Gledajući slike ove prerađene sudke ne mogu ne javiti se kojom riječi!
Upravo zbog ovakvih prerada, neizmjerno sam sretan što je "moj" Alfasud zavšio u rukama čovjeka koji je fanatički zaljubljenik Alfasuda.
U procesu prodaje javljali su mi se likovi koji su imali namjere napraviti nešto slično s Ti i odluka je bila jasna da takvim likovima ne bih prodao auto.
Rađe bih ga poslao u prešu.
Ljudi koji me poznaju znaju da sam pobornik originalnog stanja automobila, jer samo na taj način je moguć povratak u prošlost i osjećaj vožnje s takvim automobilima. Govorim o vizuelnom i fizičkom osjećaju.
A povratka u prošlost je i razlog zbog kojeg volim "starije" automobile.
No, sigurno, je da postoje ljudi koji vole automobile "uljepšavati" na neke svoje načine i poboljšavati im performasne.
Nemam ništa protiv takvog načina zadovoljavanja strasti!
Ali za ime Boga, ljudi nemojte to raditi s automobilima koji već sami po sebi imaju karizmu samom svojom pojavom!
Automobili Alfa Romeo su uvijek bili tehnički besprijekorni i savršeno oblikovani, daleko ispred svog vremena i svoje konkrencije!
Ostavimo ih u tom vremenu!
PUSTITE ih da mirno stare!
POŠTUJTE tradiciju!
Ne bih želio da me se krivo shvati, ali postoji toliko drugih marki automobila, bezličnih i bez karizme, koji jednostavno VAPE za poboljšanjima ovakvog tipa.
Prvo mi pada na pamet neki opel ili vw, pa i fiati se daju"naturpijati"