ajmo o mehanici. sta je to tako inovativno u tom autu , ako bi strucnjaci na forumu mogli pojasniti? po cemu se taj auto razlikuje od ostalih, i koja su mu vozna svojstva.
ja neznam, pa ako netko zna neka objasni. a do tad nam jedino ostaje da komentiramo izgled, jer izgleda da je to jedino sta znamo o autu.
ja cu probat pogodit. grande punto sa nafutranim motorom. vrijeme ce pokazat jel je ili nije.
nije to bas istina... motor je nafutran... znaci nije samo prmjesten iz punta..(1.4tb)
upravljanje je drukcije(Dynamic Stearing Torque) ima Q2 diferencijal...dodouse nije mehanički vec elektronski... odnosno kotac koji bi proklizavao auto ga koči pa se automatski moment prenosi na onaj drugi kotač..
nadalje ovjes je drukciji, doduše nisam ga vidio još ali sam pročita da su umjesto stabilizatora(klasicno rijesenje na puntu) na svim amortizerima dodane neke opruge sto je rezultiralo smanjenjem mase i nižim težištem
kočnice su također puno bolje 305 mm promjer ispred 251 mm iza(1.4tb)
vjerovatno ima toga još ..vrijeme ce pokazati ... samo da uhvatim koju da dodje na servisd kod frenda pa cu malo detaljnije proucit to...