29-04-2026, 13:00:19

Autor Tema: davac impulsa na getribi  (Posjeta: 2408 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline golfkiller

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
davac impulsa na getribi
« u: 22-03-2008, 11:53:06 »
sve sam provjeril... kontakti, zice, instrumenti sve je ok  ali brzinomjer opet ne sljaka...znaci moze biti samo davac impulsa na getribi...dal ga je tko skidal dolje ili mjenjal??dal se uopce moze do njega dok je getriba na autu??

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
Odg: davac impulsa na getribi
« Odgovori #1 u: 22-03-2008, 13:05:14 »
Nije komplicirano ,ali garant ti nije do njega ,to ti je običan magetni čitač fixiran u plastici ,imaš mali seger obruč koji ga drži i njega se makne te cima lijevo-desno pa se lagano vuče gore i izađe. Provjeri konektor koji ti se nalazi kod akumulatora ,on oksidira ,po mogućnosti ga prebrikaj i zalemi bez njega. PS NE VOZI BEZ NJEGA!!! Izbaci ulje iz mjenjača ak nije on na svom mjestu.
« Zadnja izmjena: 03-04-2008, 20:08:00 od RoadRunner »
Gas Guzzler

Offline Moby

• Pripravnik
  • **
  • Bivši vlasnik AR 33 1.3ie
    • Moslavina
« Odgovori #2 u: 02-04-2008, 21:32:43 »
100 % ti je otišao sat.Ja sam u 5 godina promjenio 4 sata.
Odlazila mi je obrtaljka,pa kilometar sat.pa opet obrtaljka,pa kilometar sat i obrtaljka.
Dešavalo mi se da kupim polovni na kojem ista stvar ne radi kao i na starom satu :bomb:
Pa onda u trečem pokušaju pronađem skroz ispravan,ma čudesa.
Moraš paziti da ne uzmeš sat od jačeg ili slabijeg modela
resimo ja imam 1.3ie jedina razlika po kojoj mođeš vidjeti da je čuka od slabije mašine ti je podjela temperature 30/60/110
Dok je na jačim modelima 40/70/120
Na obrtaljki sa zadnje strane(kad je skineš dole)u jednom prorezu imaš bijeli papir na kojem ti piše za koji model je sat 1.3  1.5  1.7
Sretno :cigara:
Faljen Isus i Mafia

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #3 u: 03-04-2008, 15:19:08 »
ma hvala na odgovorima...slozil sam...imal sam doma sat  provjereno  ispravan ali  nije sljakalo...  sve konektore i kontakte sam provjeril i ok su bili tak da sam isel skinut davac impulsa na getribi i on je bil totalno gotov ...samo plastika bez one mase na njoj...skinuo s druge getribe i radi ko beba...

Offline Fabrizio Giovanardi

• Trade Count: (-1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Brera Giulia 4.4 jtdm 16V Q4 4032.g.
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 03-04-2008, 21:14:24 »
Vrlo često je razlog elektronika u satovima. Nije problem ni u konektorima, nažalost ni u promjenama satova jer je to skoro normalna (preučestala) pojava na ''tristrojkama''.  :sad:

Ja sam primijetio da u ljetnim (toplijim) mjesecima kazaljka pada i diže se, radi i ne radi kako i kad ona hoće, dok u hladnijim mjesecima radi skoro bez greške. Ne znam bih li to kako povezivao ili je sasvim slučajna podudarnost u pitanju, ali ne sekiram se.

Postoje samo dva problema, što se mene tiče:

1. Na staroj Alfi 33 sam kirurški precizno znao mjesto gdje ju moram pogoditi šakom i proradila bi trenutno i bez greške. Ova Alfica zasad dobro skriva tu svoju točku, a ni ja se ne trudim previše...

2. S vremena na vrijeme auto mi troši i po 240l na 100km!!!

:hehe: :smijeh
« Zadnja izmjena: 03-04-2008, 21:15:58 od Fabrizio Giovanardi »