12-06-2026, 11:59:48

Autor Tema: Očekivana potrošnja...  (Posjeta: 2106 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dado_777

• Gost
  • Trade Count: (0)
Očekivana potrošnja...
« u: 13-03-2008, 16:58:06 »
Kao što naslov kaže.. Koju bio po vašoj procjeni potrošnju mogao očekivati od 147-ice 2.0 TS Selespeed 2005.g., 19 000km? 80% posto vremena se vozim dosta smireno (ne baš penzionerski, ali bez naglih ubrzavanja i sl.), a za onih 20% me potrošnja ni ne zanima jer je onda bitno samo da auto ideee!  :drive: E da, i još jedno usputno pitanje: na alfici su sad originalni kotači 17" sa zimskim gumama 215/45 (pretpostavljam da je felga 17x7j), a za ljetne imam skoro skroz nove (800km) Toora T560 felge 17x8j sa gumom 225/45. Jel će tu bit kakvih problema?  :?:

Pozdrav svima!

P.S. Zaboravih napomenut u auto će ić LPG.. Ali pretpostavljam da kod novijih sistema nema više neke velike razlike u potrošnji benza <-> LPG i snazi..
« Zadnja izmjena: 13-03-2008, 17:08:22 od dado_777 »

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
Odg: Očekivana potrošnja...
« Odgovori #1 u: 13-03-2008, 20:24:53 »
 :mah: Zena vozi 147 2.0 ss al 2001god.prosjecna potrosnja joj je oko 11lit manje vise gradske voznje.bili bas danas kod Prikratkoga na dogovoru za ugradnju plina. gore su 16" gume tak da ti na ovo drugo ne mogu odgovoriti.

dado_777

• Gost
« Odgovori #2 u: 13-03-2008, 22:28:43 »
:mah: Zena vozi 147 2.0 ss al 2001god.prosjecna potrosnja joj je oko 11lit manje vise gradske voznje.bili bas danas kod Prikratkoga na dogovoru za ugradnju plina. gore su 16" gume tak da ti na ovo drugo ne mogu odgovoriti.

THX! Tako nesto sam i očekivao i to mi je totalno ok, kad se uzme u obzir cijena plina.  :craz BTW, kakva su ti iskustva sa selespeed-om i autom općenito?  :mah:

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #3 u: 13-03-2008, 22:49:00 »
ja ga nisam puno vozio,al kad vozim onda obavezno na ss na volanu to mi je  :love: . ona super zadovoljna sa autom jedino kaj se tu i tamo javljaju neke greske na motoru al to rjesavamo.

dado_777

• Gost
« Odgovori #4 u: 13-03-2008, 23:01:50 »
ja ga nisam puno vozio,al kad vozim onda obavezno na ss na volanu to mi je  :love: . ona super zadovoljna sa autom jedino kaj se tu i tamo javljaju neke greske na motoru al to rjesavamo.

Stari mi ima 156 1.9JTD 2004. (redizajn) i isto mu se povremeno javljaju te neke glupave greške.. Ništa bitno uglavnom servis to sve jako brzo riješi.. Hvala na ovim komentarima iz prve ruke!  :pivo: Auto preuzimam u četvrtak i nervozan sam ko pas.. Ko će izdržat još tjedan dana.. :wal: Nego koliko kod Prikratkog traže za plinsku instalaciju? Boca umjesto rezervne gume pretpostavljam?

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #5 u: 13-03-2008, 23:07:44 »
ma moja 156sw ima 180tisuca i nikakvih problema..da,umjesto rezervne gume.imaju nekakvu akciju ovaj mjesec,ugradjuju plin od dva proizvodjaca,negdje oko 10tisuca je jeftiniji.jos ih ja zicam neki popust zbog alfa kluba.drugi tjedan u srijedu idemo na ugradnju.

dado_777

• Gost
« Odgovori #6 u: 13-03-2008, 23:19:29 »
Ja sam auto uzeo u AC-u ZG i odma tamo će mi ugradit plin (zato i to čekanje od tjedan dana jer sistem naručuju iz IT) inače je ugradnja 12000kn okruglo, nažico sam neki popust i na auto i 1000kn na plin.. Nije puno, ali čovjeka veseli! Taman za registraciju!  :da: Jel ovo tvoja alfa u avataru? Ako je, imaš super felge!  :ok:

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #7 u: 13-03-2008, 23:25:22 »
 :ok: je,trenutno su u podrumu,cekaju neradnu subotu da odem na ugradnju.imas negdje u galeriji vece slike..ma soma kuna je soma kuna,nije malo, toliko negdje kosta atest za plin..  sad se sjetio,isao ja par puta u Zg na posao sa 147-com.na otvorenoj cesti normalna voznja pala potrosnja cak na 7.

dado_777

• Gost
« Odgovori #8 u: 13-03-2008, 23:39:30 »
Ma mrak! To je manje nego što mi sad JTD troši. Istina to je ipak malo kila viška i jedan cilindar više koji treba hranit.. Ali ovo što si sad napisao je ispod svakog mog očekivanja!  :hap: Što se JTD-a tiče isto kao što si i ti rekao, moj sad ima 178 000km i najveći izdatak su bili novi diskovi, pločice i set kvačila.. A to ne smatram problemima, nego redovnim održavanjem!! Ali eto vrag ne da mira otkad sam snimio ovu 147-icu...  :love: na prvi pogled.. A slike ću pogledat u galeriji! Jedva čekam da poslikam svoju kad dođe..  :happ:

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #9 u: 14-03-2008, 13:25:07 »
Ako si uzeo onu u AC, puno sreće...natjeraj ih da ti naprave sve servise...daju nove diskove i pakne...taj auto stoji na istom mjestu 2 godine...i pogledaj si malo felgu lijevu, oko alfinog znaka, i traži da ti daju novu...i dok imaš garanciju odmah kod seba da ne bi poslije bilo plakanja...
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

dado_777

• Gost
« Odgovori #10 u: 14-03-2008, 14:15:44 »
Što se servisa tiče to je riješeno.. Diskovi i pločice idu novi, ali ovo s felgom nisam primjetio.. Odnosno, vidio sam da je prednja s vozačke strane imala bliski susret s rizolom, ali nije mi izgledalo tako strašno.. Ali ovo oko znaka što spominješ nisam vidio. Šta je puknuta, ili? Ako je, to je najmanji problem, na autu je 18 mjeseci garancije i sigurno ga neću preuzet sa puknutom felgom!! Poznat ti je taj auto?

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #11 u: 14-03-2008, 17:20:43 »
Što se servisa tiče to je riješeno.. Diskovi i pločice idu novi, ali ovo s felgom nisam primjetio.. Odnosno, vidio sam da je prednja s vozačke strane imala bliski susret s rizolom, ali nije mi izgledalo tako strašno.. Ali ovo oko znaka što spominješ nisam vidio. Šta je puknuta, ili? Ako je, to je najmanji problem, na autu je 18 mjeseci garancije i sigurno ga neću preuzet sa puknutom felgom!! Poznat ti je taj auto?

odustao sam od kupovine istog :ok: Drž se te garancije i otiđi odmah kod Seba ( autokuća Bertol ) i nek ti on pogleda sve što treba i zamjeni u garanciji ono što može :da: :da: Ostalo može na PP :ok:
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...