25-04-2026, 05:54:11

Autor Tema: AR 145 1.6 boxer.. dihtung bregaste  (Posjeta: 2658 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

nixy

• Gost
  • Trade Count: (0)
AR 145 1.6 boxer.. dihtung bregaste
« u: 30-10-2008, 09:10:19 »
ovako kao sto naslov kaze , treba mi digtung poklopca bregaste... onaj sto dođe na onaj mali poklopcic sa suprotne strane od remenice bregaste osovine...
ko je ikad vidio boxer motor znat ce o cemu govorim... :)

daklem di bi to moga naci , u ovlastenom nemaju. ako narucit ce mi, jedna druga trgovina mi kaze da mi mogu prodat samo komplet brtvi  itd..

pa reko dok cekam da mi se jave ovi iz etradexa malo da se tu raspitam...

ako neko ima ideju ili neki predlog...

Offline Radge

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • alfa u mislima, golf u garaži
    • Đurđenovac
Odg: AR 145 1.6 boxer.. dihtung bregaste
« Odgovori #1 u: 30-10-2008, 09:17:50 »
ovako kao sto naslov kaze , treba mi digtung poklopca bregaste... onaj sto dođe na onaj mali poklopcic sa suprotne strane od remenice bregaste osovine...
ko je ikad vidio boxer motor znat ce o cemu govorim... :)

daklem di bi to moga naci , u ovlastenom nemaju. ako narucit ce mi, jedna druga trgovina mi kaze da mi mogu prodat samo komplet brtvi  itd..

pa reko dok cekam da mi se jave ovi iz etradexa malo da se tu raspitam...

ako neko ima ideju ili neki predlog...

napraviš ga sam od kartona
i zaljepiš ga ljepilom loctite za brtvila...

čak ga i ne moraš ljepiti ali od finog kartona se napravi ber ikakvih problema...

:mahm
Ljudska zavist, zloba i glupost su totalno nenadjebivi...

nixy

• Gost
« Odgovori #2 u: 30-10-2008, 10:28:30 »
napraviš ga sam od kartona
i zaljepiš ga ljepilom loctite za brtvila...

čak ga i ne moraš ljepiti ali od finog kartona se napravi ber ikakvih problema...

a mogu ga napravit od onog za radit brtve?? cek ja sam nesto krivo skuzija sta nije to neki oring gumeni?
cek nacrtat  cu na brzinu u catia-i pa ces vidit..

Offline Radge

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • alfa u mislima, golf u garaži
    • Đurđenovac
« Odgovori #3 u: 30-10-2008, 10:50:53 »
a mogu ga napravit od onog za radit brtve?? cek ja sam nesto krivo skuzija sta nije to neki oring gumeni?

ima i sa gumenim oringom
a ima i sa papirnatom brtvom....

postoje 2 različita modela....

Ljudska zavist, zloba i glupost su totalno nenadjebivi...

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #4 u: 30-10-2008, 11:31:14 »

:ne2: :ne2: :ne2: Ne može se radit od toga i nije oring. To je tanka prozirna plastična brtva. Ne smije bit deblja zbog toga jer to u biti nije poklopac bregaste već kučište bregaste sa hidropodizačima pa ak se stavi deblje neće se ventili dobro otvarat i zatvarat.
Ako baš ne možeš nigdje kupit, probaj ga izrezat od paos papira, to ti je onaj papir kaj se po njemu crta tušem. To imaš u svakoj knjižari. Dovoljno je čvrst i tanak, mislim čak i jači od te brtve originalne. Nadam se da znaš ak to misliš mijenjat da moraš mijenjat i brtvu glave.
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

nixy

• Gost
« Odgovori #5 u: 30-10-2008, 11:34:54 »
:ne2: :ne2: :ne2: Ne može se radit od toga i nije oring. To je tanka prozirna plastična brtva. Ne smije bit deblja zbog toga jer to u biti nije poklopac bregaste već kučište bregaste sa hidropodizačima pa ak se stavi deblje neće se ventili dobro otvarat i zatvarat.
Ako baš ne možeš nigdje kupit, probaj ga izrezat od paos papira, to ti je onaj papir kaj se po njemu crta tušem. To imaš u svakoj knjižari. Dovoljno je čvrst i tanak, mislim čak i jači od te brtve originalne. Nadam se da znaš ak to misliš mijenjat da moraš mijenjat i brtvu glave.

????? :?: :?: si siguran?

