Zdravo, od skoro sam i vlasnik jedne 156ice 2.4JTD. Auto je 99godiste i kupljeno je na placu koji vozila uvozi iz Italije. Auto je po pitanju unutrasnjosti i spoljasnosti perfektno, znaci kao novo, na njemu je uradjen komplet servis na 151000 a kupio sam je sa 160000 na satu, cak se na njoj nalaze i potpuno nove gume dunlop sport sto opet govori da je auto extra odrzavano.
E sad u svemu ovome postoji i jedan problem, da ne bi bilo sve tako lijepo

a to je sto se kod mene pali jedna lampica na kontrolnoj i to ona sa slikom brizgaljke. Da malo bolje opisem problem, auto ide do nekih 100km sasvim ok, ali ne kako treba a posle toga vec mnogo slabije nego sto bi trebalo, a lampica ne gori stalno, pali se na odredjenom broju obrtaja stim sto je veca brzina prenosa i manji je broj obrtaja kada se ona upali tj. prvom se prakticno i ne pali, u drugoj se upali na oko 3ipo hiljade mozda vise i sve tako smanjuje...u cetvrtoj nekad gori i na 2500. Napominjem da u momentu kada se lampica upali auto pocinje da ide slabije sto se itekako primjeti na vecim brzinama, sobzirom da imam pored ove alfe i Pezo 406 1.8 16v u poredjenju sa njim na mjestu gdje sa pezoom mogu da idem i preko 180 bez problema alfa na muke ide 140-150 a i sami znate da je kataloski alfa sa ovim motorom prilicno brza od ovog pezoa. Auto sam vodio i na dijagnostiku i tamo kako su mi rekli nisu nasli nikakav problem, ali ono sto me interesuje sobzirom da se dijagnostika radi sa autom koje radi u leru da li kompjuter moze da ocita problem ukoliko se ta lampica ne upali??? Sumnjao sam i na protokomjer (MAF) ali iz nekih komentara sam shvatio da se ova lampica ne pali ako je problematican protokomjer....e sad da ne duzim vise, da li je neko od vas imao slicnih problema, jer ovdje kod mene nema nekog majstora kod koga bih mogao da je povedem a da znam sigurno da je sposoban da rijesi problem, par njih je vec vozilo i kazu da ide prilicno dobro i onda pocnu pricu kako ja ocekujem puno od nje i slicno i da ona ne moze da ide kao npr neki VW/Audi 1.9

pa su mi predlagali da sipam i dvotaktol u rezervoar kako bi isla bolje...ja znam da auto ne ide kako treba i sad pokusavam da otkrijem uzrok ovog problema...svaka pomoc je vise nego potebna