15-06-2026, 00:59:00

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 399417 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Uzzy

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Solin
    • GTV
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #2670 u: 20-07-2010, 15:22:24 »
Jedina sansa za Alfu je da Fijat propadne i Alfu kupi VW  :hehe: :hehe: :hehe:
Jadniti su ti ljudi u Fijatu,Alfa je vise auta prodavala kad je bankrotirala  :hehe: :hehe: :hehe:

Mirko

• Gost
« Odgovori #2671 u: 20-07-2010, 15:28:44 »
svi nabrijani na to kako mito i giulieta više nisu alfe,da njih nema alfe vjerojatno nebi više ni bilo  :rolll:

da su nastavili sa autima kao što je 159 i sa takvom prodajom nebi daleko stigli

pa i bolje da je nema nego da nam daju ove konfekcijske 'ljepotane', doduše i sam razmišljam o kupnji nove giuliette jer volim alfu i uvik ću imat bar dvi isprid kuće, ali ovo šta se dešava je katastofa... obiteljsko srce  :wal:

Offline Toxy

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
« Odgovori #2672 u: 20-07-2010, 15:34:06 »
Očito se bez proizvodnje za mase ne može preživjet i bilo bi super da recimo imaju par modela koji bi se prodavali u velikim serijama, ali i da onda imaju za nas ljubitelje neki npr. QV-odjel iz kojeg bi izlazili modeli najsportskiji ili barem dostojni konkurentima po klasama. Ajde recimo da je Mito QV konkurentan jednom Cliu RS ili novom Polu GTi, ali neznam kolko će ova nova Giulietta biti konkurentna u svojoj klasi, a 159 u svojoj klasi prema meni ima ipak dosta jaču konkurenciju... ma jeb... ga glavno da preživi naša voljena marka ....  :mah:

Neznam prema meni bi ovo sa preuzimanjem Alfe od strane VW moglo biti izgledno jer VW nije baš zadovoljan sa Seatom i onim što je trebao predstavljati u VAG grupaciji, pa ako mu se ukaže prilika tko zna.... :)

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #2673 u: 20-07-2010, 15:44:03 »
Ma o cemu vi pricate,pa pogledaj Mini-a,totalno nepraktican,skup ko vrag,a proda ih se vise nego svih Alfi skupa
Ili jos bolje pogledaj novog Ficu,auto jednostavno ima duha,te nove Alfe jednostavno nemaju,neka izvade glavu iz guzice i prestanu prodavat Alfe vlasnicim Golfa,to se jednostavno nece desit

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2674 u: 20-07-2010, 15:46:08 »
nazalost alfa mora ovako nastaviti ako u buducnosti zelimo vidjeti prave alfe

ijuric

• Gost
« Odgovori #2675 u: 20-07-2010, 15:49:20 »
nazalost alfa mora ovako nastaviti ako u buducnosti zelimo vidjeti prave alfe

:?: ne kuzim? kao sto ne kuzim na koju se publiku cilja...kao sto ne kuzim katastrofa prodaju kod nas recimo...al to zadnje recimo i znam zasto je  :rolll:  :craz al recimo da smo malo  :off :song: :craz

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2676 u: 20-07-2010, 15:54:39 »
cilja se na veću prodaju,neznam ni ja zašto nisu ostavili agresivan izgled uz naprednu tehnologiju i kvalitetniju izradu,ali jednostavno je tako  :rolll:

a prodaja kod nas...balkan...golf...šta drugo da kazem  :)

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #2677 u: 21-07-2010, 08:31:20 »
Ma o cemu vi pricate,pa pogledaj Mini-a,totalno nepraktican,skup ko vrag,a proda ih se vise nego svih Alfi skupa
Ili jos bolje pogledaj novog Ficu,auto jednostavno ima duha,te nove Alfe jednostavno nemaju,neka izvade glavu iz guzice i prestanu prodavat Alfe vlasnicim Golfa,to se jednostavno nece desit
:da: :da: :da:... :clap2: :clap2: :clap2:....... :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #2678 u: 21-07-2010, 08:35:35 »
Jucer mi je sinulo na sta me podsjeca Alfa ( dakle svi modeli). Na JAKO JAKO zgodnu pjevacicu! Lijepo za gledati i slusati ali nema sanse da ce spremati, peglati, kuhati itd.....  :) :) 

Sorry ako  :off -carim.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #2679 u: 21-07-2010, 08:52:43 »
mene podsjeća na ženu s kojom si u braku 40 godina... jednostavno je ne možeš gledat  :craz
:cigara: :cigara:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2680 u: 21-07-2010, 09:12:08 »

Upravo tako.

