! auto se šalta na max 2500 okretaja, doduše relacije su dosta kreatke, al svejedno čini mi se mal previše. kad je bio na tehničkom prije 2 tjedna lik koji pregledava skoro je pao u nesvjest kad je radio eko test, al je pustio zato što auto jedno vrijeme nije bio regan i stajo je u dvorištu od lika od kojeg sam uzo auto. što bi moglo bit razlog zašto je auto bio katastrofa na eko testu...inače navodno je prešla samo 68000km-a. prije toga je prošao na dijagnostici kod prikratkog u vž-u.
auto fino vuče i iz niskih okretaja, nedimi...nekužim. jel si kupio novi EGR il se da to očistit? kolko bi košto novi? e da... lik na tehničkom je nešt spominjo zacrnjenje od 18 i onda ga je naštimavo da prođe.
i jel ti se smanjila potrošnja, poboljšale performanse...jbga meni ovo čupa ko ludo ovaj dizel, pošto sam prije vozio 1.4TS...vjerovatno da i slabije vuče ja to nebih osjetio .
prije svakog tehnickog na autoput i dobro ga ispuhat pogotovo ako je auto stajao jedno vrijeme.