Da i ja napišem iskustva sa svojim 2.0 TS...
Bilo mi je počelo sliniti ulje na poklopcu ventila, ali ne pretjerano... Onda mi je prije nekih mjesec i pol dana tamo sa lijeve strane poklopca, kod remenica, ošla brtva do kraja i na 100km mi je izbacalo van više od litru ulja (kompletno sve bilo masno, čak je na felgu počelo van ići). Promijenio sam brtvu, dotočio ulje i bilo je otprilike točno na pola između minimuma i maksimuma. Od toga prošao nekih 2000km i nivo ulja se nije promijenio što bi reklo da mi praktički ne troši ulje.
Nadam se da će tako i ostati

Motor inače ima cca 240tkm, a unutra je Selenia 20k otkad je auto kod mene (kad sam ga kupio imao je cca 215tkm).
Stvarno se divim ljudima koji toleriraju potrošnju i do litre ulja na 1000km

:
Razmišljam da kod promjene ulja (za nekih cca 5000km, dosad sam prošao otprilike toliko od izmjene) stavim unutra neko 10w60 ulje - Seleniu Racing ili Castrol (pročitao sam na par mjesta da ga stavljaju ljudi u TS-ove i da su zadovoljni). Ima li mi to smisla ili da ostanem na 20k s obzirom da nemam problema?
Samo da spomenem, auto ima ubačen LPG... Svaki put kad ga hladnog upalim ostavim ga da radi na benzinu u leru 2-3 minute dok se ne zagrije da ga prebacim na LPG i ne gazim ga iznad 4000 okretaja dok se motor ne zagrije (temperatura do 90° i onda još nekih 5min nakon toga). Tako da, sad nakon prijeđenih cca 5000km ulje je još uvijek smeđe boje, kao novo.
Kod te promjene ulja za 2-3 mjeseca bih trebao napraviti i veliki servis (zupčasti, rolice, španeri, bla bla) pa sam preventive radi mislio i skinuti dole karter i vidjeti u kakvom su stanju leteći. Ima li to smisla ili da samo riješim servis i gas dalje?