14-06-2026, 18:09:43

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 399223 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #810 u: 30-10-2008, 15:13:53 »
meni je mito recimo linijama puno skladniji od 147-ice, ne kažem ništa protiv 147 super je to auto (upravo zbog velike ponude opreme i svega na njoj) samo što mito je ipak noviji dizajnom i svime i jednostavno mi je unutrašnjost puno ljepša jer nije baš onako klasično odrezana konzola, jednostavno nevolim kada auto ima ravno odsječenu konzolu pa rupu pa mjenjač to mi nikako ne prolazi
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

ijuric

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #811 u: 30-10-2008, 16:10:42 »
Ovo prvo se bas ne odnosi na mene  :ne: , ima tam negdje valjda u starim postovima kad mi jos 147 nije bila niti u planovima sam pisao da mi je FL puno ljepsi. Tj. prednji kraj prve 147 meni nikad do kraja nije sjeo. Isto tak 166 kad sam vozio sam uvijek žalio što nije FL jer ona premala svijetla i pomalo tužan pogled nikak ne mogu prozvakat.

MiTo se meni sviđa, auto je kralj svoje klase  :)

:clap: ja se sjecam da si uvijek isto govorio  :hehe:..a meni je bas obrnuto  :craz al se slazem da mi definitivno mito kvalitetom materijala i zavrsne obrade zaostaje za 147 (i ja ne vidim nikakvu rupu u konzoli kod 147 i ovo sta kaze GTA, ovisi u koju opremu sjedas)...samo sta je meni 147 nakon redizajna ipak izgubila na ukupnom dojmu (pogotovo ona lajsna kad je bila ono mi bio ocaj), a i prednji kraj iako ima malecka svjetla mi je ljepsi u prvoj verziji  :craz ...

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #812 u: 30-10-2008, 17:33:05 »
uz to još Alfa ove godine bilježi 30-ak % manju prodaju, ostali proizvođači također, zatvaraju se tvornice, usporava se gospodarstvo....a Mito ima paprenu cijenu... Mislim da bi cijena trebala bit korigirana recimo za nekih 5-7 %, i to bi onda već bila razumna cijena.

Trenutačna situacija - visoka cijena, a još više činjenice kao što su da kod nas treba dodatno platiti SPORT tkaninu, a vani je to dolazi s paketom sport,  visoka cijena dodatne opreme, apsolutno nikakvi popusti (niti tepihe ne daju, a na popisu su dodatne opreme za 50 €) me jako odbijaju od ovog, meni inaće, prekrasnog auta.

Inaće, netko je bio spomenuo usporedbu 147 i Mita... ja sam prošli tjedan baš u salonu sjeo prvo u jednog, pa u drugog. Istina je da je 147 ipak nešto veći, no, po meni je Mito ipak osjetno kvalitetniji i ljepši u unutrašnjosti... Teško bi se pored Mita odlučio za 147. No, opet, to je samo moj subjektivan stav.

Pozdrav

U 147 skoro da i nema nekvalitetne plastike, dok je u mitu ima napretek.
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 14:55:09 od INTCP »

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #813 u: 30-10-2008, 18:16:15 »
U 147, skoro da i nema nekvalitetne plastike, dok je u mitu ima napretek, npr. plastika na konzoli ono srebrno je najjeftinije moguće, oko volana, dio između siceva gdje je ručna, obloge vrata. Pa obloge nosača krova... Ispod lima je dorađeni ovjes punta koji možda šljaka, al 147 meni djeluje suverenije. Uostalom to je skraćena 156. I koliko god su danas mali auti narasli osjeti se da je to klasa ispod. Jer bi tom logikom značilo da se npr. Punto 2 vozi bolje od npr. alfe 155 jer je noviji pa je napredniji.
Ovo vrijedi i za 147 maranello. Uostalom jel netko sjeo u bazni mito bez sve one kožice i crvenila? On nema ni kožni volan.

da osnovni MiTo je poprilično ćelave opreme - ratkape, gumeni volan itd..

i to za 20k € puno previše..a Distinctive je samo 1000€ skuplji tako da neznam tko bi uopće uzeo Progression

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #814 u: 30-10-2008, 18:55:03 »
da pa bez opreme je slaba ali ja pričam o onoj u ac-u što ste je vidjeli na susretu kada je bio u st. a nije nema rupe konzola ali je odsiječeno kao u gt i to mi se ne sviđa jer je u večini alfa tako
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

ijuric

• Gost
« Odgovori #815 u: 30-10-2008, 19:47:45 »
 :redf: :redf: ne znam valjda sam ja corava, il ne kuzim kako to mislis odsjeceno..ja kad gledam sliku iznad od mito i ovu od 147 meni to izgleda slican ergonomski polozaj...nije nakoseno prema vozacu ko u nekim modelima..jel mislis na to da nije izbocen taj sredisnji greben? ako je to onda to je, ali meni se osobno svidja taj design i cak sto vise kad je dizajniran taj greben je bio iskorak naprijed u uredjenju inerijera, dok mi nekako ovaj od mita nije toliko razlicit od drugih marki...ne znam detalji su mi neki super ali dojam mi nije "alfa"...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #816 u: 30-10-2008, 20:12:28 »
a svako ima svoj ukus  :craz meni se recimo taj totalno okomit središnji greben ne sviđa sve ostalo je  :love: jedino to zamjeram što su to potrpali na sve alfice osim sada novijih modela kao što su 159 i brera sad su takve grebene počeli stavljat ubiti jako slično gtv modelima ima taj tzv. most, al znam da možda i ja dosta filozofiram to mi mnogi kažu  :craz al šta češ svakom se sviđa neke deseto  :craz  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

ijuric

• Gost
« Odgovori #817 u: 30-10-2008, 20:23:27 »
 :craz ma ne filozofiras, samo malo  :hehe: ok..al po polozaju su ti isti i mito i 147, ta dva koja si naveo se razlikuju, ali si ti napisao da ti se zbog tog ne svidja 147 jer je tu neka rupa tj odsjeceno je...  :craz a ostalo je stvar ukusa..mnogima se nije svidio taj design zakrivljenog grebena kod ta dva modela o kojima govoris, ali opet stvar ukusa, samo htjedoh reci da ne vidim razliku izmedju koncepta u polozaju grebena izmedju ova dva o kojima govorismo...cak mi mitov izgleda totalno fiatovski i meni nije sjeo do kraja (iako je dizajniran godinama kasnije meni modernije djeluje ovaj kako velis odsjeceni :craz)...inace mi gtv kao sto ti vozis jedan od ponajboljih koncepata interijera i dan danas..al to je  :off pa onda u drugoj temi o tome  :hap:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #818 u: 30-10-2008, 20:29:49 »
ma znam slični su samo kada sam vidio u mitu onaj materijal imitacija karbonskih vlakana odma me kupio time auto  :craz jest da je središnji greben sličan ali mrvicu je drugačiji jer ima 2 zakrivljenja, ma uglavnom glavno da je alfa neču više filozofirati  :craz inače da i meni je gtv najbolja alfa ikad i baš zato neče nikada na prodaju taj auto ostaje živ dokle god sam ja živ  :craz  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

ijuric

• Gost
« Odgovori #819 u: 31-10-2008, 09:55:32 »
eto tako...sad se jos lijepo izgrlite, izljubite, iz**** i mirna BiH  :craz

vec jesmo  :volim :cigara:  :hehe:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #820 u: 31-10-2008, 12:10:50 »
 :?:treba vas :batin :batin
pustite unutrašnjost, sve je stvar ukusa :da:
 bit svega je da se mito perfektno vozi :da:
ko god je vozio mito rekao je da je bomba šta se tiče vožnje a to je sva bit ALFE.
STRAST VOŽNJE I UŽIVANJA U VOŽNJI :drive: :drive: :da: :da:

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #821 u: 31-10-2008, 12:19:22 »
Mudro zboriš M  :clap:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #822 u: 31-10-2008, 12:24:14 »

By the way, baš me zanima kakva iskustva ljudi do sada imaju s 159, što se tiće kvalitete...

Imamo tri 1.9 JTDM i jednu 2.4 JTDM u firmi sa 30-60 000 km. Sve OK, i jos ih voze ljudi koji ne znaju ni benzin naliti..pardon dizel..
Neki auti iz prvih serija (ne naši nego generalno) su imali problema sa strujom kao i svi ostali auti prvih serija svih prozvođača..

Znam iz prve ruke neke priče "sretnih" vlasnika BMW-a i meca sa preko 100.000 EU...

« Zadnja izmjena: 31-10-2008, 12:25:59 od boris »

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #823 u: 31-10-2008, 12:31:52 »
Meni licno je Mito prelijep auto. Neko govori o germanizaciji dizajna sa malo francuskog sarma. Mene Mito unutra najvise podsjeca na 145( sa ovim okruglim otvorima za zrak),samo sto je u Mitu sjedenje malo normalnije,odnosno nize,sto je super. Samo je vazno da ide i lezi kao prava Alfa ostale stvari su argumenti za pljuvanje po njoj.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #824 u: 31-10-2008, 12:34:49 »
Meni licno je Mito prelijep auto. Neko govori o germanizaciji dizajna sa malo francuskog sarma. Mene Mito unutra najvise podsjeca na 145( sa ovim okruglim otvorima za zrak),samo sto je u Mitu sjedenje malo normalnije,odnosno nize,sto je super. Samo je vazno da ide i lezi kao prava Alfa ostale stvari su argumenti za pljuvanje po njoj.
:ok: :ok:ALFISTA U SRCU I DUŠI :drive: :ling: :ok:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #825 u: 31-10-2008, 12:40:13 »
joke legendo :ok:
a sad ravno u salon i na probnu vožnju :drive:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #826 u: 31-10-2008, 13:04:37 »
GM MiTo.!
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #827 u: 31-10-2008, 13:09:00 »
Ja isto nisam primjetio da je MiTo po icem kvalitetniji od 147. Modernije i ljepse izgleda unutrasnjost, ali kako je reko intcp, ipak se vidi razlika u klasi unatoč velike razlike u godinama.

Gdje ćeš bolje od 147-ce prve serije? Ona im odličnu unutrašnjost, nisam baš pručavao FL, ali ljudi kažu da je unutra lošija.
Meni je Mito na razini kvalitete prve 147, ali nešto modernija. A onaj fake karbon je baš dobar.

Offline Drago

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #828 u: 31-10-2008, 13:14:52 »
Nema ga još u nas za probnu vožnju.
Joke  :sado:
Jeremy Clarkson:
With the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #829 u: 31-10-2008, 13:19:07 »
Upravo gledam cjenik Mita i prva stavka je ovo:

193 Isključenje senzora EOBD

Šta je to?
« Zadnja izmjena: 31-10-2008, 16:20:16 od boris »

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #830 u: 31-10-2008, 13:28:57 »
meni osobno se baš ne sviđa unutrašnjost, a jedna od najboljih unutrašnjosti nekog auta mi je definitivno ona fiat coupea, neznam zašto u bar jedan od novih modela nisu uzeli tu koncepciju i malo je modernizirali
........

ijuric

• Gost
« Odgovori #831 u: 31-10-2008, 13:39:16 »
Upravo gledam cjenim Mita i prva stavka je ovo:

193 Isključenje senzora EOBD

Šta je to?

to je skracenica od european on board diagnostic (u usa je to onaj usvojeni standard obdII - mislim da je tako, a ovo je sad evropski), a odnosi se na standardizaciju ektronicke dijagnostike (senzori itd) da bi se sprijecilo da se sa raznim softverima koji nisu oridjijji prcka po motorima, znaci svako reprogramiranje moze ic tvornicki tj postoji standardizirani sustav koji se koristi, vjerovatno bi seb o tome puno znao...... taj senzor radi tako da ocitava greske bilo kojeg tipa i javlja vozacu...ali to je standard za sve proizvodjace isti koliko je meni poznato i uveden je da se na neki nacin pomocu istih programa moze ocitavati greske za sva vozila..ali reprogramiranje zaboravi...samo mi nije jasno zasto je onda ta funkcija data kao opcija da se moze iskljucit? valjda zato da mos dizat snagu motora sto mi je jako cudno :)...inace joke si dao truda vidim  :hehe: ...pa cu i to komentirat malo..slazem se sto je marin napisao..ali ne moze mi nitko reci da vam dizajn nije vazan..mozemo pricat da je nekom nes lijepo drugom ne, ali smatram tko god kupuje ista talijansko (namjestaj, cipele, odjecu, aute itd..) itekako je saker za dizajn  :craz

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #832 u: 31-10-2008, 13:51:20 »
Znam ja JAKO dobro šta ta kratica znaci (hoces da ti pricam o OBD protokolima  :craz), nego me zanima kakva je to opcija uz nadoplatu? prvi put tako nešto vidim i nema mi baš logike u tome?

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #833 u: 31-10-2008, 14:15:54 »
Ajde Grdi ti to konačno provozaj pa da cujemo i tvoje dojmove  :ok:

Btw. kak su cijene u deželi za Mito?

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #834 u: 31-10-2008, 15:23:10 »
 :undd: home

I minus što nisi dosao u Split  :hap:
Bilo je i kod nas onih akcija za 159 za vrijeme auto showa. Ali ne ide bas u glavu kako to da u njemackoj MiTo pocinje sa 14.700 pa da je ne znam kak celava oprema, ima i 20 KS više nego kod nas.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
« Odgovori #835 u: 03-11-2008, 21:26:17 »

Offline Drago

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #836 u: 03-11-2008, 21:33:31 »
AMNV - Alfa Romeo Mito i Lancia Delta (III dio)

ljuta papričica.

Interesantan podatak ovaj sa prodajom Alfe u HR....a na promociji MiTa sam čuo da je Dalamacija najjača u HR što se tiče Alfi...što se onda može zaključiti da je Dalamcija najjača u svijetu  :song:  :)
Jeremy Clarkson:
With the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #837 u: 03-11-2008, 21:45:19 »
e upravo taj dan kada se to snimalo sam ja prolazio sa svojoj alfom taman išo sa faksa doma a ako malo bolje pogledate pred kraj filmića kada se mito penje na uzbrdicu u pozadini se vidi moja gtv i kombi iza mene  :craz evo sad je i moja malo promovirana ma da se ne vidi baš najbolje  :craz  :hello:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

ijuric

• Gost
« Odgovori #838 u: 03-11-2008, 21:46:06 »
AMNV - Alfa Romeo Mito i Lancia Delta (III dio)

ljuta papričica.

:smijeh :smijeh :smijeh o agime agime crni sine...jednom sam u nekom auto magazinu citala njegov intervju kad je najavljivo izlazak mitoa i pricao je otprilike iste nebuloze...prva recenica i paf "na podvozju punta"  :o000: kao to bi trebal bit plus i privuc alfofile  :hehe:  kao skupu marku koju si sad mogu ljudi priustit (usporedba sa 147 di naglasava da je manji i nije bas cijeli alfa al to sta vise kosta to mu valjda kliznulo s uma  :hehe: ) i istice uspjeh modela o kojem ce isus pokoju sigurno pa necu ja  :hehe: ...e ako on radi dobar marketing onda ja ne znam sta je dobar marketing  :smijeh al valjda radi kad smo prvi u svijetu tj dalmacija ko sta kaze drago  :smijeh (mislim to za dalmaciju i ja kazem al ne u ovom kontekstu  :hehe:)...meni je taj agim ziva koma  :hehe: :hehe: al mu frizurica svjetska a i izricaj frajerski samo mu fali cacckalica u ustima dok srcka i nonsalantno izgovara ove mamilice za nove kupce :hehe:  :love3: :love3: a najbolji dio filma je ova gtv u pozadini sta se vidi  :love:  :ok:  :hehe:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #839 u: 03-11-2008, 21:48:19 »
he he  :craz  :hello:  :pivo: imaš dodaj  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB