Kolega budimo realni pa zar 37 tisuća eura nije puno za auto tog kalibra, mogli su stavit i 50 tisuća eura, to je preskupo za tu motorizaciju i razinu opreme, čista ciganska posla, digići napravili vizualno dopadljiv auto s prednje strane i sa boka dok im je odzada malo ponestalo mašte!
Taj auto je naspram gta vridija 27/28 tisuća eura realno a druga je priča šta su oni potencijalne kupce tj uvatili na dopadljiv dizajn i potrošnju od cca 6-7 litara!
Dok je GTA napravljena sa svrhom a to je da ljubitelljima tog brenda za smišne novce približi povjest i sportski duh kojeg istini navolju ne nedostaje u gta!
Zapravo je gta zadnja alfa po fer cijeni koja je opravdavala uloženo, ovo ostalo nema veze sa mozgom zato se i nalaze u kaljuži i nevide izlaza jer su precjenili konačan proizvod za nimanje niviše nego 20-30 %.
Gt također

... lukavo smišljen sportski coupe , a opet prilično dobro iskoristiv za svakodnevnu upotrebu , pa i obiteljsku... odnosi se na to koliko su dizajnom napravili mista u autu.
Osobno sam se mislija između 147 GTA ili Gt , 147 gta meni najlipše ''normalno'' auto i dan danas .. inače, curka neka ju je projektirala , to sam pročita davno ali zaboravija kako se zove.
Al 147 jednostavno je slabo iskoristiv auto, malo mista, mali bunker i etc ... to je baš auto za gušt.
Dok kod Gt su ipak napravili mali kompromis
i napravili coupe di stvarno može 4 osobe sisti , i da ima velik bunker ... a opet je fino sportski nastrojen. Osobno mi se ne sviđa visina sjedenja u autu, volija bi da je niža, ali onda se gubi prostor za noge na zadnjoj klupi i opet se vraćamo na dvosjed tipa stara gtv ....
I eto meni auta i za obitelj i za gušt

... ajd šteta mi je da nije 3.2 al jbga ovaj mi je naletija pod odličnim uvjetima i zato je u dvoru.
A sad jeli taj kompromis dobar ili loš kod Gt, ko bi to zna .. puno je faktora koji utječu na uspjeh prodaje pojedinog modela.
Kao i to dali su precijenili ili nisu ... neznam , tribalo bi neku analizu napraviti , al neznam što je to posebno bolje bilo kod konkurencije , a da je bila jeftinija od ovih modela alfe.
Alfaromeo je u banani radi puno razloga , vjerojatno najviše radi krivih poteza FIAT-a , a ne radi samih modela auta.
A eto za primjer recimo da staviš Gt u cjenovnu klasu astre gtc ili hyundaija ... pa to nema veze jedno s drugim.
Ja baš isprobava dizel i jedno i drugo auto i to je nebo i zemlja po svemu.