Alfa treba ciljati na vozače BMW-a to je uvijek bila konkurencija Alfi, ali dok je BMW iša naprijed Alfa je stajala ili išla nazad.
Fiat je konkurent za VW, auto za široke mase.

Ljudi puno kenjaju po VW-u a VW je kao koncern i kao marka tri puta uspješniji od Fiat koncerna. U kratkom vremenu su od Škode napravili auto s OK reputacijom, od Audija premium marku, čak su i VW digli na drugu razinu.

Švabe za razliku od talijana nisu šlampavi.

Cijela prila o tome kako i kad je što alfa imala dok su drugi bili u kamenom dobu se istoplia, prošlost je bitna ali od prošlosti ako nema poveznice sa sadašnjošću se ne može živjeti.

A s ovim novim "čudovištima" neznam jel ima budućnosti, petljali su s 145 i 155 pa je prodaja bila užasna, onda su izdali 156 i odjednom se prodavala pitam se zašto?
Em dizajn em ono ispod pleha.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2681 u: 21-07-2010, 10:42:01 »
Upravo tako.

Alfa treba ciljati na vozače BMW-a to je uvijek bila konkurencija Alfi, ali dok je BMW iša naprijed Alfa je stajala ili išla nazad.
Fiat je konkurent za VW, auto za široke mase.

Ljudi puno kenjaju po VW-u a VW je kao koncern i kao marka tri puta uspješniji od Fiat koncerna. U kratkom vremenu su od Škode napravili auto s OK reputacijom, od Audija premium marku, čak su i VW digli na drugu razinu.

Švabe za razliku od talijana nisu šlampavi.

Cijela prila o tome kako i kad je što alfa imala dok su drugi bili u kamenom dobu se istoplia, prošlost je bitna ali od prošlosti ako nema poveznice sa sadašnjošću se ne može živjeti.

A s ovim novim "čudovištima" neznam jel ima budućnosti, petljali su s 145 i 155 pa je prodaja bila užasna, onda su izdali 156 i odjednom se prodavala pitam se zašto?
Em dizajn em ono ispod pleha.

Već mi se vrti u glavi od ovih izjava "Alfa treba konkurirat BMW-u" !

Trenutno ne može Alfa konkurirati BMW-u koji ima vrhunsku kvalitetu, odličnu gamu modela od 1 do 7, limuzine, karavane, kupe, kabrio, SUV-ove, M-modele...
Pokušali su "napasti" BMW sa 159-tkom, podigli su kvalitetu, sigurnost, napravili dobar dizajn, ali fulali sa prevelikom masom, slabim motorima, ukupno lošijim performansama, i taj auto jednostavno nije prava konkurencija za BMW E90.
Moram priznati da je u svoje vrijeme 156 bila puno bolji konkurent za E46.

Trenutno stanje stvari je takvo da Alfa treba:
- poboljšati kvalitetu izrade i završne obrade (to je rak rana zbog koje u Alfama sve škripi, zbog čega Alfe hrđaju...)
- proširiti gamu motora kod postojećih modela (tu su uvjek spori u uvođenju novih motora, i recimo zbilja je nevjerovatno kad recimo naprave MiTo GTA i onda od njega odustanu a takvi modeli su najbitniji za imidž)
- korak po korak proširivati gamu modela koja je sada premala (i pri tome si više ne smiju priuštiti ni jedan "promašeni" model).

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2682 u: 21-07-2010, 10:52:26 »
rekoh treba! Ali nisam rekao da može. Vremena Giulie i Transaxla su pršola gdje je ALfa u voznim osobinama ubijala BMW-e.
Alfa je ošla kvragu dok je BMW odmaglio.

156 je puno agilniji auto od 159, koji nema ponudu motora.
serija 3 ima motore od 1.8 do 5 litara.

Ovo sve je odavno prožvakano,

i da inače se slažem s napisanim, a ovo da ne smiju promašiti se već desilo, zna s ejako dobro što mislim o MiTu i Giulietti
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2683 u: 21-07-2010, 11:00:18 »
rekoh treba! Ali nisam rekao da može. Vremena Giulie i Transaxla su pršola gdje je ALfa u voznim osobinama ubijala BMW-e.
Alfa je ošla kvragu dok je BMW odmaglio.

