Nece valjda
Izgleda ko Mazda 3.
Ne znam stvarno od kuda prica sa 1.8. Mozda zbog 4C gdje se suska vec neko vrijeme da dolazi novi 1.8 sa 300 KS
:
Ma po meni je taj Infiniti uz Mazdu trenutno jedan od dizajnerski uspješnijih japanskih auta. No ovdje sam prvenstveno mislio na proporcije. Ovaj Q50 je sa motorom iza prednje osovine i dug ~4.75 m(a to oboje očekujem od Giulie), barem kada je V6 ne znam za I4, a to onda daje
FMR layout(motor sprijeda centralno, pogon straga) za razliku od
FR layouta(motor sprijeda, pogon straga) kod BMW-a.
Stvar je što onaj 50:50 raspored mase treba staviti po stvari i često za RWD i nije toliko idealan, bolje čak da je više mase straga. No recimo BMW ima taj idealni omjer mase ali kako nije FMR masa ne može biti toliko centralizirana. Inače druga prednost FMR-a za centralizaciju mase je spuštanje motora za 10-ak cm dole, no tu su još veći dobitci ako se ima i getriba prilagođena tomu što će nadam se biti slučaj sa novom Alfom. Naravno onda je ideala i ako prije svega krov i ostatak gornjeg dijela karoserija bude od što lakših materijala.
1.8 je do sada u svim svojim edicijama bio motor za poprečnu ugradnju. Jesu li ga preinačili da bude pogodan i za uzdužnu to ne bih znao reći. No on i ako bude za Giuliu biti će samo kao
stop gap solution.