Nakon nekoliko mjeseci mira sa Alfom, danas mi se desio jedan problem za koji sam mislio da sam rijesio bar na neko vrijeme, mada kupovinom polovnih dijelova nikada ne znas koliko ce trajati. Tako je bilo i sa letvom volana koju sam kupio kao zamjenu za svoju koja se cula na lijevoj strani kada se prelazi preko neravnina. E sada dolazimo do problema koji me mucio par dana i na kraju otkrijem u cemu je stvar. Tipicno za letvu volana da je pocela pustati ulje. I tako pocnem provjeravati moguci uzrok gubljenja ulja. I tako auto na dizalicu i sve detaljno pregledam, vidim da malo curi na jednom od sarafa ( tako cemo ga nazvati ), to dotegnem i nadam se da je problem rijesen. Dolijem ulja i polagano drugi dan na posao ( sreca da sam ostavio visak ulja u gepeku). Upalim auto cuje se servo pumpa da zuji. Gledam fali ulja. Mislim da je to ok jer se sistem ozracilo i dosipam ponovno ulje. Do kuce je izgubljeno ponovno nesto malo manje od pola litra ulja sto je stvarno mnogo. Opet na dizalicu mada na mjestu koje smo dotegnuli nema tragova ulja i ostajemo bez ideja. Nakon nekog vremena dodjemo na ideju da pogledamo ispod volana gdje letva ulazi u unutrasnjost auta i veze se za krst. Naravno tu je problem, letva pusta na tom mjestu. Sada pitanje :rolll:
Dali je moguce sta iskombinovati sa mojom starom letvom koja ne pusta na tom mjestu, koliko je komplikovan zahvat jer ako je puno zeznuto narucujem drugu.