Vidim i tu isti klinac... Ovako; prije pisanja ovog posta natočio sam si 0,5 l gemišt i reko sam sebi ajmo! U svom vozačkom stažu vozio sam mnogo različitih marki i modela automobila (što zbog prirode posla, što zbog vlastite zaluđenosti automobilima) koji su naravno, bili pokretani različitim motorima i gorivom. Bilo je tu razno raznih dizelaša, od onih starih (opel 1,6D VW 1,6 D Mercedes 2,0D 2,5D 3,0D Mazda 2,0 Fiat 1,3 1,7 D itd itd...) pa sve do novijih dizela (JTD, CDI, TDI, DCI, HDi itd itd... i benzinaca od 600, pa do valjda 5500 kubika, neznam nit sam točno) i mogu priznat da ovi potonji, noviji dizelaši u večini slučajeva oduševljavalju svojom elastičnošću, potrošnjom, mirnim radom i performansama. Ali ja sam jednostavno jedan od onih (kao i puno nas tu na ovom forumu) koji voli benzinske motore. Ja volim miris benzina više nego miris dizela. Ja volim visoke okretaje i urlikanje motora na istim. I ne može mi nitko to zadovljstvo uskratit. I zato mi je več teško čitat te postove i ta prepucavanja na ovom forumu kako su dizeli bolji, manje troše a brži su i više kuna ostane u novčaniku, kako "nakon što probaš dizela nisi više isti"... i s druge strane ne mogu više čitat i slušat spike nas koji vozimo benzince kako dizeli ne valjaju, kako smrde, kako dime, kako su traktori itd. itd. itd... Nas sve koji smo ovdje na ovom forumu i klubu je spojila jedna stvar koja se zove ALFA ROMEO koja nije samo marka automobila nego način života i nije bitno da li je pokretana na dizel, benzin, biodizel, plin, struju, zrak ili solarnu energiju, da li ima prednji, stražnii ili 4x4 pogon. Zato dragi moji alfisti (od kojih su mi neki od vas postali jaako dobri prijatelji) molim vas da prestane to nezrelo prepucavanje!
Hvala!
Iskreno Vaš,
Speeed