Meni jedino nije jasna ta najava iz Alfa Romea,da će se 149-ka proizvoditi samo sa 5-ro vrata,a ko hoće auto sa 3-ja vrata nek si kupi Mito
Pa dobro,kaj su oni normalni??? TKo to na svijetu radi??? Nitko! I oni moraju bit prvi i izmišljat toplu vodu!! I opčenito nekim glupim odlukama( gm motori,očigledno buduče isfuravanje svih modela na 8c..itd) živciraju svoju najvjerniju publiku,i to ne u korist toga da privuku nove kupce,nego da privuku nove kritike.. Ima sad tu više stvari,a svatko od nas će zamjerit poneku,ja bih isto recimo zamjerio ne stavljanje prekrasnih kvaka sa prednjih vratiju 156 na 159. Kad vidim 159 iz profila sa onim neprirodnim udubinama,mislim da je imala bočni sudar (izuzev toga mi je PREkrasna)
Ovo sve nisam napisao jer ne volim Alfa Romeo! Nego zato što obožavam Alfa Romeo!!! Hoću da ostanu vjerni sebi i vjerni nama,ne u svemu,nego u onim svojim najboljim osobinama. A smatram da to nije ako kao nasljednicu 147 izbace žmirkavo čudovište sa copy/paste elementima i još k tome nekakvim dekretom osuđeno na samo 5 vrata.. Ma daj saberite se..
Alfa Romeo nažalost više ne postoji, to je sad samo Fiatov brand, Alfa je propala, sa ukidanjen V6 motora nesta je zadnji trag Alfe, Fiat da bi zadrža Alfu, mora srizat troškove , da bi uopće bilo ekonomski isplativo razvijat nove modele Alfa Romea ( i bmw-u ne cvitaju ruže a kolko proda modela po kojin parama..... ), po meni Fiatu bi ćak bilo lakše bez Alfa branda, nijedan Fiat nemože bit sportski dovoljno jel moraju ostavit misto za Alfu, a imaju Abarth brand......., znaći nije sve to tako jednostavno....., zapravo je dosta zahebano......., 5V nemora bit ništa loše, osobno meni je 147 5V lipša, i uvik bi je izabra prije, npr stara Lancia Delta ima 5V i nebi je moga zamislit u nekoj drugoj izvedbi, a bila je zvir, i u sportu i obićne verzije......
Kod Alfe me žiciraju dvi stvari, osnovni motor, on mora bit odlićan, tu sve kreće i te verzije nalaze najviše potencijalnih kupaca, on nemora bit najbrži do 100 ili imat najveću konaćnu brzinu, jednostavno mora bit dovoljan, a ne da se ne miće sa mista sa njime, ili poćetni motor mora bit red velićine veći od konkurencije, plus najjaća izvedba, ala GTA mora izać odma sa prestavljanjen modela radi imiđa, đabe je kasnije, odma sa prestavljanjen mora postojat izrazito sportska verzija koja će svin ostalin davat neku karizmu, npr najjaći MiTo ima 155ks ka i punto?????, znaći ispada šminkerski, ako oćeš imat neku sportsku karizmu Clio nemože bit najjaći u klasi,

, meni kod renola je asocijacija motor sa klackalicama........., i osnovni motor nemože bit 78ks,