R134 kod mene od lani još....za sad nema problema osim ovog s kompresorom 
Ako si punio R134a,a prethodno je u sistemu bio R12 (možeš vidjeti na naljepnici kompresora),tada si najvjerovatnije uništio kompresor.Stari i novi (eko) plin nemaju
isto ulje za podmazivanje.Ako se mijenja novi plin,tada je potrebno totalno očistiti sistem,što je skoro nemoguće,te je kako mi je kazao jedan serviser,potrebno izmijeniti
sve nove instalacije (cijevi,hladnjake,kompresor,hladnjak unutrašnji itd.),što bi koštalo više od cijene našeg vozila.Navodno se može sistem ispuvati dušikom,u svakom slučaju treba se savjetovati sa stručnjakom,a ne kvazi meštrima,ovdje se radi o dosta osjetljivoj stvari.
Tako,ako kupuješ rabljeni kompresor,mora biti skinut direktno sa auta,jer ako je bio skinut prije i stao otvoren neko vrijeme, možeš ga baciti,jer su strašno osjetljivi na atmosfersku vlagu.
Činjenica je da nakon 18 godina kompresor oslabi te klima ne hladi kao nekad.To je problem koji bih i ja htio riješiti,jer pored toga što mi je 33-ca prvo pravo auto koje sam
kupio tj.prva ALFA,to je bilo i prvo moje auto sa klimom,nakon čega mi je bez toga vožnja ,posebno u Dalmaciji ljeti nezamisliva.
Javi svoja iskustva ako riješiš problem jer i mene čeka isto,iako mi sve još funkcionira,ali ne kao nekad.