Bok!
Moja nije dobar primjer jer ima tek 85 tkm, ali prema onom kako se pokazala i što sam čuo/pročitao, to je prilično dobar i pouzdan auto.
Problemi su isti kao i na svim autima na toj platformi (Opel Vectra, Saab 95) ili s tim motorom (Alfa 159 i ostali).
Ipak je nešto bolja od Vectre jer su malo doradili ovjes, a iznutra je malo bolje složena od Vectre C. Zvuk motora je bolje prigušen.
Podvozje je odlično, iznenađujuće dobro za takav auto.
Prije sam Vozio A3 i unatoč većoj masi, nešto mekšem ovjesu i izraženijoj tromosti, ne osjećam se loše :

Malo sam je spustio jer mi je nakon spuštenog Audia ipag bila premekana.
Kočnice su odlične. A3 i Passat iz 2005. nemaju šanse.
Izrada i materijali nisu na razini VW, Audi al sve u svemu nije lošte. Kod mene ništa ne lupa niti ne cvrči.
Ne smijem zalupit suvozačeva vrata ako je prozor otvoren jer hoće iskočit iz vodilica...ostale smijem

Održavanje...nije u rangu Fiata ako gledaš Uno, Punto ili... Ipak je to veći auto. Rekao bih da je u rangu Golfa V s tim da motor ima manje problema i dijelovi su nešto jeftiniji.
Motor je kao u Alfi 159 pa...
Mjenjač je isti kao u mnogim autima s tim motorom i znaju mu otići ležajevi (ima jedan koji se voli raspast). Na Vectrama je to dosta rano odlazilo, ali izgleda da je na Cromama to bolje jer se moj još drži (ne ureko ga

). Navodno Fiat stavlja bolje ulje.
Mjenjač je nešto sporiji nego u Audiu pa me to malo živcira jer ne smijem brzo šaltat

ali nije nešto dramatično. Sasvim je ok, pogotovo za obiteljski auto.
Prednji ovjes je nešto jednostavniji pa je vjerojatno jeftiniji za održavanje, ne znam.
Zadnji je složeniji pa sigurno nije jeftin jer ima dosta dijelova. Meni još ništa nije otišlo, al znam da su donja ramena oko 550 kn jer mi je zapekao ekscentrični vijak na kojem se štela nagib kotača (nakon spuštanja).
Registracija ovisi o motoru. Mislim da je to negdje oko 3500 kn.
Još nešto?