156 je puno agilniji auto od 159, koji nema ponudu motora.
serija 3 ima motore od 1.8 do 5 litara.

Ovo sve je odavno prožvakano,

i da inače se slažem s napisanim, a ovo da ne smiju promašiti se već desilo, zna s ejako dobro što mislim o MiTu i Giulietti

Ne bi rekao da je MiTo promašen auto, prodajni rezltati govore suprotno, da nema Alfe MiTo mogli bi staviti ključ u bravu:
http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=907.msg737352#msg737352

A za Giuliettu će se tek vidjeti...

Offline Girith

• Pripravnik
  • **
  • Honda Civic 8th Gen 2011 FL 1.8
    • Zagreb
« Odgovori #2684 u: 21-07-2010, 12:11:03 »
da, a vjerojatno i ovi u Alfi kad su vidjeli da MiTu dobro ide su se odlučili i na Giuliettu stavit prednji kraj na sličnu shemu... a što se tiče kvalitete izrade i slično, po ocjenama Giuliette se čini da su to riješili, samo da zadrže taj standard i na nadolazećim modelima

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2685 u: 22-07-2010, 11:50:23 »
....s obzirom da sam si KUPIO MiTo, evo par razmišljanja:

- vizualno, auto izgleda vrlodobro, opći dojam kvare prednja svjetla, koja su mogla bit agresivnija, pa bi cijeli auto izgledao opasnije kako sugerira bočna silueta i zadnji kraj
- unutrašnjost je za ovu klasu lunapark, sve ima i sve izgleda savršeno, kvaliteta izrade bi mogla bit bolja, da ne cvili na grabama...
- motor 1.4TB je odličan, nit je najbrži i najjači, nit je slabić, da mu je još 20tak konja, bio bi ubojica
- potrošnja je iznad granice očekivanog
- prostora u unutrašnjosti imam za mene, kćer i psa dovoljno, sjedala su zadovoljavajuća

...mogao sam kupit bilo koji auto u klasi, navozio sam se Mini Coopera, koji je totalno mini, nepraktičan, ali izuzetno kvalitetan, i to Alfa neće dostić još 100 godina
Clio RS je bio druga opcija, ali noge mi se žuljaju u unutrašnjosti, središnja konzola izgleda kao da je od Lego kockica

Odluka je pala, MiTo, 1.4TB, sa Sport paketom 2...

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2686 u: 22-07-2010, 12:04:42 »
....s obzirom da sam si KUPIO MiTo, evo par razmišljanja:

- vizualno, auto izgleda vrlodobro, opći dojam kvare prednja svjetla, koja su mogla bit agresivnija, pa bi cijeli auto izgledao opasnije kako sugerira bočna silueta i zadnji kraj
- unutrašnjost je za ovu klasu lunapark, sve ima i sve izgleda savršeno, kvaliteta izrade bi mogla bit bolja, da ne cvili na grabama...
- motor 1.4TB je odličan, nit je najbrži i najjači, nit je slabić, da mu je još 20tak konja, bio bi ubojica
- potrošnja je iznad granice očekivanog
- prostora u unutrašnjosti imam za mene, kćer i psa dovoljno, sjedala su zadovoljavajuća

...mogao sam kupit bilo koji auto u klasi, navozio sam se Mini Coopera, koji je totalno mini, nepraktičan, ali izuzetno kvalitetan, i to Alfa neće dostić još 100 godina
Clio RS je bio druga opcija, ali noge mi se žuljaju u unutrašnjosti, središnja konzola izgleda kao da je od Lego kockica

Odluka je pala, MiTo, 1.4TB, sa Sport paketom 2...

Evo baš pročitah tvoju mini recenziju MiTa, i mogu reć da sam pomalo neugodno iznenađen,ponajviše činjenicom da auto od 20 soma eura mini klase(što je po meni važno naglasiti) ima tako loše sastavljenu unutrašnjost?! :sado: Nadao sam se i bio sam uvjeren da je to daleka prošlost za Alfu pa čak i za Fiat,jer sam vozio podosta različitih 159-tki od 1.9jtd sa 150 ks do susjedove meni najdraže  3.2V6 :love: i u njima nije bilo nikakvih čudnih zvukova! Možda redizajn ponudi nešto bolju kvalitetu izrade ili se samo tome nadam?!

Što se tiče dizajna auto uživo izgleda 50%bolje nego na slikama,i osim onog prednjeg kraja koj mi se sviđa ,najveći problem je visina jednog mini -suva,jer kad pogledaš neke "tuning"slike Mitača kada je spušten kako treba ne da karterom grebe asfalt auto izgleda odlično!

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2687 u: 22-07-2010, 12:13:56 »
Evo baš pročitah tvoju mini recenziju MiTa, i mogu reć da sam pomalo neugodno iznenađen,ponajviše činjenicom da auto od 20 soma eura mini klase(što je po meni važno naglasiti) ima tako loše sastavljenu unutrašnjost?! :sado: Nadao sam se i bio sam uvjeren da je to daleka prošlost za Alfu pa čak i za Fiat,jer sam vozio podosta različitih 159-tki od 1.9jtd sa 150 ks do susjedove meni najdraže  3.2V6 :love: i u njima nije bilo nikakvih čudnih zvukova! Možda redizajn ponudi nešto bolju kvalitetu izrade ili se samo tome nadam?!

Što se tiče dizajna auto uživo izgleda 50%bolje nego na slikama,i osim onog prednjeg kraja koj mi se sviđa ,najveći problem je visina jednog mini -suva,jer kad pogledaš neke "tuning"slike Mitača kada je spušten kako treba ne da karterom grebe asfalt auto izgleda odlično!

....nije unutrašnjost loša, da se razumijemo, bolja je od svega što je Alfa do sada ponudila...ali konkurencija u Premium mini klasi nudi bolje...i da, moje uho je posebno osjetljivo na sve čudne zvukove koji se javljaju u unutrašnjosti...pogotovo kad se za auto iskrcaš 200.000+ somova

Ali kao zaključak: opet bi kupio MiTo... :pivo:

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #2688 u: 22-07-2010, 13:54:01 »
Mito je opca katastrofa od izgleda,cijene do voznih osobina,al svaki auto ima svoga kupca,bez obzira kolko je los

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #2689 u: 22-07-2010, 14:03:14 »
Mito je opca katastrofa od izgleda,cijene do voznih osobina,al svaki auto ima svoga kupca,bez obzira kolko je los

http://www.mibz.com/6099-comparison-new-audi-a1-versus-mini-citroen-ds3-and-mito.html

At this point, the absolute leader in the premium segment is – at least in theory – Alfa Romeo MiTo, the Italian model benefiting from the contribution of the competitive starting price and an extended range of engines on a wide range of powers

:clap:

Offline hanz111

• Sa stažom
  • Giulia 2.2 JTDM
    • Križevci
« Odgovori #2690 u: 22-07-2010, 14:35:01 »
Kolega, šta ti voziš kad si toliko pametan..?? :?:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2691 u: 22-07-2010, 14:39:04 »
http://www.mibz.com/6099-comparison-new-audi-a1-versus-mini-citroen-ds3-and-mito.html

At this point, the absolute leader in the premium segment is – at least in theory – Alfa Romeo MiTo, the Italian model benefiting from the contribution of the competitive starting price and an extended range of engines on a wide range of powers

:clap:

pa iskreno ovo drži vodu, sve osim tog prednjeg dijela, bez obzira sviđao se nekom mito ili ne, vidljiv je agresivniji look kod audia upravo radi farova, dok ostatk barnika i nije nešto sjajan, sve ostalo je na strani alfe... ma da i konkurencija nije nešto presjajna, ali nebitno...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2692 u: 22-07-2010, 19:33:25 »
OK!!! Ja sam papak, serator i saljem spam poruke!!!

Danas sam dobio priliku voziti MiTo 1.4 turbaka.
To NIJE Fijat! To NIJE smece.

MiTo je Alfa Romeo sa pedigreom. Laje kao Alfa. Ide kao Alfa. Napravljen je kao Alfa.  Doduse napravio ga je Fiat ali nema veze.

Ako itko misli drugacije taj pojma nema, neka si kupi Polo na dizel i ide na posao ZET.ovim tramvajima.
Ja kada budem mogao kupujem takvog MiTo-a tocka

A sada razum. Dosao je poznanik iz Italije. Dosao kod frenda u Zg. Idu na more. MiTom. Bili na cugi... da li mogu djir? Naravno.
Palis.... GRRRRRR rezi na tebe.... gas.... lavez..... Kretanje, semafor, medvedgradska..... pocetak jednosmjerne prema sljemenu...... lavez i cijuk na visim okretajima........   Kao ogroman terijer koji ti donosi loptu i pritom rezi na tebe od veselja....  podupravlja..... klizi preko nosa kada proklizi....
a to radi rijetko.....

Ljudi MiTo je odlican!! Ja sam bio uvjeren u nesto drugo ali promjenio sam misljenje.....

Btw prvi koji sam vozio je bio dizel pa nisam bio odusevljen. Sada jesam!!!

XariX

• Gost
« Odgovori #2693 u: 22-07-2010, 19:45:15 »

MiTo je Alfa Romeo sa pedigreom. Laje kao Alfa. Ide kao Alfa. Napravljen je kao Alfa.  Doduse napravio ga je Fiat ali nema veze.

Ako itko misli drugacije taj pojma nema, neka si kupi Polo na dizel i ide na posao ZET.ovim tramvajima.

A sada razum. Dosao je poznanik iz Italije. Dosao kod frenda u Zg. Idu na more. MiTom. Bili na cugi... da li mogu djir? Naravno.
Palis.... GRRRRRR rezi na tebe.... gas.... lavez..... Kretanje, semafor, medvedgradska..... pocetak jednosmjerne prema sljemenu...... lavez i cijuk na visim okretajima........   Kao ogroman terijer koji ti donosi loptu i pritom rezi na tebe od veselja....  podupravlja..... klizi preko nosa kada proklizi....
a to radi rijetko.....

Ljudi MiTo je odlican!! Ja sam bio uvjeren u nesto drugo ali promjenio sam misljenje.....

Nitko ni ne govori ništa kontra mehanike i motorizacije, ono kaj svima upada u oči su samo dvije stvari:
1. prednji farovi ( od milja nazavne bulje )  :hap:
2. treba ga spustit da izgleda pristojno, serijski izgleda ko mini-wanna-be-terenac

Unutrašnjost je tako-tako, al su ove dvije stvari boljka Mitutača. To promijenit, i niko ne bi ni zucnuo.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #2694 u: 22-07-2010, 20:31:56 »
Kakav god bio, meni se čini da bi mogli na kraju svi alfisti dići spomenik Mitu s obzirom na prodaju ostalih modela...

Realno, MiTo niti nema neku konkurenciju u klasi osim sad tog novog A1 ili mozda taj Citro DS3. Mini je ipak premalen auto, Clio, Corsa, Polo. Punto itd su čista konfekcija za mase. Na obične modele mislim

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2695 u: 22-07-2010, 20:52:01 »

a to radi rijetko.....

....čekaj, čekaj, do sada si srao po MiTu a da ga nisi niti provozao kak spada?
Ja sam s 1.4TB napravio cca 8tkm, a s 1.6Mjet 1500 km...
I opet velim, najbolji je u Mini Premium klasi, s tim da ima mjesta za napredak....

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2696 u: 22-07-2010, 21:00:39 »
Ma provozao sam ja dizla dovoljno ( cca 1000km) ali kod tog motora imas vremena gledati kako izgleda, osluskivati da li sta skripi..... biti realan.... tu MiTo padne na ispitu.... ali kada uzmes ovog pravog onda..... brate..... veselije nego paljenje na lomaci, zabavnije od South parka....  NEREALNO... bas kao prava Alfa!

Offline hanz111

• Sa stažom
  • Giulia 2.2 JTDM
    • Križevci
« Odgovori #2697 u: 22-07-2010, 21:47:15 »
Nitko ni ne govori ništa kontra mehanike i motorizacije, ono kaj svima upada u oči su samo dvije stvari:
1. prednji farovi ( od milja nazavne bulje )  :hap:
2. treba ga spustit da izgleda pristojno, serijski izgleda ko mini-wanna-be-terenac

Unutrašnjost je tako-tako, al su ove dvije stvari boljka Mitutača. To promijenit, i niko ne bi ni zucnuo.
I Alfa 8C ima isto buljooka svjetla, pa nikome ne smeta.. :da:
Neznam zašto je svima MiTo trn u oku... :?: :ne:

33QO

• Gost
« Odgovori #2698 u: 22-07-2010, 21:48:42 »

a to radi rijetko.....

Koje opijate koristiš?! Ponesi štagod na slijedeći susret  :hehe: :hehe:    Da mito reži  :smijeh :smijeh  .... lavež  :funny: :funny:  taj tvoj prika mora da je ostavio auspuh doma  :hehe: :hehe:

Mirko

• Gost
« Odgovori #2699 u: 22-07-2010, 21:49:32 »
nije trn u oku nego je brate mili ružan  :hehe: