zadnje vrijeme se dosta radilio na autu:
u 11.mj. servis na 80000km u sklopu kojega su podmazani homo-zglobovi preventive radi
ubrzo nakon servisa mi je komp. pri jačem ubrzanju počeo bacati u safe-mod uz grešku MCSF (motor control system failure), na kraju je Seb ustanovio da je crknuo overboost ventil (Pierburg) koji je zamijenjen i nakon zamjene auto opet ide kao blesav i ne baca grešku
Zatim sam otišao do Kolopera na špur koji je podešen i čovjek kaže da se takva 156 rijetko sreće, da se vidi da je auto pažen...ovjes je još uvijek zategnut, a otkad imam auto na prednjem ovjesu sam promijenio samo jednu gornju vilicu (original naravno) i usprkos što sam vozio na 17 i 18 cola kotačima sve je ok...samo treba paziti na rupe i hupsere
i zadnje sam nakon dugo razmišljanja zamijenio i termostat o čemu sam pisao u temi o temrostatu
i na kraju jedno dobro testiranje - put na skijanje, prijeđeno skoro 1000km koje je alfica položila sa 5;
4 osobe u autu, krcat gepek i krovna kutija te još 2 para skija..sva ta dodatna masa ne predstavlja neki problem jer motor ima snage na bacanje, a još sam ga malo i dopingirao u vidu punog tanka Shell V-Power diesel goriva; jest da je je litra 1.6€ ali isplati se, auto još brutalnije vuče i mirnije radi u leru, a prosječna potrošnja na putu je po kompu bila oko 6.4L/100, a u stvarnosti oko 7.5 s time da je auto bio totalno natovaren i nisam ga baš šparao
evo i pokoje fotke nakrcane alfice