Misliš da konstruktori motora bezveze stavljaju balansirne osovine?
ne nužno, niti smatram da sam upućenij od inžinjera, al nekad nema neke ogromne razlike.
Ovaj motor je u bazi onaj iz tristača a na bazi tog je razvijen 2.0 16V iz tipa GT
2.0TS je razvijen iz Fiat 16V motora koji nema balanse osovine.
Balanser se stavlja kako bi umanjio "trešnju" i omogućio malo finiji rad.
motor od 2000 kubika nije nešto bogat vibracijama kao neki drugi da bi mu bile nužno neophodne balasne osovine. Veće su recimo vibracije na petocilindričnim motorima. Bar je to moje mišljenje.
Ja sad uspoređujem iz vlasitog iskustva. Još sa starim motorom me Slavek ( kod mIlića) pitao da zašto stavljam jer da se bez problema može maknuti, d aih je dosta poskidao i ema pritužbi.
Neke stvari se pokažu tijekom korištenja kao ne nužno neophodne, neke kao pogrešne a neke kao izvrsne.
Svi znamo za izraz konstrukcijska greška, i ne ne smtram da je kod ovih motora remen balansera konstrukicjska greška, ali da je nužno neophodan ( bar na 2.0 TS) nije.
@Renato ovo je bila samo ideja, vidi savjetuj se s ljudima koji imaju isti motor, koji su to radili.
Iako to sa šarafima meni baš nema logike da je do dihtunga, bar ne mogu trenutno spojti ipak se šarafi šarafe u navoj na blok.