Ovo boldano:
Konkretno AR 145 1.6 8v u knjižici imam upisano 185/60r14 došao sam na tehnički da mi upišu 195/50r15 i 195/45r16.
Kad sam rekao šta trebam uzima lik prometnu od auta i zove cvh za upisivanje dodatne dimenzije ( pošto nije bilo nikog i znamse sa ispitivačem stavio je tel na zvučnik da čujem i ja ) veli tip u cvh daj mi broj šasije, nakon što mu ovaj veli koje dimenzije bi ja htio upisat odgovor je bio da mi može dopisat samo 15.ice a za sve ostalo moram radit atest bez obzira što na drugoj alfi sa istim motorom i svime imam uredno upisano i 16-ice.
Još je rekao tip iz cvh da ja mogu stavit i 17,18...ali za svaku dimenziju bez atesta nema upisivanja u prometnu, s tim da mi je još rekao da se plača na opću uplatnicu 151,25kn u ime cvh za ispitivanje te 143,75kn u TP za izradu atesta i upisivanje guma neodobrenih dimenzija
Tica kipa po običaju niš pametno ne napiše

:
trenutno sam u postupku legalizacije OZ Ultraleggera 16 sa gumama 205/45/16 na 145 1.4ts 99god
uglavnom pred tjedan dana pristupili atestu di su slikali vozilo komplet (odsvuda) uplatnice kako Mrzli veli
i od tehničkog nisan sliko al 144kn
čekali do subote kada sam na pošti podigo odgovor CVH koji glasi

danas sam dostavio skinuto s neta Tuv felgi i potvrde ispitivanja pa čemo vidjet ishod
gumar reko da jedino ča more još od ovlaštenog uvoznika dobaviti papir koji se dobije kad se kupe nove felge

Al pohvalno je da je od cijelog slikanog auta samo jedna stavka koja se odnosi na homologaciju felgi , iako

: nisan stavio nexen gume i mim felge pa da su potrebna ispitivanja bez koji ti proizvodi i ovako nebi smjeli na tržište
uglavnom Oz Ultra i Brigstone Potenza je kombinacija pa čemo vidit slijedeći dopis CVH