Evo sad već nekoliko dana vozanja i svega od promjene sonde i čepa ,niti kap vode ne nedostaje ,vent se pali na cca 90-92 stupnja i sada potpuno drugo ponašanje ,kad se "proganjam" ,stanem ,stisnem gumenu cijev osjeti se da nešto tlaka ima unutra ,ne sad da je tvrda full već po mojoj procjeni oko 0.5 bara ,ali nakon cca 5 minuta stajanja bude opet mekana i sve OK ,pali ko zmaj.
Skužio sam da 16V ima "grijanje" trotlova vodom i tome sam došao do ovog zaključka zašto je auto onda palio na 3 cilindra...moguće da je prošli čep bio jednostavno prejak jer sam primjetio da su cjevi dok je on bio znale biti doslovno tvrde stalno...a i termosonda je kasno palila ,moja procjena čak preko 100 ,e sad ,vjerovatno se kao što sam rekao ranije stvorio parni balon i morao je negdje izbit ,najjverovatnije baš na samom trotlu gdje je brtvica dosta tanka i "upari" usis ,kad palim svjećica nemože okinut i dogodi se to paljenje na 3 cilindra.
Ono što sam mislio da je napukla glava...nije jer bi se motor svakako pregrijavao i dizao temperaturu što kod mene nije bio slučaj ,a da je brtva glave ,opet bi se dizala temperatura i bilo bi tlaka u sistemu do neba...a i parila bi na auspuh.
Neka...sad je sve OK ,već sam se bio extra zabrinuo....