19-06-2026, 21:48:05

Autor Tema: uključena lampica zračnog jastuka  (Posjeta: 23645 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline joe957al

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Našice
uključena lampica zračnog jastuka
« u: 01-01-2007, 13:33:18 »
sretna vam svima 2007.!
Problemčić:
Na tabli mi je upaljen zračni jastuk, budući da nemam namjeru išta popravljati, zanima me da li se može isključiti javljanje te greške?
AR 166 3.0  2002. proizvodnja
Those who dares, wins

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
Odg: uključena lampica zračnog jastuka
« Odgovori #1 u: 02-01-2007, 10:49:59 »
nemože...možeš ju izvadit ili naljepit izolir traku preko nje
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #2 u: 08-01-2007, 10:14:21 »
Seb sorry na kontri.
Na mome je Service steker ispod volana neznam jeli i na Benzincu.
Imam slicni problem na svom Dizelu ikroz Reset preko Alfa Softwera posao od nekih 2 min. , nako reseta Lampica ne gori vise ali postoji mogucnost da se opet upali jer je najvjerojatnije negdje slab kontakt, tj. da ga negdje gubi.
Ja sam jednom naprijed nasjeo i od onda gori do Reseta, treba naci vremena i proci sve spojeve, ili dati da se prodje.
To je navodno nakon nekog vremena boljka na 166 tak mi je reko Technicar u Servisu u Svabiji, a mozda je  i nesto drugo.
« Zadnja izmjena: 08-01-2007, 10:15:31 od Dama 166 »

Offline Hondo

• Pripravnik
  • **
  • AR 145 1.6TS
    • Bjelovar
« Odgovori #3 u: 08-01-2007, 10:34:13 »
Meni se prošle zime isto bez razloga upalila lampica i po testeru su skužili da se radi o konektoru u prtljažniku koji su onda pojačali, resetirali grešku i od onda je OK. Navodno su plastični konektori koji su korišteni na tim vodovima od SRS-a loše kvalitete i često se događaju ti kratkotrajni prekidi koje onda centralina registrira kao grešku.
...i sve to dođe na svoje...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #4 u: 08-01-2007, 14:16:37 »
dokle go je kvar PRISUTAN lampica se nemože ugasit...ako NIJE prisutan može se izbrista greška ali če se opet upalit ako kvar nije otklonjen
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #5 u: 08-01-2007, 20:12:11 »
dokle go je kvar PRISUTAN lampica se nemože ugasit...ako NIJE prisutan može se izbrista greška ali če se opet upalit ako kvar nije otklonjen

to bez daljnjega, ako je kvar.
Nema govora, kod mene je kontakt, trebalo bi probati napraviti Reset, pa viditi hoce li opet.

lukinelly

• Gost
« Odgovori #6 u: 15-09-2009, 08:00:39 »
lupi lagano u gepeku sa desne bočne strane, i kroz minutu-dvije bi se trebala ugasit  :da: :da:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #7 u: 15-09-2009, 12:53:59 »
 :?:

lukinelly

• Gost
« Odgovori #8 u: 15-09-2009, 13:02:00 »
 :ok: tako je rješim problem na svojoj Alfi. Kad natrpam prtljažnik obavezno se pali lampica od airbag-a, i lupnem u desnu bočnu stranu prtljažnika i kroz minutu dvije se ugasi!  :hap:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #9 u: 15-09-2009, 14:03:06 »
da sve ok samo datum kad je otvorena tema ionda odgovor :hehe:

lukinelly

• Gost
« Odgovori #10 u: 15-09-2009, 20:06:45 »
hahah  :hehe: da sorry nisam gledao! Pazit ću drugi put :pivo: :pivo:

Offline Rivi

• Sa stažom
  • Alfa Romeo GTV 2.0TB / Yamaha Fazer 1000
    • Split
« Odgovori #11 u: 20-09-2009, 22:25:30 »
hahah  :hehe: da sorry nisam gledao! Pazit ću drugi put :pivo: :pivo:

Ma ti si u biti maher. Jer sam taman ovaj sekund htio otvorit temu o tome, pa sad čitam odgovore.
Moja je Alfa bez udarca sprijeda. Lampica je neko vrijeme "trzala", pa sad gori stalno, tako da pretpostavljam da je neki kontakt negdje.
Obzirom koliko sad love imam, jedini popravak može bit tipa "udari šakom s desne strane" i slično. E sad, obzirom da ja vozim GTV-jku, neko mi treba samo reć gdje da je "opalim", koliko jako, šakom, ili nogom.  :hehe: :craz

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!
Potpis :)

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #12 u: 20-09-2009, 22:29:20 »
...pogledaj konektore ispod suvozačkog sjedala (valjda su tamo na gtv-u), pa malo pročačkaj... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #13 u: 20-09-2009, 23:27:38 »
...pogledaj konektore ispod suvozačkog sjedala (valjda su tamo na gtv-u), pa malo pročačkaj... :ok:

A evo čitam po netu, spominje se neko lemljenje, pojasevi, sjedalo vozača, suvozača... Svašta nešto.

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #14 u: 26-09-2009, 13:43:59 »

Evo pročačkao. Doslovno. Konektore imam i ispod vozačevog i ispod suvozačevog sica. Btw, žuti su.  :hehe:
E sad, ono što mi je privuklo pažnju je trožilni kabel koji se nalazi kao na slikama.
Prvo, ne znam jel mu to uopće prirodna pozicija, drugo, ako nije, di bi on trebao vodit i za šta bi trebao bit zalemljen. Jer, niti su poprilično duge i odvojene.
Uostalom, da ne petljam bez veze, evo vam i slike:

Mislim da znalcima ne treba objašnjavat di je ovo, ali ja, koliki sam tulipan, postao sam sve tri slike, pa ako mi neko može usmjerit ovaj kabel di da ga zalemim, bio bi mu zahvalan.

E, da, probao sam ja s druge strane tog sica povuć konektor prema vani, ali se ne da, a ovako na brzinu mi ga se nije dalo oslobađat od vezice koja ga drži za sic.

Naravno, unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #15 u: 26-09-2009, 13:51:25 »
najjednostavnije ti je da izvadiš sjedalo van i onda spojiš na konektor... i obavezno sa kontakt sprejom posprejaj konektor jer če te zayebavat opet kontakt... meni se to događalo ali sam par puta samo dotaknuo konektor i nema problema...  :ok:  

e i da to nije prirodan položaj kabela jer se on nebi smio opće vidjeti a kamoli da prolazi po kanalici gdje sjeda sic  :kosa:  nego prolazi ispod onog prvog tapicirunga.... netko je več prčkao po tome...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #16 u: 26-09-2009, 23:40:27 »
najjednostavnije ti je da izvadiš sjedalo van i onda spojiš na konektor... i obavezno sa kontakt sprejom posprejaj konektor jer če te zayebavat opet kontakt... meni se to događalo ali sam par puta samo dotaknuo konektor i nema problema...  :ok:  

e i da to nije prirodan položaj kabela jer se on nebi smio opće vidjeti a kamoli da prolazi po kanalici gdje sjeda sic  :kosa:  nego prolazi ispod onog prvog tapicirunga.... netko je več prčkao po tome...

U biti je, ima bit, suvozaču (ici) zapeo, pa je na silu gurnila sic prema natrag. Kažeš, sic vanka. Dooobro. Samo, bojim se da ću, kad dobijem toliko mjesta u autu, dobit i želju da sic ne vraćam natrag!  :) :hehe:
Nego, da ne filozofiram sam, jel problem izvadit sic? Ako ne mo'š objasnit u jednoj rečenici, nemoj se ni zamarat.
U svakom slučaju ti hvala.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #17 u: 27-09-2009, 08:59:27 »
e viš neznam točno jer ih nisam vadio... možda idu po principu da gurneš sic skroz nazad i otšrafiš one "graničnike" ili kak se več zovu i onda sic naprijed i izvadiš ga van... ali nisam siguran... pri tome moraš pazit na taj đek od air-bag-a da ga ne spočupaš do kraja... pošalji kolegi imc1 pp on ti zna sigurno kako se vade sicevi jer ih je več vadio... ovo gore pričam na pamet možda je tako a možda je neka sasvim druga šema, nemogu točno reć  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #18 u: 27-09-2009, 13:42:16 »
U biti je, ima bit, suvozaču (ici) zapeo, pa je na silu gurnila sic prema natrag. Kažeš, sic vanka. Dooobro. Samo, bojim se da ću, kad dobijem toliko mjesta u autu, dobit i želju da sic ne vraćam natrag!  :) :hehe:
Nego, da ne filozofiram sam, jel problem izvadit sic? Ako ne mo'š objasnit u jednoj rečenici, nemoj se ni zamarat.
U svakom slučaju ti hvala.

lako ga je izvaditi imas dva vijka naprijed koja se vide na tvojoj slici i dva straga i kada njih odvrnes to je to sic ide van bez problema mozes i pojaseve izvaditi ali ne treba dovoljno su dugi da mogu izaci zajedno sa sjedalom :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #19 u: 27-09-2009, 14:28:02 »
znači ipak je to sa tim vijcima tj. graničnicima...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #20 u: 21-03-2010, 09:54:14 »
Dakle ovako, vraćam se na topic, nakon što mi je napokon palo na pamet skinut sic, jer izolir traka na lampici drži fenomenalno.
U svakom slučaju, onaj kabel sa slike poviše koji je išao iz kanalice, je:

Koliko god sam ja tukac za auta, ne vidim uopće šta bi to trebalo radit na sicu. Da sam mogao izvuć ranije, postao bi prije, međutim, isčupao sam ga vani tek kad sam skinuo sic, jer je konektor u biti bio zapeo unutra.

E sad, ako to nema veze s airbagom, a vjerujem da nema, onda osim ovog žutog na slici dolje, što preostaje?

E, taj žuti, koji se vidi na slici, uredno je bio prikopčan na svoj pripadajući nastavak koji ispod sica ide negdje u tri lijepe...
Koje je rješenje? Da se vratim lupanju? Jer, ako je sve u startu bilo uredno prikopčano, kojeg vraga svijetli lampica? Kontakti mi se čine ok, a s druge strane, kabel ipak završava negdje u sicu. Da kopam dalje? :)
I btw, koji je ovo vrag s desne strane na slici, što ima žutu nalju?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #21 u: 21-03-2010, 10:19:59 »
tu žicu onda izbaci van jer to nema veze sa air-bagom...  što se tiče konektora posprejaj sa kontakt spreom i stavi i pogledaj kakva je situacija da li još svijetli... i probaj taj konektor sa izolirkom ili čime več zalijepiti znači staviti uz sic tako da bude fiksno da nemože plesati tj. micati se...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #22 u: 21-03-2010, 10:23:41 »
tu žicu onda izbaci van jer to nema veze sa air-bagom...  što se tiče konektora posprejaj sa kontakt spreom i stavi i pogledaj kakva je situacija da li još svijetli... i probaj taj konektor sa izolirkom ili čime več zalijepiti znači staviti uz sic tako da bude fiksno da nemože plesati tj. micati se...

Evo, pun sam kontakt sprejeva doma.  :) Ne znam kojim ću prvo posprejat.
A što se tiče plesanja, ne pleše, jer, vidiš da je čak i vezicom uhvaćena za sic.
Nego, šta je ovo desno sa žutom naljom? žica ide točno...tamo.  :) Negdje. :craz

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #23 u: 21-03-2010, 10:25:13 »
Pa neide ta žica na kopču pojasa-siglalizira dal je pojas vesan, a u suvozačevom sjedalu zna biti senzor pritiska da sse ne aktivira suvozačev jastuk ak nitko ne sjedi na sjedalu

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #24 u: 21-03-2010, 10:27:22 »
Pa neide ta žica na kopču pojasa-siglalizira dal je pojas vesan, a u suvozačevom sjedalu zna biti senzor pritiska da sse ne aktivira suvozačev jastuk ak nitko ne sjedi na sjedalu
A ubij me ako san ja šta skužio iz tvog posta di šta ide, a di ne.
Ja se nikad ne vežem, pa isto tako ništa ni ne svijetli. E sad...  :hehe:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #25 u: 21-03-2010, 10:33:24 »
Tek sam se probudio hehehe.
Ak se ne vežeš onda je ta lampica odavno pregorila hehehe.
Vidi ak žica ide prema bravici pojasa-ona je to to.
Ak ide prema sjedištu onda je senzor pritiska-jel to vozačev ili suvozačev sic, ili mi je ta info promakla?

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #26 u: 21-03-2010, 10:36:35 »
Tek sam se probudio hehehe.
Ak se ne vežeš onda je ta lampica odavno pregorila hehehe.
Vidi ak žica ide prema bravici pojasa-ona je to to.
Ak ide prema sjedištu onda je senzor pritiska-jel to vozačev ili suvozačev sic, ili mi je ta info promakla?

Suvozačev, i to zato što su mi rekli da je problem u njemu, mada uopće ne mora bit. Problem je samo što lampica airbaga svijetli. A rješenje triba pronać.  :)
Jel ispod suvozačevog sica, vozačevog, ili treba lupat s desne strane u prtljažniku, to tek treba ustanovit. :D

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #27 u: 21-03-2010, 10:40:00 »
E to bi onda moglo biti to-senzor pritiska dal tko sjedi ili ne, negdje je kontakt u banani i zato ECU airbaga izbacuje grešku-svijetli lampica, jer taj senzor je dio airbag sustava.

Offline Rivi

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #28 u: 21-03-2010, 10:43:54 »
E to bi onda moglo biti to-senzor pritiska dal tko sjedi ili ne, negdje je kontakt u banani i zato ECU airbaga izbacuje grešku-svijetli lampica, jer taj senzor je dio airbag sustava.
Super, sad treba nać "bananu" i zveknit je čekićem. Ili ostavit problem riješen komadićem crnog izolira po instrument tabli. :D
U međuvremenu ću probat maknit klemu akumulatora malo, pa vidit oće reset riješit problem.

Offline spliff

• Ovisnik o alfistima
  • 155 2.0 16V
    • Osijek
« Odgovori #29 u: 21-03-2010, 13:01:35 »
Da padobranac malo uleti  :)

Imam volan sa zracnim jastukom, to je jedini airbag u autu.
E sad, kad stavljam volan koji nema zracni jastuk, sto trebam napraviti da ta lampica ne svijetli i da ne bude eventualnih problema sa ne znam ni ja cime?  :craz

Zar se ne moze ta lampica jednostavno izvaditi?  (ovo cu provjeriti danas kad budem mjenjao zaruljice)

U biti me zanima ima li jos kakvih nuspojava osim lampice koja svijetli?

Radi se o 155-ici
AR 155 2.0 16V

Futbol tejks mi meni plejsiz. Hot plejsiz. Kold plejsiz. Bat a preperfor itol. Bikoz in ma lajf pipl ikspekt onli d best priformns, evn andr ekstrem kondišns.