Imaju li PV tablice neka ograničenja korištenja ili je sve isto kao i s običnim? Nešto sam negdje čitao da se mogu koristiti samo na oldtimer skupovima i sl.
:
nema nikakvog ograničenja kretanja. možeš ići gdje hoćeš, i kad hoćeš.
jedino što se vozilo s PV tablicama ne smije upotrebljavati u privredne svrhe. znači, s osobnim automobilom tako registriranim ne smiješ ići raditi u Taxi službu.
Godišnje možeš napraviti 5000 km ali da bi ih dobio trebaš imati jedan auto na svoje ime koji nije oldtimer i koji je osiguran kod "Croatia osiguranja, trebaš napraviti verifikaciju (članovi HROS-a 700,00 kn,ostali oko 1600 kn) koja je obnovljiva nakon 4 godine. Oslobođen si 90% cestarine,ne pristupaš eko-testu,ne plaćaš pristojbu za okoliš,a HROS ti plaća osiguranje. Dakle kad sve zbrojiš to je u prosjeku 100 € godišnje.
ne širi dezinformacije.
1.- ne postoji limit kilometraže;
2. - da, trebaš imati registrirano jedno vozilo za svakodnevnu upotrebu, ne nužno automobil, može i motocikl/skuter, i ne nužno na sebe, može i na ženu (ili bilokojeg člana obitelji na istoj adresi);
3. - nije uvjet da je vozilo osigurano kod Croatia osiguranja (npr. moja plava GTJ je osigurana kod Kvarner-Vienna, s bonusom 50% + oldtimerskim popustom 50%, što kad se zbroji daje 75% manje od pune cijene). prednost osiguravanja oba vozila, oldtimera + svakodnevnog kod Croatia osiguranja je za članove klubova koji čine HROS u tome što je Croatia donirala HROSu određeni broj polica, pa ih je HROS podijelio svojim članovima - besplatno. (za ovu godinu su potrošene, a dogodine ćemo vidjeti).
4. - vrednovanje automobila za članove HROSa košta 700,00 kn, za ostale 1860,00 kn. nakon 4 godine će se obnavljati, uz neku manju naknadu za produženje
5. - cestarina košta fiksno 64,00 kn, bez obzira na kubikažu.
6. - eko test se ne radi, pa ni ne plaća.
7. - pristojba za okoliš je s popustom 90%
8. - ono "HROS ti plaća osiguranje" sam objasnio u točki 3.