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
    • Sisak
« Odgovori #6 u: 30-10-2008, 11:42:31 »
Krivo sam pročitao. Kad ne čitam s razumijevanjem. :) To nasuprot remenice je oring. Skine se onaj kao trokut i u njemu je oring. To bi trebali imat, mislim da to ima svaka trgovina autodijelova. Moguće da su te tam gdje si kupovao krivo skužili kao i ja sad.  :craz  Sorry na grešci. Morat ćeš to skinut i odnest tamo, nema druge.

nixy

• Gost
« Odgovori #7 u: 30-10-2008, 12:21:58 »
Krivo sam pročitao. Kad ne čitam s razumijevanjem. :) To nasuprot remenice je oring. Skine se onaj kao trokut i u njemu je oring. To bi trebali imat, mislim da to ima svaka trgovina autodijelova. Moguće da su te tam gdje si kupovao krivo skužili kao i ja sad.  :craz  Sorry na grešci. Morat ćeš to skinut i odnest tamo, nema druge.
pa to mene zanima jer nisan doma skida... dali je oring  ili je plosnata brtva??? ako je neko skidda da mi kaze... jer mi je radge stavija bubu u uho ako je plosnata brtva napravit cu je doma!!

uostalom skinut cu ja to dole pa cu nesto iskemijat..

e da nije problem sto tog nema vec sto moram uzet komplet brtvi i uz to jos  i cekat moram!

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
    • Sisak
« Odgovori #8 u: 30-10-2008, 12:29:48 »
Ma nemoguće da tog nema. Pa ne koristi se oring samo na boxerima. Ajd molim te izmjeri to i javi mi promjer tog kruga ili oringa a ja ću probat pitat ovdje kod par frendova. Ja sam svoje stare bacio pa ne mogu izmjerit.

nixy

• Gost
« Odgovori #9 u: 30-10-2008, 13:31:18 »
Ma nemoguće da tog nema. Pa ne koristi se oring samo na boxerima. Ajd molim te izmjeri to i javi mi promjer tog kruga ili oringa a ja ću probat pitat ovdje kod par frendova. Ja sam svoje stare bacio pa ne mogu izmjerit.
ne stignem danas imam neki sastanak popodne! ali ocu ako je neki obican  standardan o-ring nabavit cu ga lako i ja!

hvala svejedno :ok: :ok:

Offline Aki

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • split
« Odgovori #10 u: 30-10-2008, 13:33:17 »
naša sam i ja sami oring,a s garniturom sam dobia oring i brtvu i stavia oboje  :craz :craz
idemo...

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #11 u: 30-10-2008, 13:41:08 »
Ako ne nađeš tu brtvu, amislim da niti nećeš, stavi samo Loctite brtvenu masu i dihtat će, ja sam kupio cijeli komplet brtvi jer radim kompletnu generalku 1.6 boxer motora a kaj je najgore isto sam se natražio ko budala te brtve, tj od prednjeg i zadnjeg dekla mašine i nigdje ih nema posebno.

Uglavnom uspio sam nabaviti taj kompletan set brtvi preko našeg kolege Speeed-a iz Varaždina  :care :care kojeg podsjećam da će napokon ovaj ili sljedeći tjedan bit makina složena i da sam mu dužan veeeeeeliko  :pivo: i klopu po želji  :craz :craz :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Aki

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • split
« Odgovori #12 u: 30-10-2008, 13:48:25 »
ako kome trebaju brtve od pred i zad dekla nek se javi samo mi leže  :craz :craz
idemo...

nixy

• Gost
« Odgovori #13 u: 30-10-2008, 14:14:07 »
Ako ne nađeš tu brtvu, amislim da niti nećeš, stavi samo Loctite brtvenu masu i dihtat će, ja sam kupio cijeli komplet brtvi jer radim kompletnu generalku 1.6 boxer motora a kaj je najgore isto sam se natražio ko budala te brtve, tj od prednjeg i zadnjeg dekla mašine i nigdje ih nema posebno.

Uglavnom uspio sam nabaviti taj kompletan set brtvi preko našeg kolege Speeed-a iz Varaždina  :care :care kojeg podsjećam da će napokon ovaj ili sljedeći tjedan bit makina složena i da sam mu dužan veeeeeeliko  :pivo: i klopu po želji  :craz :craz :ok:
ili to ili cu napravit je od klingerita.. uglavnom nesto ce bit! :ok:

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #14 u: 30-10-2008, 18:09:27 »
Stavio samo brtvenu masu i odlicno drzi.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #15 u: 30-10-2008, 18:15:19 »
Stavio samo brtvenu masu i odlicno drzi.

Da, rekao je tako i Radge da njegov meštar radi tak već dugo, pa čak i na kamionima i da sve drži ko zaliveno  :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV