miješate pojmove...buni vaz zajedničko kučište i zajednički plovak...
za vikend sam prokopao po garaži o otvorio alfu
ovo je dupli karburator...ovaj je od lade nive ali nije bitno...dupli karb je ugrađivao u neke 1.3 boxere kod alfe...moguće i u neke 1.5 ali i dalje u ovoj koju ja imam su 4 karburatora
dakle dupli karburator

ima jedan ulaz za zrak, jednu diznau za minimum i jednu za maximum, jednu regulaciju...kod duplog karburatora se najprije otvara jedan leptir a poslije određenog broja okretaja drugi i to zbog vakuma odnosno kad padne vakum...isto tako čok je samo na jednom....
ovo su 2 karburatora na alfi 33 1.5...

...imaju zajedničko kučište i plovak....imaju 2 ulaza za zrak, svaki ima zasebnu diznu za minimum i za maximum, zasebnu regulaciju....kad se doda gas leptiri se otvaraju neovisno jedan o drugome....svaki karburator je za jedan cilindar i zato ne zna svaki majstor podesiti 4 karburatora
po svakoj teoriji ovo su 4 karburatora ali ljudi se bune zato jer su u zajedničkom kučištu...dakle dupli karburator ima sve djelove zajedničke (regulaciju, diznu za min i za max...) dok su u ovom slučaju sve te stavke duple tj. svaki karb ima posebno
nadam se da sam dovoljno objasnio jer ovdje nije stvar mišljenja nego činjenica
btw. mislim da bi bilo dobro prebaciti ove postove vezane za karburatore u neku drugu temu...ili o 33 ili o boxer motorima