13-05-2026, 16:24:22

Autor Tema: Problemi s klima uređajem  (Posjeta: 104921 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odg: Problemi s klima uređajem
« Odgovori #360 u: 07-08-2013, 14:41:28 »
Gdje vidiš link za tu akciju?

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=66878.0
Bilo do 1.7.  ali bitan je zadnji post.

Offline Manda

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #361 u: 09-08-2013, 14:01:36 »
Bio kod Seba. Saznao sve bitno.Pozdrav sekspertu za klime! :thanks

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #362 u: 09-08-2013, 14:49:47 »
i ja sam svoj problem curenja freona rijesio. naime jos par mjeseci i zima ce pa mi hladjenje vise nece trebati tamo do iduce godine  :wz ::)

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #363 u: 10-08-2013, 19:32:43 »
kod mene klima prosle godine super hladila,ovog leta nije htela nego sam morao dopunit freona i od tad je uredu medjutim imam osecaj da to ipak nije toliko hladno kad okrenem na LO kao sto je bilo prosle god. gde traziti uzrok,filter sam promenio ali poboljsanja nema,stavio sam i novi hladnjak ne od klime nego onaj drugi

Offline Guro

• Sa stažom
  • 159 1.9JTDm & 156 2.4JTD
    • Podgorica
« Odgovori #364 u: 13-08-2013, 10:34:18 »
alfa 159...imam problem sa klimom evo preko 2 godine.... problem je sto klima nece da se upali uvijek... kad se upali onda hladi(ne najbolje, ali opet prihvatljivo) . nekad se uapli posle 2-3 puta,..nekad je sve to uzalud nego se upali sama tokom voznje nakon 15-20min.... isto tako kako se upali desi se da se ugasi....nekad je odmah mogu upaliti, a nekad nema sanse da se upali...
pa me interesuje sto moze da uzrokuje ovakvo ponasanje klime??? primjetio sam kad ne radi da se ne pali ni ventilator na hladnjaku..cim se on upali proradi i klima...
kompresor se pali svaki put, makar se vidi da remenica pocinej da se okrece....dakazem ovako laicki...

nasao sam polovan kompresor,,,to mi je povoljnija varijanta nego servis mog kojeg jos niko nije ni mogao da uradi jer nemaju djelova... ali ne bih da radim ok otoga ako nesto drugo mozda pravi problem...
imate li kakav savjet?

DrAnte

• Gost
« Odgovori #365 u: 14-08-2013, 21:49:51 »
Klima na mojoj Alfi 147 JTD mi je radila slabo pa sam išao napuniti. Nakon toga vozim doma i čujem neko jako zujanje. Skužio sam da zuji kad upalim klimu, a kad je ugasim onda se ne čuje (na prvu ruku sam mislio da je to ventilator od kilera).

Nisam siguran da li je ovo zujalo prije punjenja, ne sjećam se. Ali nisam ni vozio sa usijanim autom na žestokom suncu. Nema klepetanja, nema grebanja i sličnih traktorskih zvukova, samo se čuje klima na takav način koji podsjeća na ventilator klime (sličan tip zvuka, ali jačeg intenziteta).

Da li je ovo normalno ili mi je nešto otišlo u prdec?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #366 u: 15-08-2013, 08:22:56 »
Klima na mojoj Alfi 147 JTD mi je radila slabo pa sam išao napuniti. Nakon toga vozim doma i čujem neko jako zujanje. Skužio sam da zuji kad upalim klimu, a kad je ugasim onda se ne čuje (na prvu ruku sam mislio da je to ventilator od kilera).

Nisam siguran da li je ovo zujalo prije punjenja, ne sjećam se. Ali nisam ni vozio sa usijanim autom na žestokom suncu. Nema klepetanja, nema grebanja i sličnih traktorskih zvukova, samo se čuje klima na takav način koji podsjeća na ventilator klime (sličan tip zvuka, ali jačeg intenziteta).

Da li je ovo normalno ili mi je nešto otišlo u prdec?

možda previše plina tko ti ga je punio?
Nije bolest sve što boli

DrAnte

• Gost
« Odgovori #367 u: 15-08-2013, 10:33:47 »
možda previše plina tko ti ga je punio?

To sam napunio u servisu Tičinović u Splitu. Ulili su plin i stavili su neku boju da se vidi ako negdje curi. Možda su zato nabili nogom za slučaj da curi plin ad se prije vidi. Zovem ih, ali praznik je pa nema nikoga. Znači ispada da zbog previše plina kompresor teže radi i zato zuji tako žestoko.

