0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Samo su tu varijacije na temu od unutrasnjeg promjera do vanjskog
1,3-1,5 - 42,5mm1,7 42,5mm-45mm17 16v 50mmMozda bi i mogao staviti od 16v uz neke prerade ali bi izgubio okretnog momenta u nizem podrucju
Ovo sto sam je naveo si promjeri cijevi na kraju ne na portovima iz glave Koji su naravno manji.INTCP - Ako su ti oba lonca nakon dovoljno protocna dobijas nesto vecu protocnost a time i koji ks pri visim okretajima. AR tvornica se na 16v a posebno P4 modelu pomucila da izvuce maksimum okretnog na niskim sa sto manjim gubitkom snage na visokim.Oblik, duzine cijevi temperatura u njima ama bas sve je poprilicno optimizirano bas za 16v motore i njihovo otvaranje/zatvaranje ventila.
Citat: -164- - 06-07-2007, 01:37:32Citat: Sipekius - 06-07-2007, 01:32:54Budeš već nešto našao šta će ti se svidjeti. Treba samo tražiti. Evo ja sam onu 33 1,5 4x4 koju sam kupioi nažalost vrlo brzo morao prodati, pronašao čisto slučajno. Na njoj je sve bilo original. Čak i oba prednja fara!! Na retrovizorima su se još vidjeli natpisi Alfa romeo, jedan detalj koji nisam vidio kasnije gotovo na niti jednoj 33. Ta 33 jedino nije imala original natpis 1,5 4x4.Treba biti uporan u traženju.želim ti puno sreće u potrazinije da tražim 33 ali gledam ovako usput i da niđe neka stvarno dobra vjerovatno bi uzeo...trebao bi jednu 33 1.5 s karbovima ić gledat...91godina, original 60tkm, prvi vlasnik, navodno ušćuvana ali nisam ju vidio...volio bi jednu dobru 33ojku, ipak je to prva alfa koju smo imali i prva u kojoj sam se vozio i od te 1991. sam zahvaljujući njoj zaljubljen u alfe a sjećam se i tvoje 4x4 i auto je preko slika apoteka i žao mi je kaj si ju morao prodatiPa šta je s onom crvenom 1.7 ie s auti.hr?
Citat: Sipekius - 06-07-2007, 01:32:54Budeš već nešto našao šta će ti se svidjeti. Treba samo tražiti. Evo ja sam onu 33 1,5 4x4 koju sam kupioi nažalost vrlo brzo morao prodati, pronašao čisto slučajno. Na njoj je sve bilo original. Čak i oba prednja fara!! Na retrovizorima su se još vidjeli natpisi Alfa romeo, jedan detalj koji nisam vidio kasnije gotovo na niti jednoj 33. Ta 33 jedino nije imala original natpis 1,5 4x4.Treba biti uporan u traženju.želim ti puno sreće u potrazinije da tražim 33 ali gledam ovako usput i da niđe neka stvarno dobra vjerovatno bi uzeo...trebao bi jednu 33 1.5 s karbovima ić gledat...91godina, original 60tkm, prvi vlasnik, navodno ušćuvana ali nisam ju vidio...volio bi jednu dobru 33ojku, ipak je to prva alfa koju smo imali i prva u kojoj sam se vozio i od te 1991. sam zahvaljujući njoj zaljubljen u alfe a sjećam se i tvoje 4x4 i auto je preko slika apoteka i žao mi je kaj si ju morao prodati
Budeš već nešto našao šta će ti se svidjeti. Treba samo tražiti. Evo ja sam onu 33 1,5 4x4 koju sam kupioi nažalost vrlo brzo morao prodati, pronašao čisto slučajno. Na njoj je sve bilo original. Čak i oba prednja fara!! Na retrovizorima su se još vidjeli natpisi Alfa romeo, jedan detalj koji nisam vidio kasnije gotovo na niti jednoj 33. Ta 33 jedino nije imala original natpis 1,5 4x4.Treba biti uporan u traženju.želim ti puno sreće u potrazi
Ipak stavljam novo, moja je ista takva, hvala svejedno
Citat: INTCP - 06-07-2007, 09:03:43Citat: -164- - 06-07-2007, 01:37:32Citat: Sipekius - 06-07-2007, 01:32:54Budeš već nešto našao šta će ti se svidjeti. Treba samo tražiti. Evo ja sam onu 33 1,5 4x4 koju sam kupioi nažalost vrlo brzo morao prodati, pronašao čisto slučajno. Na njoj je sve bilo original. Čak i oba prednja fara!! Na retrovizorima su se još vidjeli natpisi Alfa romeo, jedan detalj koji nisam vidio kasnije gotovo na niti jednoj 33. Ta 33 jedino nije imala original natpis 1,5 4x4.Treba biti uporan u traženju.želim ti puno sreće u potrazinije da tražim 33 ali gledam ovako usput i da niđe neka stvarno dobra vjerovatno bi uzeo...trebao bi jednu 33 1.5 s karbovima ić gledat...91godina, original 60tkm, prvi vlasnik, navodno ušćuvana ali nisam ju vidio...volio bi jednu dobru 33ojku, ipak je to prva alfa koju smo imali i prva u kojoj sam se vozio i od te 1991. sam zahvaljujući njoj zaljubljen u alfe a sjećam se i tvoje 4x4 i auto je preko slika apoteka i žao mi je kaj si ju morao prodatiPa šta je s onom crvenom 1.7 ie s auti.hr?INTCP, na ovu misliš? Auto oglasnik - Auti.hr Auto oglasnik - Auti.hr a kakva je ovo 33 sa 75KS? jel to postoji u serie 3 ili je to je neka greška? Auto oglasnik - Auti.hr
Satovi su ti od 1.3 !!! )) ,a i sjedala ,ali motor je čini mi se pravi 1.7
Citat: RoadRunner - 11-07-2007, 09:17:27Satovi su ti od 1.3 !!! )) ,a i sjedala ,ali motor je čini mi se pravi 1.7Kakve veze to ima? Auto je u originalu 1.5.Nešto mi nije jasno, gdje on mjeri brzinu? Na mjenjaču? Dal je moguće da ovi satovi ne pokazuju dobro? Inače auto je u originalu 1.5, pretpostavljam da je i mjenjač od 1.5. Kad bi stavio do 240, skala bi bila još zgusnutija, pa bi pokazivao više nego što idem po nekoj mojoj logici. Za sad prvu vuče do oko 65, druga malo preko 100...
Imam pitanje...Ona motka s kojom je zadnji most vezan za karoseriju dal mora bit ravna ili kriva?
Ima li netko opruge od 16V? One bi trebale bit kraćeod serijskih, moje su rezane.I dal su amortizeri od 16V tvrđi od običnih?
dobro jel netko zna dal je postojao 1.3 boxer sa 75KS u serie 3?ja znam za 1.3 V/VL sa 88KS i 1.3 IE sa 90KSa sjećam se da je bilo i serie 3 kojima je iza samo pisalo 33..koji je to motor?
Citat: -164- - 11-07-2007, 15:10:24dobro jel netko zna dal je postojao 1.3 boxer sa 75KS u serie 3?ja znam za 1.3 V/VL sa 88KS i 1.3 IE sa 90KSa sjećam se da je bilo i serie 3 kojima je iza samo pisalo 33..koji je to motor?Navodno je, ali samo za neka tržišta, kao npr. Grčka..
U seriji 2 postojao je motor 1,2 sa nekih 60 ks. Da li je takav motor postojao u seriji 1? Za seriju 3 sam siguran da nije postojao. Znam da se model 33 s tim motorom nije prodavao u ondašnjoj jugoslaviji. Da li je model opremljen tim motorom bio namjenjen nekom određenom tržištu?