29-04-2026, 09:48:11

Autor Tema: Alfa Sud  (Posjeta: 145737 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
Odg: Sud
« Odgovori #150 u: 28-10-2008, 23:10:11 »
Kolega, ne brini se! Auto je super! Samo daj još slika!!!  :da: :da: :da:

I daj poslikaj  svoju 33-ojku!  :ok:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline stararaga

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #151 u: 29-10-2008, 10:25:00 »
                                                                                                             krivo sam se izrazio sa rjecju  "restauracija"
nisam znao da ce tog nekog uzbudit i povrjedit,,
nitko nije rekao da je savrsen ili najljepsi ,,
najbitnije je da se svidja vlasniku (braticu)
po ljudima vidim da se jaako interesiraju za taj auto i zagledaju gdje god se pojavi ,,
nisam naisao na ravnodusnog da je rekao da je auto bzw ili ruzan.
sto se tice sjedala 500 eura je tapaciranje , radjeno je prije godinu i pol ,, jos je sve kao novo
maze se i cisti  pripadajucim kremama i nikako nije losa investicija  :ok:
,

vidio sam temu i ubacio slike ,,
bez ikakvih losih namjera ili vrijedjanja tudjeg.  :ok:
:clap2: :clap2: :clap2:
Svaka čast! :ok:
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

alfasud ti

• Gost
« Odgovori #152 u: 29-10-2008, 12:25:36 »
 Na ovom forumu ostajem jer su me zamolili inače bi zbog svakakvih izjava pojedinaca već davno
otišao. Govoriti javno sam sa sobom o mojem problemu  Alfasuda nema zbilja smisla.
Jer se  nakon 4 godine postojanja foruma situacija nije promjenila po pitanju broja vlasnika Alfasuda.

I dalje ostajem na forumu i čekam da se netko pojavi kojem ću isto kao i Sipekiusu benevolentno spržit sve mikrofilmove,
dokumentarce o restauraciji , uputiti na trgovine sa dijelovima i majstore za neke stvari koje se ne isplati radit sam.
 Manjak dijelova na tržištu ne opravdava preinake i ovakve vandalizme.

Dvorac Eltz samo zato što nema nepečene opeke na tržištu se neće obnovit betonom i cementnom žbukom
a takve vandalizme sprječava zakon koji je takvo uništavanje kulturnih dobara stavio u kaznena djela.
  Za "stare kante" takav zakon ne postoji u RH pa dotični "ne čini ništa loše" i  nitko ga nemre spriječit u tome.

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Sa stažom
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
« Odgovori #153 u: 29-10-2008, 13:52:40 »
Na ovom forumu ostajem jer su me zamolili inače bi zbog svakakvih izjava pojedinaca već davno
otišao. Govoriti javno sam sa sobom o mojem problemu  Alfasuda nema zbilja smisla.
Jer se  nakon 4 godine postojanja foruma situacija nije promjenila po pitanju broja vlasnika Alfasuda.

I dalje ostajem na forumu i čekam da se netko pojavi kojem ću isto kao i Sipekiusu benevolentno spržit sve mikrofilmove,
dokumentarce o restauraciji , uputiti na trgovine sa dijelovima i majstore za neke stvari koje se ne isplati radit sam.
Manjak dijelova na tržištu ne opravdava preinake i ovakve vandalizme.

Dvorac Eltz samo zato što nema nepečene opeke na tržištu se neće obnovit betonom i cementnom žbukom
a takve vandalizme sprječava zakon koji je takvo uništavanje kulturnih dobara stavio u kaznena djela.
  Za "stare kante" takav zakon ne postoji u RH pa dotični "ne čini ništa loše" i  nitko ga nemre spriječit u tome.

1.tebe za prijedsednika :craz
2.zao mi zbog tvojih problema sa sudom  , ovdje nema problema , auto se vozi svakodnevno,
dostupan je svakome koga interesira bilo sta o njemu,
da se cuva za svoje oci je po meni u najmanju ruku bolesno .
ponavljam djelovi stoje svi originalni ali cilj nije da auto izgleda kao original nego da izgleda dobro i ide (ubrzava) (jos ce biti preinaka i vizualnih i glede motora (16v)
kad te netko vidi na putu u tom sudu odmah gadja kamenjem i jebe majku jer nije original  :craz i jer je gadan ko pas,
al gle radjeno je i zbog toga da bi se i ti mogao  nasladjivati s tim kako je tvoj bolji (iako nevidljiv :craz).   :mah:
u svakom slucaju kaki je - taki je.
bolji je od onog kojeg se nemoze ni vidjeti, a kamoli popljuvati u tvom stilu da je bezvrijedan  :ne2:
3.fasciniran sam i sa ovom usporedbom dvorca koji je uistinu usko povezan sa automobilskom industrijom   :ok:
4.auto nije za prodaju ni u kojoj opciji iako ponuda ima mali miliun, i to za fine novce za koje se moze birati model 145,146,
tako da ti jedino ta prica o bezvrijednodsti ne stoji  :hap:
moj savjet :-svoju  sudku cuvaj za sebe i nedaj boze da  ju se  vidi , odmah postaje bezvrijedna,
  uz to mi i nismo ljudi koji su zasluzili vidit to misteriozno remek djelo tebe proslavljenog i sirokopoznatog kriticara novog doba.   :care

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #154 u: 29-10-2008, 23:55:44 »
Dečkeci lakše malo s rječnikom....

Nema potrebe za nekom svadjom ili neznam čim....
Koliko vidim imamo 2 različita mišljenja i ukusa ,a o tome se može raspravljat u nedogled ,ali nema smisla napadat
jedan drugoga zato što mu se detalji na autu ne svidjaju.

Ja osobno volim sve original na autu ,eventualno dodatke koje baš dizajner napravio isključivo za taj model ,ali ne prigovaram
ak kod nekog vidim nešto što mi ne paše ,možda je njemu to lijepo....
Gas Guzzler

Darjan1275

• Gost
« Odgovori #155 u: 30-10-2008, 00:29:57 »
sprint i sud su auti koje sam prve vozio sa svojih  desetak godina .
tu se rodilo nesta  :craz...
ova je sada generalno restauirana izvana i iznutra   :love3:,,
poslikam preksutra pa stavim slike izvana nakon farbanja .
auto je od bratica i u vrlo dobrom je stanju ...
Ova Sudka mi se  nimalo ne sviđa, osobno volim kad je auto u origigi stanju ili prerada iz tog vremena, tj. neka oldschool felga, u pod ga spustit malo, i slični detalji, a ova je sklepana od 5 auta.
Nije po mom ukusu, ali ako se tebi sviđa, ne mogu ti zamjerit, uživaj u autu :ok:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #156 u: 30-10-2008, 00:48:25 »
Ova Sudka mi se  nimalo ne sviđa, osobno volim kad je auto u origigi stanju ili prerada iz tog vremena, tj. neka oldschool felga, u pod ga spustit malo, i slični detalji, a ova je sklepana od 5 auta.
Nije po mom ukusu, ali ako se tebi sviđa, ne mogu ti zamjerit, uživaj u autu :ok:

potpis :ok: :ok:

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Sa stažom
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
« Odgovori #157 u: 30-10-2008, 08:46:53 »
iskreno - meni se ne svidaju bas prednji zmigavci i retrovizori ,
  felge su sada druge i ne vire uopce van.
ta druga od koje je zadnja hauba je TI ali je bila U pUuno losijem stanju izvana i iznutra ,
ova je iznutra bila odlicna a ni iz vana nije bila trula, samo je zadnja hauba prebacena s tog TI jer je dobila neki udarac.
znaci neorginalni djelovi su retrovizori , prednji zmigavci , prednja maska,
da bi dobio original stanje potrebno je vratiti samo retrovizore, prednju masku  (koja je ruznija xx puta)  zadnji branik ,prednji i zmigavce .
svi znamo da je to posao od dva sata i nemoze mi nitko , N I T K O  reci da je auto zbog toga BEZVRIJEDAN i katastrofalan kad je limarija perfektna i tapacirunzi unutra kao novi,
nit je puseno unutra nit pokidano, sve na mjestu (jedino prekidaci od svjetala  su od 33ice )
ostalo je odlicno stanje -originalno i maksimalno ocuvano :ok:
dvoje ljudi ju za dva sata dovede u original stanje potpuno,
normalno da cu se uzbudit kad je covjek popljuvao koda je auto sklepan od ford granade i opel mante (a svoj cuva za sebe)
apsolutno postivam svacije misljenje kakvo god bilo ---
ali proser... o bezvrijednosti tudjeg a uzdizanje svog (jos nevidljivog) mi smeta maksimalno.
                                         :pivo:
« Zadnja izmjena: 30-10-2008, 09:06:05 od 33 - 1.7 - 16v »

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #158 u: 09-11-2008, 10:50:05 »

Iz svatova...  :)
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #159 u: 12-11-2008, 22:03:49 »
vidi ruzine :o000:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #160 u: 16-11-2008, 17:46:31 »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #161 u: 16-11-2008, 18:05:43 »

Sipekius

• Gost
« Odgovori #162 u: 22-12-2008, 17:26:00 »
Gledajući slike ove prerađene sudke ne mogu ne javiti se kojom riječi!
Upravo zbog ovakvih prerada, neizmjerno sam sretan što je "moj" Alfasud zavšio u rukama čovjeka koji je fanatički zaljubljenik Alfasuda.
U procesu prodaje javljali su mi se likovi koji su imali namjere napraviti nešto slično s Ti i odluka je bila jasna da takvim likovima ne bih prodao auto.
Rađe bih ga poslao u prešu.
Ljudi koji me poznaju znaju da sam pobornik originalnog stanja automobila, jer samo na taj način je moguć povratak u prošlost i osjećaj vožnje s takvim automobilima. Govorim o vizuelnom i fizičkom osjećaju.
A povratka u prošlost je i razlog zbog kojeg volim "starije" automobile.
No, sigurno, je da postoje ljudi koji vole automobile "uljepšavati" na neke svoje načine i poboljšavati im performasne.
Nemam ništa protiv takvog načina zadovoljavanja strasti!
Ali za ime Boga, ljudi nemojte to raditi s automobilima koji već sami po sebi imaju karizmu samom svojom pojavom!
Automobili Alfa Romeo su uvijek bili tehnički besprijekorni i savršeno oblikovani, daleko ispred svog vremena i svoje konkrencije!
Ostavimo ih u tom vremenu!
PUSTITE ih da mirno stare!
POŠTUJTE tradiciju!

Ne bih želio da me se krivo shvati, ali postoji toliko drugih marki automobila, bezličnih i bez karizme, koji jednostavno VAPE za poboljšanjima ovakvog tipa.
Prvo mi pada na pamet neki opel ili vw, pa i fiati se daju"naturpijati"

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #163 u: 24-12-2008, 15:43:38 »
(Image removed from quote.)

Iz svatova...  :)

Sipekius, ne bi se složio. Naravno da se slažem ako pričamo o npr. nekom carbage remusu na sudki ili felgama MIM s otpada. Al recimo ova sudka naprosto vapi za 1.7 mašinom sa kratkim prijenosom, bilsteinB10, powerflexom po trapu, većim diskovima,nekim širokim oldschool 14-icama i sličnim nevidljivim preinakama koje mogu rezultirati samo boljim voznim osobinama na tragu nekadašnjih trkaćih sudki. Serijska sudka ne može mjeriti u vožnji s takvom. Ako postoji bolje rješenje, zašto ga ne napraviti.

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #164 u: 24-12-2008, 15:47:54 »
Sipekius, ne bi se složio. Naravno da se slažem ako pričamo o npr. nekom carbage remusu na sudki ili felgama MIM s otpada. Al recimo ova sudka naprosto vapi za 1.7 mašinom sa kratkim prijenosom, bilsteinB10, powerflexom po trapu, većim diskovima,nekim širokim oldschool 14-icama i sličnim nevidljivim preinakama koje mogu rezultirati samo boljim voznim osobinama na tragu nekadašnjih trkaćih sudki. Serijska sudka ne može mjeriti u vožnji s takvom. Ako postoji bolje rješenje, zašto ga ne napraviti.
Slažem se s tobom, ja sam recimo više za prerade, ali naravno u skladu sa godištem tog auta, a što se tiče motora, pa naravno da bi stavio unutra najjači boxer koji moj novac može kupiti.
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

Offline veloce

• Ovisnik o alfistima
  • giulietta veloce spider 1961
    • kostrena
« Odgovori #165 u: 26-12-2008, 08:01:06 »

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 10
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #166 u: 26-12-2008, 21:21:08 »
Slažem se s tobom, ja sam recimo više za prerade, ali naravno u skladu sa godištem tog auta, a što se tiče motora, pa naravno da bi stavio unutra najjači boxer koji moj novac može kupiti.

Dvije su glavne struje u obnovi starih automobila. Pitanje je samo što vlasnik želi postići. Dali napraviti  restauraciju, i dovesti auto u originalno stanje, ili raditi nešto po svojoj volji, pa to onda ispadne prerada.........  
pri restauraciji je moguće vozilo nadograditi aftermarket dodatnom opremom iz perioda prozvodnje vozila, nikako mlađom, a i neke manje izmjene su dopuštene (uglavnom vezane za sigurnost), a neke donose negativne bodove. ali, ako se npr. u Alfasuda ili Sprinta stavi 16v motor, (u bilo koje vozilo motor koji tvornički nije bio ugrađivan), to je diskvalifikacija iz statusa oldtimera......

iza nove godine konačno treba početi verifikacija oldtimer vozila, a knjižica verificiranog oldtimer vozila izgleda ovako:

« Zadnja izmjena: 06-09-2009, 11:25:11 od a.m.alfa »
Alfe u srcu, Alfe u garaži, u Alfi na cesti

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #167 u: 26-12-2008, 23:38:28 »
Onda mi je najbolje u Sprinta staviti 1.7 8v, ionako bi i na 1.7 16v stavio karburatore jer ih preferiram, tako da bi opet bio old school...ali znam da svejedno ne bi prošlo. :craz

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #168 u: 27-12-2008, 18:00:58 »
Sprint je od `87 do `89 bio u originalu s 1.7 / 8v motorima, i karburatorski, i s ubrizgavanjem, pa tu nema greške.
a 1.7 / 16v ja osobno ne smatram dobrim motorom......  prezahtjevan za održavanje, i lako kvarljiv, za vikend auto ok, ali za svaki dan  :kosa:

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #169 u: 27-12-2008, 18:56:42 »
Sprint je od `87 do `89 bio u originalu s 1.7 / 8v motorima, i karburatorski, i s ubrizgavanjem, pa tu nema greške.
a 1.7 / 16v ja osobno ne smatram dobrim motorom......  prezahtjevan za održavanje, i lako kvarljiv, za vikend auto ok, ali za svaki dan  :kosa:
[/color][/b]
Da, to me i muči, 16v mi se sviđa samo zbog snage...kada sredim Sprinticu mislim je koristiti svakodnevno, a ne vikendom...tako da će unutra najvjerojatnije ići 8v. :ok:

Offline veloce

• Ovisnik o alfistima
    • kostrena
« Odgovori #170 u: 27-12-2008, 20:05:58 »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #171 u: 27-12-2008, 20:20:16 »
[/color][/b]
Da, to me i muči, 16v mi se sviđa samo zbog snage...kada sredim Sprinticu mislim je koristiti svakodnevno, a ne vikendom...tako da će unutra najvjerojatnije ići 8v. :ok:

8v s fergazerima i igranjem s paljenjem se lako dovuće na snagu 16v
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #172 u: 27-12-2008, 20:43:48 »
Tako će i biti :ok: :ok: :ok:

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #173 u: 27-12-2008, 23:21:29 »

Offline Veki

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #174 u: 28-12-2008, 17:33:37 »

Pa ne znam sad baš koliko je lako, ali nije niti bitno, treba shvatiti da su to zapravo dosta različiti motori. 8V vuče od početka i kasnije posustaje, dok je kod 16V obrnuto.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #175 u: 28-12-2008, 17:38:29 »
Znam, to je razlika između 8 i 16v motora.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline veloce

• Ovisnik o alfistima
    • kostrena
« Odgovori #176 u: 28-12-2008, 19:38:39 »

stari

• Gost
« Odgovori #177 u: 28-12-2008, 20:35:20 »

Offline AlfaZD

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfe, starije od 1990
    • Zadar
« Odgovori #178 u: 28-12-2008, 21:31:49 »
Pa ne znam sad baš koliko je lako, ali nije niti bitno, treba shvatiti da su to zapravo dosta različiti motori. 8V vuče od početka i kasnije posustaje, dok je kod 16V obrnuto.

da, 8v posustane negdje nakon 7500 o/min   :hap:

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Sa stažom
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
« Odgovori #179 u: 28-12-2008, 22:27:48 »
bratic je prije suda imo dobru 8v i u nijednom rezimu nije vukla kao 16v ,istina ima dublji zvuk pa na niskim vise tuli ali da se osjeti da jace vuce .nebi se slozio uopce ...
a da joj karburatori i neznam ni ja sta mogu dati 20ks u to cisto sumnjam , nisam vidio ni cuo ... :?:
sto se tice odrzavanja ja sam svoju uzeo sa 99tkm i promjenio remenje spanere i ulje ,,
u 3mjeseca sam napravio 10tkm na 6 promjenio ulje opet i to je to sto se odrzavanja samog agregata tice - nista vise.
auto nije zastucao ni ugasio se se nijednom ...
bio sam ga posudio prijatelju na 4 dana i vozio 1.5ie
kad sam sjeo opet u svoj auto skuzio sam da nebi mogo bez njega i te vriske u okretajima    :love: 
QV =  moja ljubav
jedva cekam da se u suda strpa ove zime 16v + karb (transformacija u karb je odradjena)
pa cemo gledat kako dere crx-a , vr6 i ostale geliptere  :hap: