To je moja ideja i ta ideja je zaživila i ne vidim ništa loše u tome, dapače. Auto će biti stock kakav je bio dok je izašao iz tvornice ako ne i bolji ali motor neće biti standardan. Zašto?? Zato što volim prkositi nemogućem, volim imati što rijetko tko ima, volim uložiti u motor više nego neki ulažu u cijeli auto. Motor mi slaže kolega iz slovenije koji je radio motore za 33-jke dok sam ja bio u pelenama i sve se radi po njegovom receptu osim klipova, on je predlagao Opelove. Motor će dati u blažoj varijanti oko 170 ks i zasada me koštao preko 1200€ s time da glave nisu još gotove. Volio bi znati zašto je takva prerada strašna i nesmislena. Imati alfu sprint je za mene doživljaj a imati jednog od najjačih 8v stock look sprint-ova u ovom dijelu Europe je čast bar za mene i uvijek će mi biti čast. Motor će izdržati debelo više od 1 izmjene ulja, dao bi se kladiti da će ih izdržati sve potrebne dok sam ja živ i dok ću voziti taj auto.Zato projekt neće biti gotovo još imho vremena jer nema se ni vremena ni novca a neke stvari ako se žele napraviti kak treba koštaju i to ne malo, i ti sam to znaš.
Motor će biti bolje i kvalitetnije složen nego je ikada sama tvornica složila ijedan boxer motor u bilo koju alfu.
Prije svih prerada za mene je strašno klati auto na nekim trkama na par metara, kinđuriti ga nekim bezveznim glupostima ili pak ga imati zapuštenog i neodržavanog.
Ja sebi svoju Alfu radim i spremam po svojem guštu, volji i mogućnostima. Da želim imati stoc sprinta u savršenom stanju bez ijednog odstupanja od tvornice nebi se uopće zamarao time da u nevoznu hrđavu olupinu ulažem pozamašne količine novca koje još uvijek niti nemam viška.
Svatko ima svoj ukus, svoje želje i svoje ideje i sve ideje do neke granice između dobrog i pretjeranog ja uvijek podržavam 
Svako ima neko svoje veselje i neka mu bude!
No, želim reći da postoje ljudi koji ne odobravaju i ne sviđaju im se takve prerade
Tvoja ideja nije zaživila nego se još rađa!
Kada se rodi tko zna kako će provozati .....
A li to je neka druga priča ....
Stvarno bih volio vidjeti takve neke prerade da su odrađene vrhunski i da sve funkcionira!
Mislim da je to dosta utopističko razmišljanje!
Od srca ti želim da kod tebe to uspije i da jednom čujem kako radi taj motor!