danas grdi i ja malo bili kod seba i provozali MiTo...1,4turbo 155ks distinctive...
motor je zaslužio da ga se prvo spomene, stvarno odlične performanse, vuče stalno i uvijek. naravno za razliku od ts-a nema onog kicka u višim okretajima, ali kada se pogleda brzinomjer tek se vidi koliko auto ideeeeeeeeee. na autoputu i u 6. brzini auto bez pogovora ubrzava. marinkrk je spominjao novi mjenjač na poluge i stvarno je odličan za rukovanje. meni jedino malo smeta sama ručica koja mi je preduga. na autu su 17ice i dosta nabija po lošijem asfaltu. potenze dobro drže iako se vdc u prve dvije brzine rado aktivira. u brzim zavojima kada se auto postavi drži odlično, dok god kraćih i oštrijih zavoja ako se pretjera guza zna biti vrlo vesela, ali zato je tu elektronika koja pazi da sve prođe u redu. 147ica sa mcphersonom otraga je ipak iz jedne druge priče. naravno s više prakse i slaganja s autom neke stvari bi vjerojatno igledale bolje. što se tiče upravljača - ocjena bi bila neka trojka plus...jednostavno nakon 147,156,GT elektroservo ne može konkurirati. a tu je i asistencija na volanu u dynamic modu koja dosta iritira i zbunjuje. vjerojatno bi i tu pomogle praksa i navika.
kako sam i prije rekao meni se auto sviđa i nemam nikakve posebne primjedbe na dizajn...unutrašnjost u noćnom osvjetljenju je odlična...prava mala alfa. sjedi se nisko i vozačka pozicija je stvarno dobra.
cijena auta je 22.000€ i za te novce se dobije stvarno dobra mala alfa sa jako solidnom opremom.
konačni zaključak nam je bio da bi bilo odlično probati taj motor u 147/156/GT....ukupna ocjena 4+