Da, nissm fan Spanjolaca ni ja, ali mora se reci da je Lorenzo vrhunski vozac. Hbga, bilo je sto je bilo, i bilo tko da je prvak od njih cetvorice, ne bi bilo nezasluzeno. Ovaj put to je Lorenzo.
Ne znam koliko pratiš? Ja nemam puno godina ali se sjećam dok je još Lucky Strike bio sponzor u prvenstvu.
Ovdje se prije svega radi o parama i nekim osobnim ciljevima ili sanjanjima.
Pare su takve da su i Hondi i Yamahi glavni sponzori španjolske kompanije. Kod Honde to ide toliko daleko da Repsol svako malo prijeti povlačenjem, a onda i Honda ide ća jer sponzor danas nije lako naći pogotovo tako izdašnog. Tako i kod dvoboja Marquez - Rossi. Isto tako kod njih trenutno može voziti jedino i isključivo Španjolac, a ako ko drugi dođe onda je u podređenom položaju.
I onda pare kod Yamahe tj. Movistar radije želi Španjolca Lorenza kao prvaka nego Rossia mada im paše da je Rossi pri vrhu. Znači za njih ideala ove godine.
I na koncu Rossi najviše privlače PPV gledatelja pa da je pri vrhu paše i Dorni.
Onda imamo faktor Marquez. Došao rano do 2 naslova počep sanjati da će doći bar do Rossievih 7. Kada ono paf Rossi može na 8, a uz to ga našamarao. Njemu ponos i mogući status legende veće od Rossia ne dopušta da Rossi bude prvak jer računa da će u izravnom dvoboju lakše sa Lorenzom. Uostalom jasno je ko dan da je Marquez štopao Rossi, da nije htio prelaziti Lorenza.
I onda dolazimo na kraj. Rossi još jednom napada Marqueze sinoć popodne na konferenciji, sva publika plješće Rossiu, a zviždi Lorenzu. Rossi na kraju zvao šeda Dorne Španjolca Ezpeletu u svoj motorhome gdje je postavio ultimatum.