imao sam priliku sjesti u MiTo i prije službene promocije u Rh i autić je stvarno dobar i usporedba sa 147icom, po meni je smiješna. MiTo je astronomski iskorak u kvaliteti. A što se tiče zajedničkih dijelova s drugim proizvođačima - to je nužnost danas i velikim proizvođačima a kamoli ne Alfi koja ipak nije svjetska marka i ne prodaje na mmilijune auta godišnje. Ipak teško je o ukusima raspravljat - meni je MiTO uživo odličan
Kvaliteta mita u odnosu na 147 je jedna velika kara.

Prvo što upada u oči je grozni dio između siceva gdje je ručna koji podsjeća na onaj iz Punta, tvrd, ćelav i loše obrađen, sama ručna je božečuvaj bože sačuvaj ako nije riječ o distinctive verziji. Oplate vrata su izuzetno spartanski obrađene, par linija sim tam i sve izgleda kao da je jedna velika plastična jeftina ploha, dok na 147 je to sve nekako ljepše izvedeno sa mekšom plastikom, tapeciranim dijelom.... Da ne pričam o oklopu volana i prostoru lijevo od volana. Jednostavno ne vidim ni jedan detalj po čemu je to mito bolji unutra. Plastika gdje je radio je tanka i tvrda, možeš kuckat po njoj, a u 147 je to neki posebni materijal, više matiran i preciznije napravljen (obrubi, dosjedi, one ladičice ispod radia, komande dvozonske klime, pa onaj prostor za pepeljaru sve je to više u detalje i izgleda pedantnije...) Dalje mito ima neki šugavi blaupunkt radio koji ne liči na ništa, još su sa trane po dve rupe za izvadit ga van. Instrument tabla u mitu izgleda ko igračka, šarena sa onim falš alu obrubima dok se u 147 sve cakli i podsjeća na skupe satove, jednostavno kad sjedneš u 147 kao da si sjeo bolji auto jer 147 to i je, bez obzira na godine. Razlika u godinama postoji, al to je auto baziran na autu srednje klase, a mali auti nikad neće napredovat do razine srednje klase od pred 10 godina. Tako da ja ne znam o čem ti pričaš

: Ja sam se razočarao kad sam vidio mito iznutra i to je bio onaj od preko 180000 kn. Da ne pričam na što bi mogao ličiti onaj manje skuplji sa 78 ks. :hehe: