Pozdrav,
desila mi se cudna stvar sa mojom alfom, pa me interesuje da li je ko od vas imao slicnih problema.
Naime u najgorem mogucem momentu, pred praznike, zadnja/straznja kako vec sajba iliti staklo na gepeku jednostavno je eksplodiralo.
Sad moram cekati kraj praznika, koji se u BiH, u januaru znaju otegnuti, da bi pronasao drugu sajbu.
Malo sam pretrazivao internet, i nasao par slucajeva vlasnika 147-ica koji su imali isti problem. Staklo eksplodira iznutra prema van.
Da skratimo diskusiju: staklo nije bilo osteceno, nije bilo zbog temperaturne razlike (nije bio ni velike hladnoce : 3 stepena u plusu), auto je bilo parkirano i zakljucano, niko nije razbio (bio sam pored auta kada se desilo) i nije moglo nista doletjeti sto bi je razbilo, jer na kraju krajeva, staklo je puklo iznutra prema vani (par komadica stakla je vani palo, ni jedan unutra u auto) , i ja sam svojim ocima to gledao kada se desilo.
Sudeci po onome sto sam nasao na internetu, izgleda da se to desava sa godistima 2001. i 2002. godina proizvodnje. Nisam uspio naci sto je uzrok i je li Alfa Romeo pozivao vlasnike u servis (ja sam je kupio polovnu, ali sa jako malom kilometrazom- 20.000 km), a prosli vlasnik mi je nedostupan pa ne mogu da ga kontaktiram da ga pitam je li on imao poziv od Alfe vezano za to staklo.
auto je Alfa Romeo 147 2.0 selespeed.
E je li imao ko slicnih desavanja ?