Evo da i Oro kaže koju besidu na ovu temu.

Bio sam danas u Autocommerca, pa me prodavać (s kojim sam u međuvremenu postao dosta dobar) pozvao da probam Mita turbaka. Ajde, kažem ja, da vidimo to malo šarmantnu raketu, kako ga sve nazivaju :rolll: Prvi dojam nakon ulaska u auto, oduševljen koliko ima mjesta, preglednost instrumenata i položaj vozaća. Nisam baš zadovoljan pregledom retrovizora, ali to nije zamjerka, jer sam navikao na 159-kine koji su kao u kombija. Prilikom kretanja u N (normal) modu sa upaljenom klimom, auto prede i ni po ćemu se nebi reklo da ima 155 ks. Lijepo ide, prima gas i dobro leži. Prva zamjerka mi je preosjetljivi servo koji reagira i na najmanji dodir, što se baš i ne smanjuje tako, drastično povećanjem brzine. Dolaskom na krivudavi brdski teren (okolica Žrnovnice) prebacujem na D (dinamic mod), gasim klimu i

. Auto prima gas, servo odmah postaje krući, skoro pa drugo auto! Kažem skoro, jer svi oni hvalospjevi u raznim testovima nisu ni blizu stvarnosti. Pritiskom na papučicu gasa ne događa se nikakva eksplozija snage, već osjetno ubrzanje penjanjem preko 4000 okretaja. Auto odlično drži cestu, ali pri velikim okretajima raste buka u kabini, a koja nije onako plemenita kao reski zvuk motora. Pa jači osječaj ubrzanja imam kad stisnem gas u onom mom tenku od tone i šesto kila

:. Auto traži učestalo šaltanje brzina, niti traga elastičnosti. A (all wether) mod nisam probao. I na kraju kad sam izašao iz njega i ponovo ga pogledao

Definitivno to nije auto po mom guštu.
Pozitivno
- komfor
- dna
- stabilnost
Negativno
- buka pri višim okretajima
- servo volan
- elastičnost mjenjača
Obzirom na cijenu koštanja i dobivenoga, mislim da je za manje novaca bolje kupiti 147 JTD (ukoliko nekome ne smeta stara linija) koji sa svojih 120 ks će dati isto, ako ni i više eksplozije snage i živosti. Neka se poklonici ovog automobila ne ljute (nisam testni vozać nego netko ko raspolaže sa svojim novcima, a želi ih što bolje utrošiti) ali to je moje osobno mišljenje.

branik već zinio!