Imam par pitanje.
1. Jel netko probao breru 2.2 i kako ide u odnus na 2.0 twin spark.
2. Je li velika razlika u cijeni gume između 17 i 18 cola i koje su najlakše felge u ponudi od 18 cola? Pretpostavljam da ova plava na vrhu ima 17 cola,a zagorova 18?
1.) Vozim i 2.2 JTS i 2.0 TS ali ne bih baš mogao posve vjerodostojno usporediti ta dva motora jer:
a) 2.0 TS u 147-ici ima sad 40 000 km, u savršenom je stanju i „najboljim godinama“
b) S moćima 2.0 motora kao i samog auta (147) sam potpuno upoznat (naravno u okvirima svojih skromnih mogućnosti)
c) 147-ica ima Remus ispuh, Autodelta filter zraka i još par sitnica što je čini nešto živahnijom u odzivu na gas od serijske
a s druge strane:
a) 2.2 JTS u Breri ima tek 1000 km, nježan sam još na gasu i ne tjeram je u visoke okretaje, tek se motor razrađuje
b) Još se upoznajem s mogućnostima motora i samoga auta
c) Na autu je sve glede motora, naravno, serijski
Općenito, doživljaj je potpuno drugačiji. Kad bude vrijeme napisat ću opširniji osvrt o ovoj temi. A za INTCP-a mogu samo reći da Alfa 33 16V

brutalnije ubrzava u svakom slučaju. (Osim u niskim okretajima)

Usput samo, bez želja za nekakvim fenomenološkim i pseudoznanstvenim raspravama, i bez želje da nekoga povrijedim, rekao bih da se prava vrijednost nekog motora ili auta ne može sasvim ispravno procijeniti po jednoj (ili dvije) vožnje. Sasvim laički i pojednostavljeno rečeno ako neku stvar upotrebljavamo dulje vrijeme prvenstveno smo svjesni njenih dobrih strana dok nam se one lošije čine manje bitnim. Pa kad tek počnemo upotrebljavati neku drugu, novu, a istovrsnu stvar prvo što primijetimo je da ta nova stvar vjerojatno nema neke od onih dobrih osobina na koje smo se kod stare stvari navikli, a one druge neke nove dobre koje prva stvar nije imala ne zamjećujemo otpočetka. Ili, da se malo našalimo, kad bi trećem vozaču (a opet izvrsnom) najslabije momčadi u F1 dali "jedan krug" u Ferrariju F1 možda bi rekao: "Pa kaj je sad ovo, to se ne da voziti!?!)

2. Evo slike s mogućim tvorničkim felgama za Breru:

Koja je od ovih dviju 18´ teža ne znam, trebalo bi izmjeriti. Ja sam izabrao svoju jer mi se više sviđala od one s rupama općenito, a i nekako bolje mi se uklapa u izgled auta. Na stranim tržštima zove se SuperSport, pa je valjda onda i sportskija,

)) možda i lakša, a i skuplja je nešto od ove s rupama. Neobično, kod nas je pak nešto jeftinija. Prodavač mi je to objasnio tako da zastupnik sam formira te cijene ovisno o potrebama pojedinog tržišta, a oni su procijenili da su telefonke kod nas zakon, pa da zato mogu biti skuplje.