12-05-2026, 19:04:38

Autor Tema: Alfa Brera  (Posjeta: 203443 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagorar

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa Brera
« Odgovori #120 u: 19-08-2007, 15:45:54 »
Uh, napisao sam vrlo, vrlo opširan i obrazložen odgovor na postavke iz posta modroga, ali sam pred kraj, na sreću, shvatio da je bolje da ga ne objavim (iako, dakako mogu), jer, očito, takvi dugi postovi zamaraju, ali ponajprije jer je u svojem zadnjem postu Enver već ionako rekao uglavnom sve to što sam ja planirao reći samo na puno jednostavniji, ljepši i, nesumnjivo, kraći način.

Jer ne bih htio da ispadne da na određena kritička zapažanja drugih na forumu o autu ja moram odgovarati jer, eto, ne može sad netko govoriti loše o autu koji ja imam. Tek, samo istine radi, i da to ne bi odvraćalo potencijalne druge kupce drugih Brera moram ipak samo kratko reći uz svo uvažavanje autora, da su tvrdnje poput npr. “brera u gotovo svim segmentima kaska za konkurencijom” ili da se “ljulja u zavoju kao kakav kaić” u praksi pokazane kao doista potpuno promašene, pa i besmislene.

Kupio sam Breru zato jer mi se sviđa izgledom i jer mi je privlačan njen sportski i poseban karakter, a nadao sam se i očekivao, s obzirom da je to ipak Alfa i s obzirom da baš i nije sasvim jeftina, da će imati i odgovarajuće vozne osobine. U tom pogledu, bar za sad, moja očekivanja su daleko premašena. (Možda je stvar u tome jer nisam imao prevelika očekivanja – nisam naime pomislio da kupujem Ferrari F599GTB F1.)

A nisam kupio Breru zato jer sam mislio da je to najbolji auto u klasi, niti mi je to imalo važno. Što se zapravo toga tiče može biti i najgori. (Iako, dakako, nije.) Pa moj auto nije najbolji niti u mojoj maloj uličici, a gdje će onda biti u svojoj klasi!  :clap: Naime, četiri kuće dalje susjed ima Porschea 911.   :ling: (Druge neću sad niti spominjati!)

Zato je možda bolje da se umjesto posve apsurdnih i nepotrebnih rasprava koja alfa je više alfa, a koja manje, koja alfa je prava alfa, a koja nije prava okrenemo nekim konstruktivnijim temama. (Vidim, u međuvremenu se neki već jesu.)  :ok:

Offline veron

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
« Odgovori #121 u: 19-08-2007, 23:30:31 »
Tvoji odgovori me, gotovo uvijek, oraspoložavljaju/nadam se da se tak piše  :)))/!!
Kad si kupio Breru?? Čestitam, nekaj mi je promaklo....Neki dan baš prođoh kroz Zabok...   :mah:

Offline modri

• Starosjedioc
  • 159 SW 1.9 16v,147 1.9 16v, 1000 TCR replica
    • Pula/Medulin
« Odgovori #122 u: 20-08-2007, 10:00:30 »
I meni je smiješno ovo prelijevanje iz šupljeg u prazno i samo ću još ovo napisati.
Brera je prelijep auto i nikako nije loš, dapače, bio sam više nego oduševljen sa 2.4 jtd-em, hoću reći samo da ima i boljih, što je normalno.
Ruku na srce nitko ne kupuje alfu zato što je to najbolji auto nego zato što su ljudi (kao i ja) jednostavno zaljubljeni u alfu i za nas nema boljeg auta.
Ja sam alfu kupio srcem a ne razumom i cijena mi uopće nije bila bitna, niti sam se cjenkao, jednostavno sam želio taj auto i morao sam ga imati, isto kao što će mi i sljedeći auto biti alfa, isto kao što sam mamu nagovorio da sljedeći auto koji kupi bude GT, a nisam je puno nagovarao, samo sam joj dao đir u 147-ici i pokazao GT, uz komentar da je GT u svemu još bolji od 147. To je bilo dovoljno!
Ja ne napadam breru a još manje vlasnike brera, vi ste za mene pravi alfisti i mogu vam samo stisnuti ruku i čestitati. U nekim postovima osječam kao da se ljudi osječaju napadnuto i da se moraju braniti.
Ja mislim da ova rasprava ima smisla jer koja je poanta diskusije ako na prvu negativnu reakciju svi naglo skoče i saspu paljbu. Svi smo mi alfisti ali isto tako ne moramo svi imati jednako mišljenje.
Ovo je tema o breri i o breri se raspravlja.
Ja sam napisao objektivan osvrt na breru, to su moja zapažanja i komentari ljudi koji su vozili taj auto.
Vjerojatno spadam među najmlađe na ovom forumu (imam 22 god) ali sam sigurno vozio više auta nego puno ljudi ovdje. NE hvalim se time nego zelim reći da imam neko iskustvo i imao sam priliku usporediti konkurente u različitim klasama pa zato mislim da mogu i pisati o tome.
Jedni će sad reći da sam balavac koji nema pojma šta priča i neće im se više dati raspravljati nego će mi nešto spustiti dok će oni razumni shvatiti da ljudi imaju različita mišljenja i da ako se netko ne slaže sa onime šta ti misliš, ne moraš ga odmah smatrati glupim ili šta ja znam šta.
Na ovom forumu mi se sviđa što su ljudi zaljubljeni u svoje aute i što sa velikim entuzijazmom pišu o njima. Nadam se da ćete shvatiti moju poantu.
Pozdrav!

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #123 u: 20-08-2007, 11:11:15 »
 :ok:
Those who dares, wins

Zagorar

• Gost
« Odgovori #124 u: 20-08-2007, 21:22:53 »
@ modri  ---> Eto, tvoje godine mnogo objašnjavaju. Sve ti je "oprošteno".  :pivo:
                    (Nemoj sad to krivo shvatiti - hoću reći da ljudi različite dobi obično imaju i različite kriterije i preferencije.)

@ veron  ---> Drago mi je da se slažemo.  :ok:

Auto sam preuzeo prošli mjesec. (Naručio sam ga bio u travnju.)

Ako si bio u Zaboku onda si sigurno primijetio da ima samo jedan semafor. Tako da jurnjave od semafora do semafora ovdje nužno otpadaju.  :))) Tu se neke druge stvari računaju.  :hap: Iako, moram priznati, nakon nekih postova u ovoj temi nije mi svejedno kad iza sebe, dok stojim na crvenom svjetlu tog jedinog semafora, vidim kolonu TT-ova.  :hehe:

Offline modri

• Starosjedioc
    • Pula/Medulin
« Odgovori #125 u: 21-08-2007, 09:38:33 »
zagorar- normalno, možda se i meni u tvojim godinama svidi brera :hehe: bez brige nemam ja šta krivo shvatiti, znam ja gdje mi je mjesto

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #126 u: 01-09-2007, 21:26:02 »

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #127 u: 01-09-2007, 21:27:31 »

Offline Zvonimir

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Stelvio Q4
    • Zagreb zapad
« Odgovori #128 u: 17-09-2007, 15:52:27 »
opaka brera :hap: :love3: :love:
Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart. It is a kind of disease, this passion for a means of transport. It is a way of life, a very special way of thinking about a powered vehicle."

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
« Odgovori #129 u: 17-09-2007, 23:30:04 »
 :))) :)))

LAVIC 159

• Gost
« Odgovori #130 u: 18-09-2007, 17:51:15 »
Uf uf :love3: :love:

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #131 u: 30-09-2007, 20:43:57 »

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #132 u: 17-10-2007, 19:36:45 »
Imam par pitanje.

1. Jel netko probao breru 2.2 i kako ide u odnus na 2.0 twin spark.
2. Je li  velika razlika u cijeni gume između 17 i 18 cola i koje su najlakše felge u ponudi od 18 cola? Pretpostavljam da ova plava na vrhu ima 17 cola,a zagorova 18?

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #133 u: 18-10-2007, 08:34:32 »
pa zagorarova je 2.2...ja vozih 159ku sa tim motorom, kao i 156icu sa 2.0jts-om...ne znam...meni se ne sviđa motor...totalna linija...pa se vjerojatno i u dojmu gubi dio performansi.
MiTo

Offline modri

• Starosjedioc
    • Pula/Medulin
« Odgovori #134 u: 18-10-2007, 08:44:10 »
Taj 2.2 ima lijep zvuk u breri ali je IMHO preslab, tj. fali mu momenta jer je brera prilično teška a motor linearno razvija snagu pa prividno izgleda da je slabiji nego što stvarno jest

Zagorar

• Gost
« Odgovori #135 u: 18-10-2007, 10:49:47 »
Imam par pitanje.

1. Jel netko probao breru 2.2 i kako ide u odnus na 2.0 twin spark.
2. Je li  velika razlika u cijeni gume između 17 i 18 cola i koje su najlakše felge u ponudi od 18 cola? Pretpostavljam da ova plava na vrhu ima 17 cola,a zagorova 18? 

1.)   Vozim i 2.2 JTS i 2.0 TS ali ne bih baš mogao posve vjerodostojno usporediti ta dva motora jer:

a)   2.0 TS u 147-ici ima sad 40 000 km, u savršenom je stanju i „najboljim godinama“
b)   S moćima 2.0 motora kao i samog auta (147) sam potpuno upoznat (naravno u okvirima svojih skromnih mogućnosti)
c)   147-ica ima Remus ispuh, Autodelta filter zraka i još par sitnica što je čini nešto živahnijom u odzivu na gas od serijske

a s druge strane:

a)   2.2 JTS u Breri ima tek 1000 km, nježan sam još na gasu i ne tjeram je u visoke okretaje, tek se motor razrađuje
b)   Još se upoznajem s mogućnostima motora i samoga auta
c)   Na autu je sve glede motora, naravno, serijski

Općenito, doživljaj je potpuno drugačiji. Kad bude vrijeme napisat ću opširniji osvrt o ovoj temi. A za INTCP-a mogu samo reći da Alfa 33 16V QV brutalnije ubrzava u svakom slučaju. (Osim u niskim okretajima)  :hap:

Usput samo, bez želja za nekakvim fenomenološkim i pseudoznanstvenim raspravama, i bez želje da nekoga povrijedim, rekao bih da se prava vrijednost nekog motora ili auta ne može sasvim ispravno procijeniti po jednoj (ili dvije) vožnje. Sasvim laički i pojednostavljeno rečeno ako neku stvar upotrebljavamo dulje vrijeme prvenstveno smo svjesni njenih dobrih strana dok nam se one lošije čine manje bitnim. Pa kad tek počnemo upotrebljavati neku drugu, novu, a istovrsnu stvar prvo što primijetimo je da ta nova stvar vjerojatno nema neke od onih dobrih osobina na koje smo se kod stare stvari navikli, a one druge neke nove dobre koje prva stvar nije imala ne zamjećujemo otpočetka. Ili, da se malo našalimo, kad bi trećem vozaču (a opet izvrsnom) najslabije momčadi u F1 dali "jedan krug" u Ferrariju F1 možda bi rekao: "Pa kaj je sad ovo, to se ne da voziti!?!)  :crazy:

2. Evo slike s mogućim tvorničkim felgama za Breru:

Koja je od ovih dviju 18´ teža ne znam, trebalo bi izmjeriti. Ja sam izabrao svoju jer mi se više sviđala od one s rupama općenito, a i nekako bolje mi se uklapa u izgled auta. Na stranim tržštima zove se SuperSport, pa je valjda onda i sportskija,  :))) možda i lakša, a i skuplja je nešto od ove s rupama. Neobično, kod nas je pak nešto jeftinija. Prodavač mi je to objasnio tako da zastupnik sam formira te cijene ovisno o potrebama pojedinog tržišta, a oni su procijenili da su telefonke kod nas zakon, pa da zato mogu biti skuplje.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #136 u: 30-10-2007, 12:22:59 »
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Zagorar

• Gost
« Odgovori #137 u: 30-10-2007, 12:29:24 »
Zanimljiva je ova bijela boja. Felge su, izgleda, Novitec.

A sad nešto sasvim... drugačije.  :hap:

Možda je bilo i nečeg zanimljivog u samoj ideji, ali završni rezultat je zaista loš. Ispušne cijevi djeluju poput kakvog višecijevnog bacača raketa manjeg kalibra.  :hehe:

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #138 u: 18-11-2007, 21:25:17 »

Zagorar

• Gost
« Odgovori #139 u: 09-12-2007, 21:44:33 »
Izašao je konačno i službeni Alfin katalog dodatne opreme (LINEACCESSORI) za Breru/Spidera, a koja se uobičajeno može naručivati kod zastupnika i u svakom ovlaštenom servisu. Slična je onoj za 159 i ima dosta zanimljivih stvari, ali s "aerodinamičkim" dodacima karoseriji nisu se dizajneri (kao i obično vjerojatno u suradnji sa Zenderom) baš pretjerano proslavili, bar se meni tako čini. Evo slika dodataka prednjem i stražnjem braniku, te pragova, pa prosudite sami:

Brera         

Brera           

Brera/Spider

« Zadnja izmjena: 23-12-2011, 20:03:37 od mrcina »

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #140 u: 21-02-2008, 11:59:06 »
Spider 115

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #141 u: 07-04-2008, 22:10:04 »
my 2008

MiTo

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #142 u: 07-04-2008, 22:10:33 »

MiTo

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #143 u: 07-04-2008, 22:11:39 »

MiTo

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #144 u: 07-04-2008, 22:12:08 »

MiTo

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #145 u: 07-04-2008, 22:12:48 »

MiTo

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #146 u: 07-04-2008, 22:14:15 »
TI felge  :?:

Ljepše mi je crveno osvjetljenje

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
« Odgovori #147 u: 07-04-2008, 22:17:35 »
Meni je sve Ok, al nema benge....  :hap:

Offline meDo75

• Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #148 u: 07-04-2008, 22:18:37 »
Meni je sve Ok, al nema benge....  :hap:
dizla  :clap:
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

Offline veron

• Starosjedioc
  • GLTT + Smart EQ
    • Zagreb
« Odgovori #149 u: 07-04-2008, 22:19:44 »