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #368 u: 16-08-2013, 12:37:12 »
To sam napunio u servisu Tičinović u Splitu. Ulili su plin i stavili su neku boju da se vidi ako negdje curi. Možda su zato nabili nogom za slučaj da curi plin ad se prije vidi. Zovem ih, ali praznik je pa nema nikoga. Znači ispada da zbog previše plina kompresor teže radi i zato zuji tako žestoko.
nije ti to sigurno zbog plina,pa danas tko god puni plin imaju liste koliko stane plina.Nije to ko prije 15 godina kad su punili direktno iz boca odoka....Tebi je ili oslabio kompresor,možda ležaj na njemu,ili koja rolica od kanalnog remena.Kad radi komp. na rolice dolazi puno veće opterećenje,pa onda zuji

DrAnte

• Gost
« Odgovori #369 u: 16-08-2013, 13:11:35 »
nije ti to sigurno zbog plina,pa danas tko god puni plin imaju liste koliko stane plina.Nije to ko prije 15 godina kad su punili direktno iz boca odoka....Tebi je ili oslabio kompresor,možda ležaj na njemu,ili koja rolica od kanalnog remena.Kad radi komp. na rolice dolazi puno veće opterećenje,pa onda zuji

O Bože, znači popravak bi me mogao izaći skupo. Da li je opasno paliti klimu dok to ne sredim, da li se može nešto razletjeti?

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #370 u: 16-08-2013, 15:13:32 »
O Bože, znači popravak bi me mogao izaći skupo. Da li je opasno paliti klimu dok to ne sredim, da li se može nešto razletjeti?
zavisi,ako je ležaj na kompresoru to ti onda sr...e,mora se ispustiti plin pa skinuri i rastaviti kompresor,ako se voziš ležaj može zaribati,pa kompresor zablokira i dok shvatiš šta te snašlo sjebe se remen,ali da te neplašim mislim da je kod tebe problem jedna od rolica,koja je malo lošija pa onda ona zuji pod opterećenjem.upali klimu ,otvori haubu i slušaj možda otkriješ odakle zvuk dolazi. :mahm

Offline aumarko

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS 2001.
    • Zagreb
« Odgovori #371 u: 20-08-2013, 17:11:55 »
Ne bude mu bila rolica ziher. Ja sam prošle godine mijenjao kompletan set. Klima mi i dalje zuji.....

DrAnte

• Gost
« Odgovori #372 u: 20-08-2013, 17:40:53 »
Ne bude mu bila rolica ziher. Ja sam prošle godine mijenjao kompletan set. Klima mi i dalje zuji.....

Mozda sam skuzio. Kad upim klimu onda mi se zavrti ventilatod od motora, tj. od killera. Moguce je da taj ventilator bruji. Mozda se malo rasklapala propela.

denis147

• Gost
« Odgovori #373 u: 20-08-2013, 18:47:54 »

meni zuji svako 2-3 paljenje klime

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #374 u: 05-11-2013, 13:16:50 »
Primijetio sam da mi ponekad zna zujat iz armature i ustanovio sam da kada zujanje počne, isključim klimu i ono prestane - dakle zuji nešto iz  klime. Što bi to moglo biti?

Offline Pekar

• Sa stažom
  • više dobrih ljudi
    • Đakovo
« Odgovori #375 u: 05-11-2013, 21:47:33 »

Primijetio sam da mi ponekad zna zujat iz armature i ustanovio sam da kada zujanje počne, isključim klimu i ono prestane - dakle zuji nešto iz  klime. Što bi to moglo biti?
Kod mene je brujilo iz armature kod određenih okretaja kada radi klima.Otpustio majstor plastične držaće od metalne cijevi koja prolazi preko motora ( cijev od klime) namazao grafitnom totmasti i nema više brujanja.
Ja ih probao zakačiti i odmah bruji iz kokpita.

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #376 u: 06-11-2013, 12:13:34 »
poz.....dali je tko imao sličan problem......stvar je u tome da mi klima normalno radi ako su okretaji so 2500....ako su iznad kad kompresor ukljiči počne mi paliti remen jer tamo gdje je špula remenica se nepokrene tj kao da je blokirana......tada pustim gas okr padnu normalno na 900 i onda zavrti i hladi.....nekuzim ja a i majstori zasto se dogada na visim okr tj zasto nema snage pokrenut remenicu....zamjenio i kompresor i opet isto

Offline Pekar

• Sa stažom
  • više dobrih ljudi
    • Đakovo
« Odgovori #377 u: 06-11-2013, 21:52:13 »

poz.....dali je tko imao sličan problem......stvar je u tome da mi klima normalno radi ako su okretaji so 2500....ako su iznad kad kompresor ukljiči počne mi paliti remen jer tamo gdje je špula remenica se nepokrene tj kao da je blokirana......tada pustim gas okr padnu normalno na 900 i onda zavrti i hladi.....nekuzim ja a i majstori zasto se dogada na visim okr tj zasto nema snage pokrenut remenicu....zamjenio i kompresor i opet isto
Večina problema bude radi količine plina u sustavu. Možda potrošen remen ili remenica?

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #378 u: 07-11-2013, 00:32:49 »
ne,plina je mislim 550g a kaze da toliko ide...rijec je o alfi 166 2,0 ts....pitao za remen i kaze da garantira da je ok remen----rekao je da je i pritisak malo visi na tlacnoj sgtrani a da je to mozda zbog kilera koji moze bit prljav a nije ni to jer nije prljav....ma neznam lud sam vise....dajem lovu a nesmijem iznad 2 milje okr ako zelim klimu
« Zadnja izmjena: 07-11-2013, 00:38:42 od dogo »

Offline jurica.sinkovic

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #379 u: 28-11-2013, 19:16:57 »
da preformuliram pitanje...

kad upalim klimu, nekad hoće puhati hladno nekad neće, di bi prvi problem bio? - 156, 1.9 jtd, 99 godi :party
« Zadnja izmjena: 28-11-2013, 19:21:17 od jurica.sinkovic »

Offline zm156

• Učim polako
    • Tuzla
« Odgovori #380 u: 27-01-2014, 12:25:40 »
Imam AR 156 JTD 16v redizajn 2005 god i primjetim juce pri ukljucivanju susenja prednje sajbe da klima ne radi... Ne svijetli ni ona lampica iznad pahuljice, samo nekad pri prvom pritiskanju zna lampica blinknut i posle nista :S
Zanimam me sta bi moglo bit, da li postoji neki osigurac koji bi trebao zamjeniti ili ...?
Takodje da napomenem da sam ljetos napunio klimu i promjenio filter i nisam imao problema.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #381 u: 27-01-2014, 12:30:00 »
Imam AR 156 JTD 16v redizajn 2005 god i primjetim juce pri ukljucivanju susenja prednje sajbe da klima ne radi... Ne svijetli ni ona lampica iznad pahuljice, samo nekad pri prvom pritiskanju zna lampica blinknut i posle nista :S
Zanimam me sta bi moglo bit, da li postoji neki osigurac koji bi trebao zamjeniti ili ...?
Takodje da napomenem da sam ljetos napunio klimu i promjenio filter i nisam imao problema.
može bit osigurač, može bit relej koji pali klimu, a može bit da ti puklo crijevo pa ispustio plin pa se onda kompresor ni ne pali kad nema pritiska (a blinkne prvo malo ako još malo plina ima)...
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline zm156

• Učim polako
    • Tuzla
« Odgovori #382 u: 27-01-2014, 12:35:53 »
aha, ali citajuci po forumu naisao sam na odg da se na 156 kompresor ne pali ako je temperatura ispod 3.5°C.
da li postoji i ta mogucnost, da cekam toplije dane pa da probam prije nego odem kod majstora. :)

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #383 u: 27-01-2014, 12:45:23 »
aha, ali citajuci po forumu naisao sam na odg da se na 156 kompresor ne pali ako je temperatura ispod 3.5°C.
da li postoji i ta mogucnost, da cekam toplije dane pa da probam prije nego odem kod majstora. :)

:da:
.... sempre gilles ....

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #384 u: 27-01-2014, 12:46:25 »
meni se pali hahah ... jučer je na -10 radio kad sam odmagljivo.. sad si mi malo bubu u uho bacio s time hahha...al promijenila je mašina zvuk kad sam uključio klimu...

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #385 u: 27-01-2014, 12:47:31 »
:da:
ko je onda tu lud hahahah el ima možda razlike između stare klime i one iz redizajna? jer da mi nije klime ne bi se pol sata odmaglilo, ovak je za par sekundi riješilo...

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #386 u: 27-01-2014, 12:52:01 »
ko je onda tu lud hahahah el ima možda razlike između stare klime i one iz redizajna? jer da mi nije klime ne bi se pol sata odmaglilo, ovak je za par sekundi riješilo...

Ispod 3,5-4 ne radi klima.
.... sempre gilles ....

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #387 u: 27-01-2014, 12:53:12 »
Ispod 3,5-4 ne radi klima.
jbt baš ću provjerit ovo hahah... zakleo bi se da je radila

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #388 u: 27-01-2014, 12:58:13 »
jbt baš ću provjerit ovo hahah... zakleo bi se da je radila

Probaj  :hap: ... ja isto mislio da je crkla , pa išao čitat upustva  :hehe:
Neznam stvarno ima li kakve razlike, mislim da nema , kod mene je automatska klima ali mislim da to nema veze.
.... sempre gilles ....

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #389 u: 27-01-2014, 13:13:38 »
Probaj  :hap: ... ja isto mislio da je crkla , pa išao čitat upustva  :hehe:
Neznam stvarno ima li kakve razlike, mislim da nema , kod mene je automatska klima ali mislim da to nema veze.
pa i stara na 156ici radi na principu automatske klime, al to je sve do ecu-a kak ona radi, kompresor ko kompresor nema veze el je aut il nije... provjerit ću ovo kasnije hahhaha